Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Cred ca trebuie sa subliniem si importanta acestui mecanism in dezvoltarea orologeriei ruse, fiind primul mecanism cu secundar condus direct, precum si faptul ca pe langa varianta fara protectie antisoc, 2408,a avut si o varianta cu protectie antisoc 2409 folosita prima data in ceasurile denumite Stalicinie, dar si o varianta antimagnetica 2410 in ceasurile Polius, facute pentru misiunile polare, foarte cautata de colectionari in prezent.
Pe de alta parte la ceasurile cu mecanism 2414, cele cu data, apare folosita pentru prima data denumirea Polet, ca denumire comerciala.
Pe de alta parte la ceasurile cu mecanism 2414, cele cu data, apare folosita pentru prima data denumirea Polet, ca denumire comerciala.
- Raul Bordas
Bravo!!! Frumoasa intrare si frumoase piese. Tot cu un Raketa cu secundar periferic am inceput si eu. La cat mai multe!!!adriani scrie:Multumesc pentru aprecieri.
Dintre ceasurile expuse raketa cu secundar periferic imi place cel mai mult. Defapt cu el am inceput. Al doilea ceas rusesc a fost slava care m-a impresionat cu precizia lui. Dintre toate ceasurile care le am slava sunt cele mai precise. Apoi incet incet am tot colectionat ceasuri rusesti.
Dintre toate ceasurile wostokul precision e cel mai inexact. Grabeste 1min in 24ore. E drept ca nu l-am dus la nici un ceasornicar dar momentan nu ma deranjeaza.
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Multumesc domnilor Gherghin si Viziru pentru poze si informatii. Imi face placere sa vad ca acest topic este activ si mai multi isi arata interesul fata de ceasurile vechi/vintage.
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
-
valentin1234
Ya ca m-a prins flama

"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
O poza care demonstreaza clar ca o Pobeda veche este deasupra lui Tag Heuer.
Lasand gluma la o parte ceasul e frumos. Are limbi albastrite termic si banuiesc ca un mecanism frumos decorat in interior.
Desi cu limitarile tehnice specifice perioadei si chiar fara a fi ingrijite cat de cat bine ceasurile astea chiar rezista si o fac la modul superlativ
Sa il purtati cu placere!
Lasand gluma la o parte ceasul e frumos. Are limbi albastrite termic si banuiesc ca un mecanism frumos decorat in interior.
Desi cu limitarile tehnice specifice perioadei si chiar fara a fi ingrijite cat de cat bine ceasurile astea chiar rezista si o fac la modul superlativ
Sa il purtati cu placere!
-
valentin1234
Multumesc heimdalg! Mecanismul frumos intr-adevar, si - e drept,
servisat - surprinzator de precis dupa atatia ani

servisat - surprinzator de precis dupa atatia ani

"If you wear what you love, you've made a good choice!"
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Inca 2 Raketa in stare ff buna :

O poza cu mecanismul la primul daca se poate.
Arata ca un 2609, dar sunt curios daca e asa.
Arata ca un 2609, dar sunt curios daca e asa.
Poza pentru dvs. Heimdalg cu mecanismul..si..o Pobeda :

Asa cum banuiam un 2609 varianta I. Au fost 2609, A, I, AI si B. Mecanisme bune toate cu componente pe care le intalneai mai mult in categoria superioara a mecanismelor vremii. Merita sa fie bine intretinut.
-
abarth_mcm
ceva ce nu aveam in colectie

Tocmai am dat peste acest Poljot. Pretul mi se pare cam mare...
http://ceasuridemana.ro/poljot-lunar-mo ... 11609.html
http://ceasuridemana.ro/poljot-lunar-mo ... 11609.html
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
-
abarth_mcm
foarte fain, din alta categorie
dar...pt cine isi permite sa faca asa o investitie..
dar...pt cine isi permite sa faca asa o investitie..
alte ceasuri rusesti