Ceasuri, gen "investitie"...
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
- Raul Bordas
Re: Ceasuri, gen "investitie"...
Pacat de ce se intampla.Intru pe forum duminica sa citesc ceva "placut" si vad circ. E urat si sa vad amenintari si sa vad atacuri la persoana.Stiu ca sunt nou pe forum si nu sunt in nici o biserica,dar de bine de rau oameni ca Bogdan mi-au dat sfaturi gratuit,Claudiu si Alex la fel si le multumesc,dar ce se intampla aici ma dezgusta.
Rog initatorul topicului sa spuna ca are 3000 de parai si ca vrea ceas si cei interesati sa-i scrie in privat (crede-ma,daca ai tu 3000 de euroi iti vor scrie destui linkuri de pe ceasuridemana.ro in care-si vand ceasurile.
Nu credeam ca voi ajunge sa pun ceasuri la vanzare (oricat de "jucarii" ar fi ele), dar e imposibil sa ai o colectie decenta fara sa vinzi,si sunt convins ca fiecare a vandut cel putin un ceas si nu cred ca in pierdere. Asa ca cine nu e speculant? Stiu ca s-au donat si ceasuri,si e de admirat,dar hai sa fim seriosi? cine are 300 de ceasuri nu a vandut niciodata un ceas ca sa scoata un mic profit?
De preferat sa se inchida topicul,si sa se revina la pasiunile care ne leaga.
Rog initatorul topicului sa spuna ca are 3000 de parai si ca vrea ceas si cei interesati sa-i scrie in privat (crede-ma,daca ai tu 3000 de euroi iti vor scrie destui linkuri de pe ceasuridemana.ro in care-si vand ceasurile.
Nu credeam ca voi ajunge sa pun ceasuri la vanzare (oricat de "jucarii" ar fi ele), dar e imposibil sa ai o colectie decenta fara sa vinzi,si sunt convins ca fiecare a vandut cel putin un ceas si nu cred ca in pierdere. Asa ca cine nu e speculant? Stiu ca s-au donat si ceasuri,si e de admirat,dar hai sa fim seriosi? cine are 300 de ceasuri nu a vandut niciodata un ceas ca sa scoata un mic profit?
De preferat sa se inchida topicul,si sa se revina la pasiunile care ne leaga.
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Poate unii si-au facut dupa atata timp o impresie asupra spiritului lingvistic-literar in ce ma priveste.xxxbanxxx scrie:...
In rest...limbajul tau te caracterizeaza mult mai bine decat as putea eu sau altcineva sa o faca.
Valabil si la mine, limbajul ma caracterizeaza, sunt ingamfat si mandru, asa este.
Cu exceptia unor putine postari (pe care le regret) in care mi-am scapat nervii pe forum, scrierea mea poate dovedi ceva...
Cu vreo doi ani in urma am fost sunat la telefon de un coleg de-aici; desi sunt si eu licentiat (deci nu as avea vreun motiv sa ma simt mai prejos decat altcineva), desi - fara sa fiu lipsit de modestie (altadata cred ca am lasat prea des impresia ca ma cheama si Modest
Am vorbit de multe ori cu persoana in cauza dar nu ne-am vazut niciodata... Dar de fiecare data cand am vorbit cu el, desi am reusit sa trec peste sentimentul de inferioritate fata de el - mereu am ramas cu sentimentul ca ma onoreaza prin amicitia lui (nu cred ca as exagera daca as spune chiar prietenie). Si asa cum am spus, stiu perfect ce pot eu, stiu "ce stiu si cat stiu".
Omul acesta - care in momente dificile mie m-a imbarbatat extraordinar, care moral mi-a fost si imi este un sprijin sincer - este impala.
Daca acum asist la o disputa (dealtfel prima care o duce in nume propriu) cu cineva - ma determina sa spun fara tagada: daca omul asta pe care l-am descris pana acum este nesimtit, atunci eu sunt cea mai mare scursura de pe forum, in comparatie cu el.
Mai este un alt coleg pe forum care are o alura foarte asemanatoare cu impala - si ma refer aici la cunoastere verbala, scrisa si intuitiva. Nu-l nominalizez (sigur isi da seama la cine ma refer) - dar care mi-a scris un mesaj de saturare vis-a-vis de anumite orgolii.
Ca sa platesc si eu o polita (pentru ca nu mi-au trecut nervii, cu-atat mai mult cu cat eu am scris o vorba de impacare) voi spune:
Sa scriu si eu aici mesajele private care spun ca s-au saturat de userul X - nea Bufoane? Cu ce este mai "nobil" scandalul asta decat discutia pe care tu ai transformat-o in scandal, cu idei pe care nu le-am mai intalnit pe nici-un forum?!
Ca si impala zic si eu: ce este pe mp, mie mi-a fost adresat, deci la mine ramane.
Dar daca Bogdan tot recunoaste
atunci nu ar trebui sa fie mai atent cum se adreseaza lui Claudiu, lui Zar dar si altora pe care i-a cuprins in "NICIUNUL"?... sunt ingamfat si mandru, asa este![]()
- Cu ce sa va servesc, domnule?
- As dori o ratie de ... moderatie....
- ??
- Spune maestrului Linguini sa ma loveasca cu ce are el mai bun" a spus Anton Ego ospatarului, in Ratatouille ...
Voi, astia tari in ceasuri, voi astia mai importanti decat mine - voi ce aveti mai bun?!
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
-
valentin1234
Catalin,
Acest subiect deschis de colegul Borbon a avut un mare potential de a se transforma in
"saorma cu de toate", cum ar spune un distins forumist.....ceea ce s-a si intamplat
Si asta pentru ca nimeni nu vrea sa auda recomandari de genul: pentru a face achizitii reusite
PENTRU COLECTIA TA citeste despre ceasuri cam...2 ani in fiecare zi si apoi, cand simti ca nu mai
poti.....mai citeste 2 ani si sigur vei fi sti ce merita cumparat si ce nu.
Pe de alta parte, daca este absolut normal ca orice coleg pasionat de ceasuri sa ceara sprijinul
pe ceasornicar in speranta ca va plati pretul corect pentru un ceas si ca atunci cand se va plictisi
de acesta va avea posibilitatea/sansa sa-l vanda CU O PIERDERE CAT MAI MICA SAU EVENTUAL CU
CAT L-A LUAT.....consultanta pentru colegii care vor sa devina "samsari" mi se pare foarte deplasata
si nepotrivita! Cine tine neaparat sa faca asta, o poate face pe privat....cat doreste, fara a implica
credibilitatea si onorabilitatea forumului!
Acest subiect deschis de colegul Borbon a avut un mare potential de a se transforma in
"saorma cu de toate", cum ar spune un distins forumist.....ceea ce s-a si intamplat
Si asta pentru ca nimeni nu vrea sa auda recomandari de genul: pentru a face achizitii reusite
PENTRU COLECTIA TA citeste despre ceasuri cam...2 ani in fiecare zi si apoi, cand simti ca nu mai
poti.....mai citeste 2 ani si sigur vei fi sti ce merita cumparat si ce nu.
Pe de alta parte, daca este absolut normal ca orice coleg pasionat de ceasuri sa ceara sprijinul
pe ceasornicar in speranta ca va plati pretul corect pentru un ceas si ca atunci cand se va plictisi
de acesta va avea posibilitatea/sansa sa-l vanda CU O PIERDERE CAT MAI MICA SAU EVENTUAL CU
CAT L-A LUAT.....consultanta pentru colegii care vor sa devina "samsari" mi se pare foarte deplasata
si nepotrivita! Cine tine neaparat sa faca asta, o poate face pe privat....cat doreste, fara a implica
credibilitatea si onorabilitatea forumului!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Discutia despre mesajele private am mai avut-o,iar concluzia este ca ce este acolo este PRIVAT si asa ramane,motiv pentru care am si mutat citatele respective.
In alta ordine de idei,impala cred ca este unul dintre cei mai echilibrati membri ai Forumului.Ma intreb care a fost discutia adevarata de a ajuns sa fie scos din pepeni asa de tare,iar cunoscandu-l pe xxxbanxxx cat de cat imi cam fac o idee.Dar asta nu este relevant.
Daca Zar sau altul a gresit si poti sa-l corectezi,ok,poti sa o faci im mod amiabil,cu o exprimare decenta etc,iar atunci va fi intr-adevar plus valoare.Facand-o in alt fel,valoarea informatiilor devine nula.Aici este marea diferenta. Mandria si imgamfarea sunt bune atata timp cat sunt justificate si sustinute de actiunile aferente,altfel devin atribute negative.Poti fi mandru si ingamfat pentru actiunile tale ca vanzator de ceasuri,pentru review-urile primite,dar nu cred ca aceste atribute pot fi legate si de modul de a te purta pe acest Forum.
Iar pe mine,sincer,calitatea ta de vanzator ma lasa rece,ca de altfel si a celorlalti vanzatori,ma intereseaza calitatea de membru al acestui Forum.
Nu vreau sa iei cele scrise de mine ca un afront sau o jignire,si o spun sincer,ci pur si simplu ca un sfat sau cum vrei tu sa-i spui dat de la cineva care are niste ani in plus.Daca doresti sa-l accepti bine,daca nu,iarasi bine,dar nu lasa mandria si ingamfarea sa ia decizii in locul tau.
Considera te rog cele scrise mai sus ca pe o punte de reconciliere intre doi membri oarecare ai aceluiasi Forum.
Iar la subiect,spuneti-mi si mie de ce acel Submariner este "o investitie"? Si mai la subiect,din punctul meu de vedere "investitie" inseamna a plasa capital in "intreprinderi lucrative" adica ceva care pe termen mediu sau lung aduc profit.Ori plasarea unor bani in ceasuri care peste 10 ani isi pierd din valoare,chiar si daca numai putin,nu se mai numeste investitie,ci achizitionare de bunuri cu devalorizare mica. Iar atunci titlul topicului este eronat,si toata discutia nu-si are sensul.
In alta ordine de idei,impala cred ca este unul dintre cei mai echilibrati membri ai Forumului.Ma intreb care a fost discutia adevarata de a ajuns sa fie scos din pepeni asa de tare,iar cunoscandu-l pe xxxbanxxx cat de cat imi cam fac o idee.Dar asta nu este relevant.
Nu contesta nimeni corectitudinea ta ca si vanzator.Nu am spus asta.Am spus ca ceea ce scrii nu este intotdeauna corect,si mai ales felul in care scrii nu este intotdeauna adecvat.xxxbanxxx scrie:Nu detin adevarul absolut, dar ceea ce fac este corect. Punct. Nu am inselat niciodata pe nimeni, sub nicio forma. Dovada sunt toti dar absolut toti care au luat de la mine vrun obiect.Claudiu scrie:xxxbanxxx
Ceea ce scriu nu este in totdeauna corect, asa este. Dar nici ceea ce scriu altii nu este corect. Cum sa iei ca si corect ce zice zar ca iei un ceas de platina ca recuperezi din investitie vanzand matrialul? Pai la ceasurile care au carcasa de platina pretul materialului este infim fata de valoare numelui care e scris pe cadran. Si daca vinzi in pierdere nu mai e investitie, adica e dar e proasta.
.
Daca Zar sau altul a gresit si poti sa-l corectezi,ok,poti sa o faci im mod amiabil,cu o exprimare decenta etc,iar atunci va fi intr-adevar plus valoare.Facand-o in alt fel,valoarea informatiilor devine nula.Aici este marea diferenta. Mandria si imgamfarea sunt bune atata timp cat sunt justificate si sustinute de actiunile aferente,altfel devin atribute negative.Poti fi mandru si ingamfat pentru actiunile tale ca vanzator de ceasuri,pentru review-urile primite,dar nu cred ca aceste atribute pot fi legate si de modul de a te purta pe acest Forum.
Iar pe mine,sincer,calitatea ta de vanzator ma lasa rece,ca de altfel si a celorlalti vanzatori,ma intereseaza calitatea de membru al acestui Forum.
Nu vreau sa iei cele scrise de mine ca un afront sau o jignire,si o spun sincer,ci pur si simplu ca un sfat sau cum vrei tu sa-i spui dat de la cineva care are niste ani in plus.Daca doresti sa-l accepti bine,daca nu,iarasi bine,dar nu lasa mandria si ingamfarea sa ia decizii in locul tau.
Iar la subiect,spuneti-mi si mie de ce acel Submariner este "o investitie"? Si mai la subiect,din punctul meu de vedere "investitie" inseamna a plasa capital in "intreprinderi lucrative" adica ceva care pe termen mediu sau lung aduc profit.Ori plasarea unor bani in ceasuri care peste 10 ani isi pierd din valoare,chiar si daca numai putin,nu se mai numeste investitie,ci achizitionare de bunuri cu devalorizare mica. Iar atunci titlul topicului este eronat,si toata discutia nu-si are sensul.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Ton de reconciliere, deci Claudiu - tot Claudiu, om dispus la impacare.Claudiu scrie:... Mandria si imgamfarea sunt bune atata timp cat sunt justificate si sustinute de actiunile aferente,altfel devin atribute negative.Poti fi mandru si ingamfat pentru actiunile tale ca vanzator de ceasuri,pentru review-urile primite,dar nu cred ca aceste atribute pot fi legate si de modul de a te purta pe acest Forum....
Doar ca eu nu sunt de-acord cu ingamfarea draga Claudiu, cu mandria este altceva. Daca cineva scrie ceva bun despre mine/tine, vom zice ca avem de ce sa fim mandri, nu?
Dar asta nu trebuie sa ne justifice pentru ingamfare. Exemplu - L.M.
Catalin,doar ma stii,intotdeauna am crezut ca dialogul,reconcilierea,sunt mai bune decat injuraturile sau cuvintele grele!
Si pentru ca tot doreai sa-mi cer scuze fata de tine,uite ai scuzele mele!

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Mai-mai-mai...
Trebuie sa precizez ceva: am scris o postare cu referinta la unele scrise aici - dar mi s-a parut ca voi ataca pe cineva cam prea fatis. S'atunci, ca sa nu raman cu talentul literar irosit stergand mesajul
, i l-am trimis pe privat lui Claudiu, rugandu-l sa-si ceara iertare fata de mine, ca vreau mai multa bagare in seama
.
Claudiu - om care tine la gluma (dar vedeti ca totodata nu m-a facut de rusine punand mesajul pe public) - iaca ca ma baga in seama raspunzandu-mi si lasand pe altii mai cucernici sa ma bage in locuri mai pidosnice
.
Multumesc Claudiu, asa cum am spus de multe ori, mi-as dori sa am rabdarea ta.
Nota: cu exceptia vinului din care am baut de pleasca la anuale, adus de bunul Nic, curea de ceas daruita de Ghita - specific ca nu am avut nici-un deal cu absolut nici-un coleg si nici-unul nu mi-a facut vreo donatie astfel incat sa am de ce sa lingusesc pe careva sau sa-l musc de poponeata pe altul. Scriu ce simt si cu asta-basta. Cui nu-i convine - "hai basti"!
Trebuie sa precizez ceva: am scris o postare cu referinta la unele scrise aici - dar mi s-a parut ca voi ataca pe cineva cam prea fatis. S'atunci, ca sa nu raman cu talentul literar irosit stergand mesajul
Claudiu - om care tine la gluma (dar vedeti ca totodata nu m-a facut de rusine punand mesajul pe public) - iaca ca ma baga in seama raspunzandu-mi si lasand pe altii mai cucernici sa ma bage in locuri mai pidosnice
Multumesc Claudiu, asa cum am spus de multe ori, mi-as dori sa am rabdarea ta.
Nota: cu exceptia vinului din care am baut de pleasca la anuale, adus de bunul Nic, curea de ceas daruita de Ghita - specific ca nu am avut nici-un deal cu absolut nici-un coleg si nici-unul nu mi-a facut vreo donatie astfel incat sa am de ce sa lingusesc pe careva sau sa-l musc de poponeata pe altul. Scriu ce simt si cu asta-basta. Cui nu-i convine - "hai basti"!
Citeaza sursa, nu fi...catalin.v scrie: Cui nu-i convine - "hai basti"!
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Folclor popular
...
O sa imi tin parerile mele pentru mine si cu asta basta, nu pierd si nici nu castig nimic. Totusi mi se pare aiurea ca ultimul mesaj al lui impala nu a fost pe privat si marlan si scursura sunt totusi jigniri. Eu am fost suspendat 3 zile pt "clovn si uarata natie"..nu mai comentez de ce nu se aplica la fel legea ca nu are rost.
Cine vrea sfatul meu stie unde sa ma gaseasca, o sa ma rezum doar la topicul meu, sunt cilegi pe forum care au respectul meu si care merita sa mai vada si ceasuri mai aparte.
Bafta maxima va doresc tutror in implinirea wishlistului.
Cine vrea sfatul meu stie unde sa ma gaseasca, o sa ma rezum doar la topicul meu, sunt cilegi pe forum care au respectul meu si care merita sa mai vada si ceasuri mai aparte.
Bafta maxima va doresc tutror in implinirea wishlistului.
- timetwister
Poate ca daca forumul n-ar fi cateodata un concurs de "care o are mai mare", si s-ar aduce toata lumea aminte de utilitatea lui, nu ar mai exista genul asta de contradictii.
Cred ca s-ar putea pastra o oarecare decenta chiar daca nu dispun toti de aceleasi posibilitati ori de aceeasi cantitate de informatie.
Cred ca s-ar putea pastra o oarecare decenta chiar daca nu dispun toti de aceleasi posibilitati ori de aceeasi cantitate de informatie.
Da,un post interersant cu multe tensiuni si "cohones"
care prin natura discutiilor a mai animat forumul,dar pana la urma cred ca la fel ca si intr-o familie mai exista si mici disensiuni intre membri.
Thor, sunt de acord cu tine, in orice familie exista zile bune si mai putin bune, problema este cum le depasim fara sa punem mai presus de orice orgoliile personale sau de grup. Judecatile partizane nu se pot ascunde. Ele acuza si judeca fara dovezi,ma rog,uneori maresc defectele, au denumiri enorme pentru cele mai mici greseli, graiul lor este plin de fiere, de exagerari si ofense. Bisericutele cultivate in timp se straduiesc sa faca cartile pe sub masa pentru satisfacerea unor orgolii de moment sau pe termen lung, cred ca asa se explica si unele "disparitii" care mai provoca din cand in cand nostalgii...Thor scrie:Da,un post interersant cu multe tensiuni si "cohones"care prin natura discutiilor a mai animat forumul,dar pana la urma cred ca la fel ca si intr-o familie mai exista si mici disensiuni intre membri.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
-As dori putina perspectiva proaspata,catalin.v scrie:
- Cu ce sa va servesc, domnule?
- As dori o ratie de ... moderatie....
- ??
- Spune maestrului Linguini sa ma loveasca cu ce are el mai bun" a spus Anton Ego ospatarului, in Ratatouille ...
Voi, astia tari in ceasuri, voi astia mai importanti decat mine - voi ce aveti mai bun?!
limpede si bine asezonata......
......
Foarte bine, de vreme ce nu mai aveti perspectiva si nimeni altcineva nu pare sa o mai aiba facem o întelegere.....
Tu aduci mancarea,iar eu aduc perspectiva.................
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
- lawrence38
Nici vorba. Nu e asa de usor sa extragi aurul dintr-o carcasa sau bratara, am vazut destul ceasuri vandute pe eBay, forumuri etc. , cu mult sub valoarea gramelor de aur din ele (cand spun grame ma refer la procentaj, adica daca aurul e de 18k , 1 gram va avea 0.75 grame aur pur 24k)gherghin nicolae scrie:Valoarea unui ceas din aur ramine la minim valoarea aurului .Deci cel putin atit poti recupera pe acel ceas in cazul unei vinzari rapide.
JDM Freak