Ceasuri, gen "investitie"...

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
cat.27

Re: Ceasuri, gen "investitie"...

Mesaj de cat.27 »

Cind o sa se opreasca productia o sa coste cat un 1019 ... rabdare sa ai ;)

Imagine

O zi buna si un we placut.
Va spun aici buna ziua in caz ca uit sa o spun in mesajele mele !
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Exact ce recomandam anterior;Rolex Prince rectangular doctor's wristwatch - cautati varianta in platina - poate veti avea noroc; ca si o parere de razes: ceasurile vintage "investitie" apar destul de rar mai ales la pret atractiv, dar merita cautate.
http://www.ebay.com/itm/Gold-Filled-30s ... 1299228088
O alta varianta ar fi Milgauss al lui cat.27 - un alt mod de a investi in timp.
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
interesantul

Mesaj de interesantul »

Investitia = specula...
Decat sa mai bagi bani si in mecanism mai bine ei aur si pietre.

Un ceas pentru investitie nu prea il porti, penrtu a evita anumite accidente.

Mai bine iti ei chiar un chinezsim care-l porti zi de zi si-ti poalec, si investesti in aur, pietre...
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Investitia = specula...
Decat sa mai bagi bani si in mecanism mai bine ei aur si pietre.
Aici este bubita, notiunea de "investitie" este ambiguua si poate fi nuantata...
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

xxxbanxxx scrie: Atunci cand o sa dovediti ca ceea ce stiti si sfatuiti pe altii sa faca are efect, da roade. Pana acum la niciunul din voi nu a aratat ceva notabil, NICIUNUL.
Pai si eu domnu' :shock: ?
Eu vorbesc din stiute :mrgreen: .
SBLA047
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Voi ce vorbiti aici?
xxxbanxxx vezi ca tonul tau nu este cel mai corect,si pana una alta nici tu nu ai aratat nimic legat de subiectul care ar trebui sa se discute.
Revenind la ce nu discutati voi....cesuri gen investitie...asa cum am spus sunt putine.
Bineinteles ca a cumpara un -de exemplu-Zenith academy columb la 200 euro reprezinta o investitie, dar mai trebuie sa si gasesti fraierul care sa-l vanda la acest pret.
In rest, ceasuri care sa reprezinte o investitie, si aceea nu neaparat sigura, sunt ceasuri care au o istorie si o notorietate, care reprezinta ceva pe langa ceasul in sine ca obiect. Ori aceste ceasuri se gasesc de obicei in licitatii, la preturi f.mari, iar rata de crestere a investitiei este incerta.
Deci, a investi in ceasuri ca si in arta nu tine figura.A se specula piata este altceva, si pentru asta intr-adevar xxxbanxxx este un bun profesor.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Daca tot e vorba de rusesti scuzati ca imi dau si eu cu presupusul dar cronograful Sthurmanskie pe care il prezentati este totusi o reeditare. Apare in cataloagele producatorului in anii 1995 sau 1996.
Este evident ca este o reeditare si din cauza cadranului total diferit de primele, dar si pentru ca are mecanism 3133 in loc de 31659 adica 3133 + hack.
Faptul ca pe mecanism scrie SU nu inseamna neaparat ca este facut inainte de 1991 (caderea URSS), ci pur si simplu ca s-a folosit un mecanism dintr-un stoc mai vechi.
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Claudiu scrie: Deci, a investi in ceasuri ca si in arta nu tine figura.A se specula piata este altceva, si pentru asta intr-adevar xxxbanxxx este un bun profesor.
Serios Claudiu? Ia sa vedem ce zice dexul:

SPECULÁ vb. I. tr. A face speculații financiare, economice etc., a exploata practicând specula; (p. ext.) a înșela (pe cineva). ♦ A se folosi, a profita de o anumită împrejurare cu scopul de a dobândi avantaje personale. 2. intr., tr. A face deducții teoretizând formal, fără legătură cu practica. [< fr. spéculer, cf. it. speculare, lat. speculari].
SPECULÁ, speculez, vb. I. 1. Tranz. A trage foloasele dintr-o anumită situație, a avea un profit din ceva; a exploata, a înșela pe cineva (profitând de anumite împrejurări). ♦ A face speculă (1), a vinde cu suprapreț. 2. Tranz. A face tranzacții de valori. 3. Intranz. și tranz. A face speculații (2). – Din fr. spéculer.

Acum, sa ridice doo degete care din colegii de pe forum care au luat ceasuri de la mine au fost inselati sau au luat la suprapret.
Si acum sa spuna cei care au luat ceasuri la preturi mai mici decat orice pret al unui ceas similar gasit pe net si ceasul a fost bun.

Daca cei din urma sunt mai multi, iti ceri scuze public Claudiu ca vrei sa ma discreditezi?

Si daca tot suntem la subiect, stii ca moderatorii tai de la rubrica vanzari stergeau anunturile cu ceasuri ieftine si cumparau ei ceasurile? Asta e specula!
Ia zi dayraid cat ai dat pe cele 2 ceasuri de tanc la care vroiai rama si de ce anuntul a disparut instant?

Si il rog pe Marian (daca citeste) sa spuna cat a dat el pe 3133 original..asa de curiozitate.
satiriadis scrie: Pai si eu domnu' :shock: ?
Eu vorbesc din stiute :mrgreen: .
Imi cer scuze fata de cei care stiu ce vorbesc, inclusiv fata de tine.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

xxxbanxxx scrie:
Claudiu scrie: Deci, a investi in ceasuri ca si in arta nu tine figura.A se specula piata este altceva, si pentru asta intr-adevar xxxbanxxx este un bun profesor.
Serios Claudiu? Ia sa vedem ce zice dexul:

SPECULÁ vb. I. tr. A face speculații financiare, economice etc., a exploata practicând specula; (p. ext.) a înșela (pe cineva). ♦ A se folosi, a profita de o anumită împrejurare cu scopul de a dobândi avantaje personale. 2. intr., tr. A face deducții teoretizând formal, fără legătură cu practica. [< fr. spéculer, cf. it. speculare, lat. speculari].
SPECULÁ, speculez, vb. I. 1. Tranz. A trage foloasele dintr-o anumită situație, a avea un profit din ceva; a exploata, a înșela pe cineva (profitând de anumite împrejurări). ♦ A face speculă (1), a vinde cu suprapreț. 2. Tranz. A face tranzacții de valori. 3. Intranz. și tranz. A face speculații (2). – Din fr. spéculer.
Oare este cineva care cumpara cu stanga si apoi vinde cu dreapta fara sa scoata un profit? fara sa se gandeasca la un oarece castig pentru el?
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
adl

Mesaj de adl »

Eu pot confirma faptul ca am cumparat de la Bogdan cateva ceasuri la care am simtit ca il 'pacalesc', motiv pt care i-am si atras atentia. Raspunsul lui a fost ca nu face afaceri/bani pe seama mea.
Stiu caz concret in care a dat mai multi bani pe un ceas si mi l-a dat sub pret.
Si mai sunt multe de spus... dar mai las si pe altii.
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

xxxbanxxx scrie:
Si daca tot suntem la subiect, stii ca moderatorii tai de la rubrica vanzari stergeau anunturile cu ceasuri ieftine si cumparau ei ceasurile? Asta e specula!
Ia zi dayraid cat ai dat pe cele 2 ceasuri de tanc la care vroiai rama si de ce anuntul a disparut instant?
Haideti ca va discreditez eu (daca tot improscati cu fecale in jur):

Simplu - pentru ca ori l-a sters vanzatorul (sectiunea vanzari permite) ori este in arhiva (suparat ca nu le-ati prins dvs.?)- exista log-uri pe care nici macar eu nu le pot "falsifica" pentru ca genereaza alte loguri , etc. ; nimeni nu poate sterge ceva fara sa observe altcineva... :lol: Vedeti ca unii mai sunt si "verticali".Multumesc pentru prezumtia de "corectitudine".
Referitor la pret, cu tot cu revizii , masti facute , ma apropii de pret cerut - mi-am scos practic munca sau mai precis ceea ce am adus ca si plus valoare la ele(nu ca as avea vreo datorie de a ma justifica fata de dvs.).
Apropo de reviziii - dvs cat platiti pentru o revizie la un coaxial? 100 lei?
Referitor la preturi, fiecare cu preturile lui; banuiesc ca aveti "surse " bune pentru a va permite preturi minimale - pentru acest lucru va invidiez.In caz ca reusiti sa le vindeti sub pretul de achizitie, va invidiez si mai mult (si eu imi doresc sa imi permit acte de binefacere).

Deci, dragi colegi incepatori, "secretul" "investitiilor" sta de fapt in pretul de achizitie! (vezi aluzia lui Claudiu cu 200eur)
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

heimdalg scrie:Daca tot e vorba de rusesti scuzati ca imi dau si eu cu presupusul dar cronograful Sthurmanskie pe care il prezentati este totusi o reeditare. Apare in cataloagele producatorului in anii 1995 sau 1996.
Este evident ca este o reeditare si din cauza cadranului total diferit de primele, dar si pentru ca are mecanism 3133 in loc de 31659 adica 3133 + hack.
Faptul ca pe mecanism scrie SU nu inseamna neaparat ca este facut inainte de 1991 (caderea URSS), ci pur si simplu ca s-a folosit un mecanism dintr-un stoc mai vechi.
Nimeni nu a spus nimic de 31659; titlul era Poljot Sturmanskie SU 3133 early produs imediat inainte/in timpul destramarii URSS 1991-1992 asa cum apare si in link-ul pus de mine mai sus. In raport cu 31659 putem spune reeditare (cu toate ca este cu totul alt ceas) in raport cu 3133 nu ii putem spune.

Font Type: OCR-B

An "SU" is prefixed just prior to the break up of the Soviet Union.
Attachment 533163

A late Soviet era early-"SU 3133" stamp 1991:
Attachment 533164

A Russian early-"SU 3133" stamp 1992:
Attachment 533166
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

xxxbanxxx scrie:...SPECULÁ ............
Termenul a fost ales neinspirat. Cel corect (conform DEX si conform Codului Penal) e TRAFICANT.
Asadar titulatura corecta e "domnul traficant Bogdan ZAIT" alias xxxbanxxx. Suna bine!
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Cred ca exagerati cand asemuiti cuvantul "traficant" lui Bogdan.Astea sunt rautati care nu va fac onoare.
Din ce spune dex-ul traficant are o alta conotatie ceea ce nu are nimic comun cu achizitia si vanzarea de ceasuri.Dupa dumneavoastra toti care vand si cumpara ceasuri (mai ales cazul dumneavoastra) sunt categorisiti traficanti,ceea ce este total gresit,bineinteles ca speta in cauza o cunoasteti ,dar o polita trebuia platita,nu ? :D

Cam aici se incadreaza acest cuvant:

TRAFICÁNT, -Ă, traficanți, -te, s. m. și f. Persoană care face comerț ilicit, în special cu produse cu un grad ridicat de periculozitate (droguri, arme), prin intermediul unor rețele organizate. — Din fr. trafiquant.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

calin gabi scrie:TRAFICÁNT, -Ă, traficanți, -te, s. m. și f. Persoană care face comerț ilicit,
Exist o diferenta intre vanzari ocazionale si comert sistematic aducator de profit. Acesta din urma trebuie declarat si impozitat corespunzator chiar si in patria mioritica. La asta m-am referit. O privire succinta in legislatie va va aduce lamuririle necesare. :wink:
Nedeclararea acestui gen de activitate se numeste "evaziune fiscala" si are de regula consecinte neplacute.
Scrie răspuns