Sunt situatii cand in PM te trezesti cu mesaje neavenite,sacaitoare sau jignitoare din partea unor utilizatori de forum. Propuneam sa fie introdusa optiunea de blocare a acestora in situatii de acest gen. Poate se ia in considerare aceasta propunere.
Multumesc
zapotek,
mai retii cate clone ti-ai facut pe ceasornicar si nu numai?
cum motivezi aceasta practica?
citez din regulamentul actual al Ceasornicar.ro: Pe forumul Ceasornicar.ro urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:
a. crearea de conturi clona,sau a conturilor multiple
...
"Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine".
Datorita traficului inutil din ultima vreme, vin cu cateva propuneri:
Propun ca thread-urile din Cafenea sa nu mai apara in "Up-ri" pe Wall ci doar in Cafenea.
Cei care doresc sa studieze fenomenul orologer, uitandu-ma strict la Wall-ul de azi, vor crede ca au ajuns la Sfatul Batranilor. Ne mai trebuie un thread despre curatarea colonului si le avem pe toate.
Consider ca forumul nu are nimic de pierdut, ori poate doar cativa membrii care vorbesc mult dar nu spun nimic.
De asemenea, pentru membrii noi care si-au facut o tinta in a atinge cele 50 de postari pentru a pune un anunt in sectiunea Vanzari, fara nicio participare ulterioara in alte sectiuni, propun ca numarul mesajelor minime sa creasca de la 50 la 100, si de a acumula o vechime de cel putin 50-100 de zile pe forum inainte de a posta primul anunt. Ori reversul. Sa se renunte, pur si simplu, la orice fel de postare anterioara pentru a putea pune la vanzare si astfel am scapa de balastul inutil.
Oricare ar fi deznodamantul pentru a doua propunere, doresc sa se gaseasca o solutie rapida pentru prima.
Ceea ce se intampla e ridicol!!! Probabil daca la cele 50 - 100 de postari am adauga si 6 luni
de vechime pe forum.....lucrurile ar sta putin altfel!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
De multe ori sterg multe mesaje laudative gen ce frumos ceas sau altele de genul...
Nu stiu dar cred ca se contorizeaza si cele aparute pe sectiunea Cafenea.
Probabil si termenul de 3 sau 6 luni ar fi util, insa credeti-ma ca sigur cei care apar pentru a posta cite ceva la vinzare pe aici , pot tot la fel de bine s-o faca pe alte site-uri . Aici alta activitate nu au si nu stiu daca vor avea vreodata in afara de a vinde. Culturalizare cu forta e imposibil.
Chiar acu citeva zile , un utilizator mai vechi ce-i drept a actualizat un anunt. Acel anunt avea citeva pagini de up-uri pe care le-am sters . Dupa ce le-am sters , au ramas citeva postari...desigur nesemnificative si alea...
Apoi tot felul de recomandari...sint utile si alea, trebuie ajutati si cei nou veniti in domeniu, insa de multe ori deschid topic tocmai ca sa contorizeze cele 50 de mesaje. Nu intotdeauna, insa de multe ori.
Desi exista sectiuni precum Ceasul de 500 lei, ceasul de 400 lei si tot felul de alte topicuri similare , reducerile aparute in magazine sau scumpirile de multe ori fac inutile consultarile de acolo, dar mai bine recomandam vizionarea acelor topicuri printr-o singura directionare acolo.
Insa trebuie sa existe si sectiunea vinzari/cumparari/donatii, pentru ca asa exista peste tot si pe alte forumuri externe. Eu incerc si dupa cum vedeti zilnic urmaresc si cosmetizez pe unde trebuie. Aproape toti au inteles cele doua up-uri , mai ales de ce doresc sa ramina. Astfel vedem toti termenul celor 7 zile si nu mai aglomeram cu pagini intregi de up cum exista pe alte forumuri.
Daca pot sa contribui sau am gresit undeva va rog sa-mi spuneti si ma conformez.Nimeni nu-i perfect , perfectibili insa sintem toti .
Stima,
Gherghin Nicolae
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Nic, nimeni nu spune ca ai gresit cu ceva si cred ca sunt in asentimentul
colegilor cand spun ca sectiunea "vanzari" s-a schimbat in bine semnificativ
de cand moderezi tu!
Cred ca meriti...cel mult....multumiri si incurajari de "tine-o tot asa".....
Problema exista insa si cred ca ar merita o dezbatere/solutie, ca sa nu transformam
forumul in "Lolek si Bolek la picnic...."
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
gherghin nicolae scrie:de multe ori deschid topic tocmai ca sa contorizeze cele 50 de mesaje. Nu intotdeauna, insa de multe ori.
D-le Nicolae, ridicati numarul mesajelor necesare la 75 sau 100. Asa va puteti da seama cine a venit sa faca bisnita sau cine a venit sa invete cate ceva. Am urmarit rubrica "Identificari ceasuri" si cred ca 90 % din noii inscrisi care posteaza acolo, dupa ce primesc raspunsuri diferite fata de asteptari, uita de forum.
Daca imi permiteti, eu as face un chestionar grila cu intrebari simple,generale,usoare, pe care sa-l completeze fiecare nou venit, astfel Dvs. si restul moderatorilor va puteti da seama mai usor de ei. Ce parere aveti ?
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
Intentia mea nu este sa scrutam membrii acestui forum, dar asa cum se prezinta situatia, se impun schimbari ori reguli noi.
Nu am nimic impotriva celor care se inregistreaza doar ca sa puna o intrebare. Daca acestia si-au primit raspunsul, si daca dintre acestia, 1% isi continua activitatea, atunci forumul si-a indeplinit rolul.
Nu am nimic nici cu cei care doresc sa faca "bisnita" atata timp cat isi manifesta un interes real pentru fenomen si isi aduc contributia in alte sectiuni; cel putin pana la noi instructiuni (respectiv renuntarea la orice fel de regula, fapt care de asemenea nu ma deranjeaza).
Insa faptul ca thread-urile din Cafenea se intercaleaza cu cele dedicate orologeriei, ori ca pe alocuri le depasesc, imi provoaca blefarita!
Sper ca situatia sa va schimba in cel mai scurt timp!
Cred ca renuntarea la cele 50 de postari este foarte benefica. Insa cred ca ar trebui marita perioda de timp de la inregistrare si pana postare in rubrica " vanzari ", 6 luni minim ar fi acceptabil, in tot acest timp noul utilizator se familiarizeaza cu formatul forumului, cu regulamentul, cu moderatorii si poate chiar isi creaza un cerc de prieteni cu care poate oricum colabora in afara forumului. In tot acest timp fiecare va putea sa-si prezinte colectia si intentiile de viitor, iar cei mai eruditi in domeniul ceasurilor vor impartasii cunostintele si experientele acumulate. Toate acestea vor duce si la capatarea increderii si chiar a respectului comunitatii ptr. noul sosit. Cei care intra pe ceasornicar.ro exclusiv pentru vanzari oricum sunt o cauza pierduta. Atunci la ce bun sa se mai piarda timpul cu citirea si moderarea unor postari sterile si de multe ori chiar imbecile? Ex.: " Stie cineva un ceasornicar bun in Arad ? ". Va garantez ca exista undeva aceasta postare, sigur unul dintre moderatori i-a si raspuns, Alex Clej cred.
Eu as avea o sugestie , linkurile sa se dechida in alt tab automat ... daca se poate , pe alte forumuri acest lucru se intampla pe cand aici am observat ca se deschid in acelasi tab ; aici ma refer la linkurile catre ebay , olx ....
vr1989 scrie:Eu as avea o sugestie , linkurile sa se dechida in alt tab automat ... daca se poate , pe alte forumuri acest lucru se intampla pe cand aici am observat ca se deschid in acelasi tab ; aici ma refer la linkurile catre ebay , olx ....
Multumes
Ca link-urile sa se deschida in alt tab, tine apasat CTRL si apoi dai click pe link sau se mai poate apasand Scroll direct pe link.
vr1989 scrie:Eu as avea o sugestie , linkurile sa se dechida in alt tab automat ... daca se poate , pe alte forumuri acest lucru se intampla pe cand aici am observat ca se deschid in acelasi tab ; aici ma refer la linkurile catre ebay , olx ....
Multumes
Ca link-urile sa se deschida in alt tab, tine apasat CTRL si apoi dai click pe link sau se mai poate apasand Scroll direct pe link.
Cunosc si folosesc aceasta varianta , dar cred ca ar fi mai usor sa se intample direct in conditiile in care folosesti un laptop fara mouse .
Dar daca voi comsiderati ca nu e necesara , sigur nu va fi aceasta o problema .
Am sa pun in discutie daca se contorizeaza si "cafeneaua",aici avem ceva sanse. Cu faptul ca apare sus la cafeneaua,am sa vad deasemenea ce se poate face. Sunt chestiuni tehnice,care daca au o rezolvare,Dorian cu siguranta o va gasi.
Dar la partea de utilizatori cu postari facute pentru a aduna numarul ,aici este mai greu.......poate la intalnire va fi un subiect de discutat.
Termenul de 6 luni poate fi si asta o varianta. Cum este pe alte forumuri din afara?
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Claudiu scrie:
Termenul de 6 luni poate fi si asta o varianta. Cum este pe alte forumuri din afara?
Buna seara D-le Claudiu. Eu sunt inscris pe doua forumuri de afara. Sunt membru relativ nou, nu cred ca am 50 de postari in total si deocamdata nu m-am lovit de nici o restrictie. O seara buna
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.