Identificari ceasuri de buzunar
Moderator: Achraf
Re: Identificari ceasuri de buzunar
Pft,merci pentru "lamurire" ! Inchideti forumul !! 
Nu fi obraznic!
Nu sunt multe de spus despre edox-urile de buzunar.Edox nu a excelat la acest capitol,nu nau facut ceasulri de o calitate superioara.Au fost decente,dar nu au excelat.
Mai multe,fara o poza a mecanismului,ca sa-l putem data si vedea calitatea,nu se pot spune.
Nu sunt multe de spus despre edox-urile de buzunar.Edox nu a excelat la acest capitol,nu nau facut ceasulri de o calitate superioara.Au fost decente,dar nu au excelat.
Mai multe,fara o poza a mecanismului,ca sa-l putem data si vedea calitatea,nu se pot spune.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
- AC NineFingers
- Moderator
Probabil nu toti avem suficient timp sa ne ocupam asa cum ne`am dori de acest forum ! Nu suntem platiti pentru asta, o facem din placere si doar atunci cand suntem dispusi sa sacrificiam din timpul care ar trebui poate petrecut cu sotiile sau prietenele, sa rupem dintr`un meci de footbal,sa renuntam la o jumatate de ora de plimbare sau odihna de la job`ul de baza... Asadar nu fiti intrigati cei care doriti cat ai bate din palme referinte despre un brand mai putin cunoscut a carui istorie se pierde undeva in conglomeratul temporal de situatii si conjucturi fatidice sau fericite ...Pft,merci pentru "lamurire" ! Inchideti forumul !!
Edox a fost si mai este un nume dar mereu a venit pe piata cu noutati care pentru alte brand`uri erau considerate deja "past away". Istroria brandului trebuieste cautata la sfarsitul secolului 19 ( ca mai toate numele mari ) undeva pe la 1880 cand un nene cu ceva bani Christian Flury a pus bazele unei minuscule companii care s`a straduit la inceputuri sa supravietuiasca in ingghesuiala de firme mari ce au prosperat la 1880-1910. Si`au alec ca logo o clepsidra simpla ce ar trebui regasita pe mecanismul tau prezentat cu darnicia unui scotian . In jurul anilor 1900-1910 au avut participari la expozitiile internationale dar era aproape imposibil sa concurezi la acea vreme cu Omega,Longines ( doar 2 ajung)... Au venit razboaiele , s`au schimbat proprietarii, tumultul nenorocirilor si crizei s`a abatut o vreme si asupra EDOX ... Firma reinvie undeva in secolul 20 in anii 50 si incepe sa produca diverse ceasuri de calitate modica si slaba folosindu`se de numele vechi. O vreme Edox nu a insemnat mai nimic si poate nici acum nu insemna foarte mult ... atata timp cat a stat si mai sta in umbra altor giganti !
Daca scormonesti arhivele ebay sa vezi preturile EDOX ai sa fi extrem de contrariat : exista ceasuri care s`au vandut cu cativa dollari amarati, exista ceasuri cu mecanisme complciate pe care se cere uneori mii de dollari si uneori se si obtin ...
Exemple :
http://www.ebay.com/itm/Vintage-EDOX-17 ... 27d54e9de5
Anii 70` mecanic, secundar central care probabil nu va trece de 20 usd la vanzare !
http://www.ebay.com/itm/Vintage-Mens-ED ... 35ca11d7a0
Un ceas ceva mai ingrijit probabild e anii 80 caruia ii dau sanse sa se dea la banii ceruti de vanzator !
http://www.ebay.com/itm/EDOX-Les-Bemont ... 3a83151e04
Iote si un Edox pe ETA cu oferte dintr`un buy it now de 800 usd ( probabil ofertele se situeaza undeva la jumatate)
http://www.ebay.com/itm/EDOX-CHRONORALL ... 5d41a46afc
http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-EDOX- ... 27d461dd74
Iote si o rachete la care nu comentez deloc ( ca nu ma pricep).
Despre EDOX`ul tau nu pot sa spun prea multe pentru ca nu am vazut mecanismul... dar indiferent de acesta ceasul are carente grave si e irecuperabil fizic !
- AC NineFingers
- Moderator
Claudiu scrie:Nu fi obraznic!
Nu sunt multe de spus despre edox-urile de buzunar.Edox nu a excelat la acest capitol,nu n-au facut ceasuri de o calitate superioara.Au fost decente,dar nu au excelat.
Paradoxal sau nu ...lucram la un raspuns complet pentru domnul in cauza ! Nu vreau sa ma dezmint ! Nu reusesc mereu sa`mi acopar aria de indatorire ... dar muncesc si pe tronsonul " evaluari-identificari" ! Cam ce ai zis tu aici se regaseste in disertatia dezvoltata de mine .
Conchid : Asa cum nu se dezvolta o tufa de ienupar in desisul de rasinoase asa nu a reusit Edox sa razbata din aglomeratia de nume mari cu care a concurat mai mereu !
Hai sa fiu plastic ( off topic) Cum dracu vrei sa rasbata Dinamo in campionat cand bugetul alocat clubului e 3milioane de coco cand jumatate din echipele Ligii 1 au buget dublu ?! ( pentru ca tot pomeneam de footbal)
Edox e doar Edox ! Diferenta dintre un ceas NoName si Edox e ca Edoxul si`o cunoaste pe ma`sa , pe tat`su si isi are scris pe cadran si mecanism numele ! Atat !
Foarte plastica comparatia si scrisa intr-un stil pitoresc. Felicitari!Buf0n scrie:... Edox e doar Edox ! Diferenta dintre un ceas NoName si Edox e ca Edoxul si`o cunoaste pe ma`sa , pe tat`su si isi are scris pe cadran si mecanism numele ! Atat !
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
-
Bogdan Moales
Buna ziua, sunt noi aici si nici mare experienta nu am, pur si simplu imi plac ceasurile mai ales cele veci. Am gasit zilele trecute un ceas pe care era inscriptionat Ancre 15 rubis. Nu am gasit pe internet nici un detaliu despre acest model asa ca sper sa ma ajute cineva de aici. Totodata mi-ar placea sa il restaurez daca investitia se merita, sa nu depaseasca valoarea lui. Multumesc!

Desfa si capacul de praf sa vedem si mecanismul.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
PricoMigdala
Buna ziua si La multi ani!
Cu ajutorul Dvs. sper sa pot afla mai multe detalii despre acest Hamilton de buzunar.
Ce stiu deja despre el:
S/N mecanism: 3100221 / Tip: 916 / 17Jewels / Dimensiune 12s / Produs timp de 5 ani 1923-28.
Secundarul trebuie inlocuit si deja sunt ochii in patru.
Pozele de pe ebay, licitatia fiind deja castigata.

Va multumesc!
Cu ajutorul Dvs. sper sa pot afla mai multe detalii despre acest Hamilton de buzunar.
Ce stiu deja despre el:
S/N mecanism: 3100221 / Tip: 916 / 17Jewels / Dimensiune 12s / Produs timp de 5 ani 1923-28.
Secundarul trebuie inlocuit si deja sunt ochii in patru.
Pozele de pe ebay, licitatia fiind deja castigata.

Va multumesc!
-
Bogdan Moales
Buna ziua, imi cer scuze pentru raspunsul intarziat. Va atasez mai jos toate pozele cu ceasul in cauza. Ma intereseaza sa stiu mai multe detalii despre acesta an, marca, valoare in conditia actuala, daca se merita restaurat (adus in stare de functionare) si un pret estimativ pentru aceasta manopera. Multumesc anticipat!

-
Alexvintage
Din pacate ceasul prezentat e o adunatura de componente disparate ceea ce face orice alta discutie deastul de dificila.
- flexibil29
Ce cal. este acesta ? Multumesc !

Pare a fi un mecanism cu esapament tip cilindru.
Foarte generic. Imposibil de spus doar din aceasta poza.
Fara marcaje nu se poate spune mare lucru.
Un mecanism de serie, nimic deosebit.
Foarte generic. Imposibil de spus doar din aceasta poza.
Fara marcaje nu se poate spune mare lucru.
Un mecanism de serie, nimic deosebit.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
- flexibil29
Multumesc frumos pentru raspuns
Superbe ceasurile
Salutare ! Va rog, imi puteti da mai multe detalii despre acest ceas si o evaluare?

Se merita reconditionarea lui?

Se merita reconditionarea lui?