Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Imi place tare acel Raketa automat dar sunt dat pe spate de Raketa Big Zero postat de colegul: dino_z. Sa le purtati cu placere!
În apropiere de perpetuum mobile.
- Raul Bordas
Dino,am o 'slabiciune' pentru Vostok Precision Clas/Volna si Almaz si vreau sa te felicit. Dar mai vreau sa te intreb si ce precizie are,tinand cont ca are o "varsta"
Deasemenea as aprecia mult daca ai face un efort sa ne areti si mecanismul.
Incaodata felicitari pentru "rusoaicele" tale!
Deasemenea as aprecia mult daca ai face un efort sa ne areti si mecanismul.
Incaodata felicitari pentru "rusoaicele" tale!
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Si eu remarc Raketa automatic a colegului abarth_mcm. Un cadran pe care eu nu l-am mai vazut pana acum, cu motive preluate parca de la o casa traditionala de vacanta (дача).
Aici un alt model de cadran Raketa care mie mi se pare inspirat tot din motive traditionale.
Poate odata o sa vorbim mai mult despre designul ceasurilor Raketa, care mie mi se pare cel putin interesant si demn de a fi dezbatut.
De asemenea remarc si Vostok-ul precision class al colegului dino_z.
Va doresc la amandoi ceea ce-mi doresc si mie. Achizitii cat mai interesante.
Aici un alt model de cadran Raketa care mie mi se pare inspirat tot din motive traditionale.
Poate odata o sa vorbim mai mult despre designul ceasurilor Raketa, care mie mi se pare cel putin interesant si demn de a fi dezbatut.
De asemenea remarc si Vostok-ul precision class al colegului dino_z.
Va doresc la amandoi ceea ce-mi doresc si mie. Achizitii cat mai interesante.

Putin neglijat,dar cat de curand o curea noua si un geam nou(sau polish).
Dimensiune mare, diam. 42 mm cu tot cu coronita ?seba
În apropiere de perpetuum mobile.
Da,42mm.Sincer zgarieturile de pe geam nu ma deranjeaza prea tare,dar parca merita un polish,este foarte frumos.
Frumos si Raketa 24h prezentat de dumneavoastra.
Multumesc colegilor de pasiune doomduke si heimdalg pentru aprecieri si urari...Raul am in p.c. o poza inainte de curatare a mecanismului..observi o lipsa ?( din pacate asa a ramas )...

Precizia e de sub 10-15 secunde testata de ceasornicar...stiu ca se putea mult mai mult...poate in viitor...

Precizia e de sub 10-15 secunde testata de ceasornicar...stiu ca se putea mult mai mult...poate in viitor...
Ultima oară modificat 15 Mar 2015, 20:09 de către dino_z, modificat 1 dată în total.
-
abarth_mcm
Da, Raketa Automatic are un cadran interesant. Nici eu nu am mai vazut. Caranul mai are usoare urme de uzura, dar e in stare buna per total.
E un ceas pe care mi l-am dorit. Altfel nu as fi investit banii in un Raketa automatic. Plus ca e singurul Raketa Automatic pe care l-am gasit sa arate ok. Nu stiam cand mai ma intalnesc cu ocazia sa cumpar un Raketa automatic in stare buna. Eram in dubiu intre un Vostok K Automatic de la inceputul anilor '90 si Raketa automatic. Am ales Raketa datorita raritatii.
Superb Raketa 24h ! Poate o sa gasesc si eu candva !
Ce imi place ca e ceasurile rusesti sunt f diversificate ! cel putin d.p.d.v. al cadranelor. Ar fi totusi interesant care ceasuri rusesti sunt mai rarute (vb de ceasuri de dinainte de '90 desigur)
E un ceas pe care mi l-am dorit. Altfel nu as fi investit banii in un Raketa automatic. Plus ca e singurul Raketa Automatic pe care l-am gasit sa arate ok. Nu stiam cand mai ma intalnesc cu ocazia sa cumpar un Raketa automatic in stare buna. Eram in dubiu intre un Vostok K Automatic de la inceputul anilor '90 si Raketa automatic. Am ales Raketa datorita raritatii.
Superb Raketa 24h ! Poate o sa gasesc si eu candva !
Ce imi place ca e ceasurile rusesti sunt f diversificate ! cel putin d.p.d.v. al cadranelor. Ar fi totusi interesant care ceasuri rusesti sunt mai rarute (vb de ceasuri de dinainte de '90 desigur)
-
abarth_mcm
Poljot proaspat refacut la ceasornicar

acum arata ca nou si ce e mai important: functioneaza bine !
arata mult mai rau inainte + ca nu functiona cand il culcam invers (suspectam axul balansului, dar acesta era bun)

acum arata ca nou si ce e mai important: functioneaza bine !
arata mult mai rau inainte + ca nu functiona cand il culcam invers (suspectam axul balansului, dar acesta era bun)
Oooo!!!! Sunt multe ceasuri rusesti/sovietice extrem de rare incepand cu Poljot 2200, Antarktida, Polius, Strela in carcasa de aur, Raketa automatic cu sonerie, si asta mentionat asa fugar.
Sa avem noi noroc sa gasim macar cateva dintre ele.
Sa avem noi noroc sa gasim macar cateva dintre ele.
Un Raketa multicalendar si o modesta Pobeda...

-
abarth_mcm
Raketa multicalendar da: f fain chiar daca are cadranul usor cu uzura, sau geamul da impresia asta
Functioneaza bine?
Sper sa intru si eu in curand in posesia unui Raketa multicalendar ! Imi lipseste din colectie ! si astea sunt usor mai rarute in stare buna, dar se gasesc.
Iar Pobeda nu e chiar asa modest: are un cadran frumos. Ok, nu are aceeasi valoare ca si multicalendarul, dar ce conteaza?
Functioneaza bine?
Sper sa intru si eu in curand in posesia unui Raketa multicalendar ! Imi lipseste din colectie ! si astea sunt usor mai rarute in stare buna, dar se gasesc.
Iar Pobeda nu e chiar asa modest: are un cadran frumos. Ok, nu are aceeasi valoare ca si multicalendarul, dar ce conteaza?
Da Abarth , la Raketa geamul , lumina si camera de telefon dau impresia asta..ceasul chiar arata bine...e frumos si Pobeda..mie-mi plac toate....abarth_mcm scrie:Raketa multicalendar da: f fain chiar daca are cadranul usor cu uzura, sau geamul da impresia asta
Functioneaza bine?
- Raul Bordas
Am vazut care piesa din microregulator lipseste. Precizia nu e rea tinand cont ca are peste 50 de ani. Sa-l folositi sanatos. Am si eu unul care mi-a dat batai de cap, dar a meritat investitiile.dino_z scrie:Multumesc colegilor de pasiune doomduke si heimdalg pentru aprecieri si urari...Raul am in p.c. o poza inainte de curatare a mecanismului..observi o lipsa ?( din pacate asa a ramas )...
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv