O zi buna si un we placut.

Aici este bubita, notiunea de "investitie" este ambiguua si poate fi nuantata...Investitia = specula...
Decat sa mai bagi bani si in mecanism mai bine ei aur si pietre.
Pai si eu domnu'xxxbanxxx scrie: Atunci cand o sa dovediti ca ceea ce stiti si sfatuiti pe altii sa faca are efect, da roade. Pana acum la niciunul din voi nu a aratat ceva notabil, NICIUNUL.

Serios Claudiu? Ia sa vedem ce zice dexul:Claudiu scrie: Deci, a investi in ceasuri ca si in arta nu tine figura.A se specula piata este altceva, si pentru asta intr-adevar xxxbanxxx este un bun profesor.
Imi cer scuze fata de cei care stiu ce vorbesc, inclusiv fata de tine.satiriadis scrie: Pai si eu domnu'?
Eu vorbesc din stiute.
Oare este cineva care cumpara cu stanga si apoi vinde cu dreapta fara sa scoata un profit? fara sa se gandeasca la un oarece castig pentru el?xxxbanxxx scrie:Serios Claudiu? Ia sa vedem ce zice dexul:Claudiu scrie: Deci, a investi in ceasuri ca si in arta nu tine figura.A se specula piata este altceva, si pentru asta intr-adevar xxxbanxxx este un bun profesor.
SPECULÁ vb. I. tr. A face speculații financiare, economice etc., a exploata practicând specula; (p. ext.) a înșela (pe cineva). ♦ A se folosi, a profita de o anumită împrejurare cu scopul de a dobândi avantaje personale. 2. intr., tr. A face deducții teoretizând formal, fără legătură cu practica. [< fr. spéculer, cf. it. speculare, lat. speculari].
SPECULÁ, speculez, vb. I. 1. Tranz. A trage foloasele dintr-o anumită situație, a avea un profit din ceva; a exploata, a înșela pe cineva (profitând de anumite împrejurări). ♦ A face speculă (1), a vinde cu suprapreț. 2. Tranz. A face tranzacții de valori. 3. Intranz. și tranz. A face speculații (2). – Din fr. spéculer.
Haideti ca va discreditez eu (daca tot improscati cu fecale in jur):xxxbanxxx scrie:
Si daca tot suntem la subiect, stii ca moderatorii tai de la rubrica vanzari stergeau anunturile cu ceasuri ieftine si cumparau ei ceasurile? Asta e specula!
Ia zi dayraid cat ai dat pe cele 2 ceasuri de tanc la care vroiai rama si de ce anuntul a disparut instant?
Nimeni nu a spus nimic de 31659; titlul era Poljot Sturmanskie SU 3133 early produs imediat inainte/in timpul destramarii URSS 1991-1992 asa cum apare si in link-ul pus de mine mai sus. In raport cu 31659 putem spune reeditare (cu toate ca este cu totul alt ceas) in raport cu 3133 nu ii putem spune.heimdalg scrie:Daca tot e vorba de rusesti scuzati ca imi dau si eu cu presupusul dar cronograful Sthurmanskie pe care il prezentati este totusi o reeditare. Apare in cataloagele producatorului in anii 1995 sau 1996.
Este evident ca este o reeditare si din cauza cadranului total diferit de primele, dar si pentru ca are mecanism 3133 in loc de 31659 adica 3133 + hack.
Faptul ca pe mecanism scrie SU nu inseamna neaparat ca este facut inainte de 1991 (caderea URSS), ci pur si simplu ca s-a folosit un mecanism dintr-un stoc mai vechi.
Termenul a fost ales neinspirat. Cel corect (conform DEX si conform Codului Penal) e TRAFICANT.xxxbanxxx scrie:...SPECULÁ ............
Exist o diferenta intre vanzari ocazionale si comert sistematic aducator de profit. Acesta din urma trebuie declarat si impozitat corespunzator chiar si in patria mioritica. La asta m-am referit. O privire succinta in legislatie va va aduce lamuririle necesare.calin gabi scrie:TRAFICÁNT, -Ă, traficanți, -te, s. m. și f. Persoană care face comerț ilicit,