Sfat achizitie Mido vs Certina

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Razvyy19

Sfat achizitie Mido vs Certina

Mesaj de Razvyy19 »

Buna ziua. Dragi colegi ai acestui forum am nevoie de cateva pareri, sugestii din partea voastra pentru a lua o hotarare.
Sa incerc sa fiu cat mai scurt: buget maxim 1500 lei, in urma cautarilor si preferintelor mele m-am limitat la urmatoarele doua modele
Mido: mecanic, mecanism eta peseux 7001, 17 rubine, safir, wr 30m, diametru 35 mm.
Imagine
Imagine
Imagine
Certina: automatic, eta 2824-2, safir, wr 100m, diametru 38 mm.
Imagine
Imagine
Ambele modele sunt in acelasi pret 1350, ambele la reducere. Eu as merge mai mult pe varianta mido deoarece e mecanic si mi-as dori un mecanic, un automatic cu eta 2824 mai am. Sunt putin confuz totusi, maine sau cel tarziu marti as vrea sa-l cumpar dar inca nu ma pot decide. legat de partea tehnica nu ma pronunt pentru a nu stiu care ar iesi castigator aici. astept cateva sugestii de la voi.
Multumesc anticipat.
Razvee

Re: Sfat achizitie Mido vs Certina

Mesaj de Razvee »

Între cele două, eu zic să mergi pe Mido. E un ceas frumos, elegant, pe când celălalt model de la Certina mi se pare comun.

În plus, decât două automatice cu 2824-2, mai bine unul singur și un 7001 de care nu mai ai grija că trebuie să-l porți sau să-l pui pe winder.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Daca mai aveti un automatic 2824 este de preferat Mido mecanic,este mult mai frumos lucrat.(este dupa placul meu)Dar alegerea este a dvs.ce va spune inima.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Nu cred ca se pot compara altfel decat subiectiv ceasurile puse in discutie.

Mido este ca brand name peste Certina in opinia mea.
Tot Mido are un design deosebit, ar trebui sa fie si foarte subtire
iar secundarul de la ora 6 - ca tot cadranul de altfel - e absolut cuceritor :)

Despre mecanisme, 2824 e cam plictisitor, mai ales daca il mai ai. In finisarea cronometru cred ca
ar fi mai interesant, sa spunem, dar nu e cazul aici.....
Peseux - interesant daca are hack - nu e Unitas dar nici nu te face de ras, e frumos finisat si mie
personal imi place foarte mult si cu mine par a fi de acord si cei de la Nomos, de exemplu.

Ca valoare de colectie, sa observam ca ceasurile cu remontare manuala sunt din ce in ce mai rare
deci tot Mido ar fi mai interesant.

Nu in ultimul rand, as mentiona intervalele mai mari dintre revizii la Mido - din cauza batailor mai lente
ale "inimii" si posibilitatea mai redusa de defectiuni aparute in timp - lipsa modulului de armare automata...

Deci....Mido!

Succes!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Dupa "vederea de sus" as alege Mido, observ insa unele aspecte care mie nu imi convin la acest Mido: ansele nu fac corp comun cu carcasa, sunt prinse tot printr-un sistem tip balama (asta vad eu in poza) iar asta nu cred ca-i bine; alt aspect este vis-a-vis de carcasa monobloc pe care-o are ceasul (daca nu ma-nsel) - daca la un ceas cu plexic nu-i problema sa scoti plexicul ca sa ajungi la mecanism, la un mineral / safir eu nu cred ca este bine de scos sticla una-doua, nici macar la 3-4 ani cat ar fi servisarea. Nu cred ca sunt prea multi ceasornicari care sa scoata mineralul / safirul fara sa-l zgaraie sau ciupeasca; daca ma-nsel, va rog argumentati.
E-adevarat ca Mido arata foarte clasic insa prin forma sa de jos privita, mi se pare cam grosiera, as prefera o carcasa clasica. Oricum, cred ca nu-i usor de gasit un ceas doar mecanic (exclud Atlanticul worldmaster). Eu am cautat mult cand am vrut un ceas mecanic care sa nu fie si automatic.
Certina arata si el bine, are aspect clasic si ce-mi place la el este ca are si WR 100m. desi am impresia destul de certa ca back-ul sau nu-i pe filet ci presat, asa ca pentru 100m devin rezervat. E fain (aici insa-i scade aspectul clasic) ca are "aripioarele" de protectie a coronitei, uneori este bine asta.
Eu as merge pe Certina doar daca ar avea back-ul pe filet si nu presat.
Cand sa trimit mesajul, am vazut c-a postat si Valentin, asa ca ma leg de unele vorbe ale sale:
De-acord ca Mido (oare? daca da, de ce?) este un brand peste Certina - desi am unele dubii, pot fi impresii subiective - nu cred insa ca este prea subtire dupa cum il vad din laterala, de-acord ca ceasurile doar cu incarcare manuala sunt cam greu de gasit (de-asta am spus si eu ca m-am chinuit sa cumpar un Unitas), ca piesa colectibila nu stiu ce sa zic, posibil sa fie Mido...?
Tie ce-ti place (am spus place, nu care l-ai lua) mai mult?
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Cand sa trimit mesajul, am vazut c-a postat si Valentin, asa ca ma leg de unele vorbe ale sale:
De-acord ca Mido (oare? daca da, de ce?) este un brand peste Certina - desi am unele dubii, pot fi impresii subiective - nu cred insa ca este prea subtire dupa cum il vad din laterala, de-acord ca ceasurile doar cu incarcare manuala sunt cam greu de gasit (de-asta am spus si eu ca m-am chinuit sa cumpar un Unitas), ca piesa colectibila nu stiu ce sa zic, posibil sa fie Mido...?
Tie ce-ti place (am spus place, nu care l-ai lua) mai mult?
De cand tot colectioneaza branduri, Swatch Group este pus fara indoiala in fata unei noi provocari: cum sa le aseze pe piata
in asa fel incat sa nu se canibalizeze! Atat Mido cat si Certina fac parte din segmentul middle range, asta-i clar. Acuma...subiectiv
consider Mido un producator mai important si cu o traditie mai bogata. Observand colectiile actuale tot Mido mi se pare mai cu motz,
au ceasuri mai deosebite, mai multe cronometre si de ce nu, mai scumpe....mai bine finisate...

Despre colectibilitate - cred ca tocmai am imbogatit Limba Romana cu un cuvant nou :lol: - oricum e o loterie, poate maine arde
fabrica Eta sau poate mai fac una......da-i clar ca "manualele" devin din ce in ce mai rare.

Imi place foarte mult Mido si daca as avea cum l-as cumpara astazi, nu as astepta pana maine....am zis!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Eu as alege Certina, de ce :are data,wr100m,cheita pe filet si apropo de traditie 1888vs1918!
Sunt pragmatic asta e !
andreylungu

Mesaj de andreylungu »

Ca aspect imi place mai mult Mido, chiar am vrut sa il iau odata de la bb, era la reducere acest model pe bratara in jur de 1300 de lei (asta acum 1 an), insa singurul lucru care ma deranjeaza la mecansimul Peseux 7001 este faptul ca nu are data... M-am obisnuit sa ma uit la ceas cand nu stiu data si crede-ma ca este foarte utila aceasta functie in viata de zi cu zi... De aceea probabil as alege Certina sau alt model Mido cu mecanism cu data.

Asa cum a spus si colegul de mai sus, Wr 100m si cheita pe filet reprezinta de asemenea avantaje pentru Certina. Totusi cred ca esti si mai scump, nu ?
Razvyy19

Mesaj de Razvyy19 »

Multumesc pentru parerile voastre. Alin, modelul Certina nu are cheita pe filet, poate pe voi va atrage wr 100 m fata de Mido wr 30m, dar credeti-ma ca pt mine asta nu e neaparat un criteriu de alegere, eu ceasul nu-l iau sa fac dus cu el, e un ceas elegant pentru o tinuta eleganta, evit chiar si micile stropiri cu apa, deci prea putin ar conta asta pt mine. legat de faptul ca nu are data, da asta e un minus, dar as incerca sa ma obisnuiesc, asta e situatia. alt model Mido nu am ce sa aleg, as prefera un mecanic de aceea am ales acest model. plusuri si minusuri vad ca ambele marci o au, dar dupa parerile voastre si dupa pofta mea cred ca tot pe mido am sa merg. sper sa nu fac o alegere gresita.
Multumesc tuturor!
gigel113

Mesaj de gigel113 »

Salut Razvyy19,

cred ca vei face o alegere foarte buna cu acel model de Mido. Dupa mintea mea vad ca are urmatoarele avantaje:
- mecanism ceva mai atragator, in ideea ca tot mai ai 2824. Parca vad un usor farmec sa stai dimineata la o cafea aburinda si sa il intorci tacticos. Faptul ca are o frecventa mai mica nu cred ca este un dezavantaj, oricum miscare va parea destul de lina deoarece lungimea secundarului este redusa, ba chiar poate castigi un interval de servisare mai mare. Si Peseux 7001 este un mecanism destul de folosit de care marci destul de bine cotate (Nomos si Louis Erard imi vin acum in minte)
- design-ul imi pare mult mai elegant. Certina il vad sa mearga la un casual smart, pe cand Mido este de black tie. Nu imi prea place faptul ca ansele sunt destul de scurte, mi-ar fi placut sa fie ceva mai alungite (nu neaparat ca la Nomos, dar totusi mai alungite o idee) .Tin minte ca l-am probat la un moment dat in Afi si asta a fost o bariera in calea achizitiei (asta si faptul ca nu bugetul de atunci nu imi permitea :lol: )
- faptul ca nu are data nu cred ca este neaparat un dezavantaj. Avand vreo 4 ceasuri automatice, nu prea imi vine mereu sa stau sa potrivesc data (sunt destul de lenes dimineata :oops: )
- pozitionarea superioara a brand-ului Mido fata de Certina. Ok, nu iti cumperi ceasul dupa pozitia brand-ului, dar faptul ca Mido se pozitioneaza ceva mai sus ar trebui sa vina si cu un nivel superior de finisare/ un grad mai mare al atentiei la detalii.

Spor la cumparaturi & sper sa vedem multe poze si impresii despre noua achizitie!
bonheur

Mesaj de bonheur »

Mido de departe!!! Go for it!
mihai_omega

Mesaj de mihai_omega »

Până la urmă care a fost alegerea? A mea ar fi Mido, pentru mecanism și pentru aspect. Mido mi se pare mult mai elegant iar sclipirea aurie de la Certina chiar îmi displace.
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

Daca criteriul de baza este cu ''incarcare manuala'',restul nu mai conteaza intre cele doua ceasuri. Placerea de a intoarce un ceas mecanic e deosebita, mai ales pt. cei pasionati ca noi. Ba mai mult un astfel de model chiar nu trebuie sa aiba neaparat si data, aerul de pionerat il are din plin si-l face si deosebit.
rubin

Mesaj de rubin »

Mido este elegant si bine finisat. Nu e un ceas de zi cu zi.
Certina are 2824 cu finisarea cea mai slaba dar asta nu face un 2824 sa mearga imprecis !!!
Daca mai ai ceasuri si vrei ceas de costum si ocazii atunci mergi pe Mido. Finisarea este cu o clasa peste Certina.
Daca doresti un ceas de zi cu zi si care sa mearga purtat si la costum la job atunci Certina e alegerea cea mai buna. oricum un 2824 nou la 1350 lei este oferta.
Daca ai ceasuri automatice si nu ai un mecanic atunci mergi pe Mido.
Sa ne spui si noua ce ai luat. :D
Sau bongiorno....
andreylungu

Mesaj de andreylungu »

Eu am luat ieri de la Splendor un Mido pe bratara cu ETA 2824-2 si geam safir cu 872 de lei. Mi s-a parut super deal

Imagine
Imagine
Scrie răspuns