alin-stefan scrie:Peste Rolex astazi, sunt multe marci consacrate Vacheron Constantin,Patek P.,Breguet,Audemars Piguet,Jaeger Le Coultre,Girard Perregaux si multe altele,ca sa nu mai vorbim de marcile exclusiviste Daniel Roth,Roger Dubuis,Parmigiani,Hublot etc, dar care din acestea m-ai fabricau in anii 70,80 mecanisme? Marcile care au supravietuit au trecut pe quartz, nu insa si Rolex de aici notorietatea sa, au ramas de neclintit intr-o perioada in care foarte multe marci peste Rolex au dat faliment sau, au trecut pe quartz! Da tourbillon-ul este o arta, dar el apartine haut orologeriei, iar aici Rolex nu se incadreaza. De ce?, Pt. ca nu si-o doreste! Are o ''faima'' cistigata in timp greu de egalat chiar si de mecanismele cu tourbillon. Cite persoane care poarta un ceas la mina decent au auzit de tourbillon? De Rolex stiu toti! Va trece multa vreme pina cind steaua Rolex va apune dpdv al notorietatii in fata artei orologere.
Iar m-ai mai dat pe spate... Sau mai m-ai dat ... cum este corect oare?
Mare grija, scriem LeCoultre legat, fara spatiu....
gherghin nicolae scrie:Probabil de asta si sint atit de bine cotate, vindute , furate , copiate ...sau mai stiu eu ce vreti voi .
Pai Seiko si Orient depasesc Rolex la capitolui copii! Komandirkie a fost o marca copiata des, sa fie notorietatea de vina?
Am avut si eu doua ceasuri Rolex, un Air King si un Orange Hand. Recunosc ca am avut ceva emotii in prima saptamana, insa ceasul a sfarsit prin a fi purtat in borseta sau uitat pe mobilier!
Insa am avut si un IWC Yacht Club vintage, in 18k. L-am purtat de 2 ori, eram intepat la masa, parca aveam o branula pe mana. Puneam ceasul in cutie, iar cutia o asezam in spatele raftului. Orin in alt colt al mobilierului, ferit de orice soc. Asemenea trairi am mai avut la primul ceas Omega NOS.
Pentru mine, Rolex se apropie in banalitate de Orient Mako. Sau de un Seiko Orange Monster (bleeah). As spune ca si de Seiko 5 se apropie. Desigur, difera enorm fiabilitatea, materialele folosite, prestanta.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские