Ceasuri rusesti vintage

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
mihaib

Re: Ceasuri rusesti vintage

Mesaj de mihaib »

Autocadouri de Paşte:

Wostok-ul cu cadran albastru îl urmăresc de ceva vreme. Cadranul e puţin uzat, dar... .De ceva vreme au început să mă atragă ceasurile de damă. Poate din cauza mecanismelor minuscule. Amicul cu care bântui prin Obor le numeşte "pilule".
Danijel

Mesaj de Danijel »

Astazi am cumparat si eu un ceas Vostok, ma puteti ajuta cu cateva detalii despre el as fi tare recunascator :) ma intreseaza in special anul de fabricate eu cred ca e undeva in jur de anii '70 si daca e unisex sau de dama
Stiu ca e produs in URSS pentru piata din URSS pentru ca scrie in russte pe el, pe spate scrie 2214(mecanismul) si ca are 18 rubine.

Imagine

Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Cele spuse de dumneavoastra despre ceas sunt corecte in opinia mea.
Un an exact al fabricatiei nu cred ca se poate determina.
Ce alte aspecte v-ar interesa?
Si inainte de toate: Bine ati venit la subiectul dedicat ceasurilor rusesti vintage!
Danijel

Mesaj de Danijel »

heimdalg scrie:Cele spuse de dumneavoastra despre ceas sunt corecte in opinia mea.
Un an exact al fabricatiei nu cred ca se poate determina.
Ce alte aspecte v-ar interesa?

Multumesc frumos pentru raspuns, m'ar intresa daca pot sa il port sau e destinat damelor? In privinta anului eu l'as situa intre 1970-1975 chiar daca ceasornicarul mi'a spus ca e de prin 1990.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Eu cred ca estimarea dumneavoastra este cea corecta.
In anul 1990 mecanismele din seria 22xx fusesera deja inlocuite cu mecanismele din seria 24xx care se produc si astazi.
Este un ceas barbatesc dar facut dupa moda vremii lui, adica mai subtire si mai mic decat cele actuale.
Danijel

Mesaj de Danijel »

heimdalg scrie:Eu cred ca estimarea dumneavoastra este cea corecta.
In anul 1990 mecanismele din seria 22xx fusesera deja inlocuite cu mecanismele din seria 24xx care se produc si astazi.
Este un ceas barbatesc dar facut dupa moda vremii lui, adica mai subtire si mai mic decat cele actuale.
Multumesc, saptamana trecuta am mai gasit un ceas tot Vostok produs pentru piata din Germanaia (Wostok) din 1972 de 17 rubine din pacate nu l'am cumparat :(. Daca o sa'l gasesc saptamana viitoare o sa'l cumpar, pe langa cele Vostok am vazut si un ceas Raketa. Daca e cineva intresat o sa le fac poza saptamana viitoare si o sa le cumpar fara a vrea nimic in schimb sau compensatie baneasca.(fara adaus)
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Bineinteles ca suntem pe aici interesati sa ne completam colectiile.
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Stie cineva rezerva de mers la un Poljot 2612.1 cu alarma si cum as putea sa aflu cand a fost fabricat ? Multumesc
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

- De ce ai facut asta?
djl

Mesaj de djl »

Am moştenit de la 2 rude separate 2 ceasuri sovietice: un "Pobeda" (pe ăsta l-am folosit în trecut, dar acum nu mai merge şi nu mai are geamul :( ) şi un "Wostok" 2214. Ambele vor avea nevoie de atenţia unui ceasornicar pe viitor. Însă deocamdată stau prost cu banii şi am decis să repar un ceas mai valoros.
Însă duminică am primit cadou de la un cunoscut (pt. că mi-a plăcut, îl primise şi el cadou, nu-l folosea) ceva mai modern: un "Elektronika" 55 funcţional. Modelul ăsta: http://legendy-prl.pl/zegarek_elektronika_55.html
Aşa arată al meu, numai că Zdielano v S.S.S.R, nu Zdielano v Bielarusi: http://commons.wikimedia.org/wiki/File: ... ika-55.jpg
Ieri când am dus un alt ceas de mână la ceasornicar i-am schimbat bateria (bine că am făcut-o, că nu mai avea decât 1,39 Volţi... acum display-ul are contrast mai bun şi becul ăla luminează mai bine) şi am reuşit să învăţ parţial cum se programează. E interesant ca şi dotări. A mers să-i seteze anul 2015! Iniţial vroiam să-l folosesc când merg pe bicicletă, dar la ce dotări are (afişiare dată, zi, memorare an, cronometru, alarmă) nu prea cred că am să fac asta, că m-aş supăra pe mine dacă l-aş strica... eu, care ador să folosesc lucruri produse în perioada copilărie şi adolescenţei sau printre primele din gama lor (am un D.V.D. player de prin 2001-2002, luat la schimb cu ceva de la cel de la care am primit ceasul - omul nu a avut de nou aparatul) sau chiar mai bătrâne decât mine.
Îmi cer scuze dacă am deviat de la subiect, dar treutul nu încetează să mă fascineze!

Am 2 întrebări în legătură cu ceasul:
1) El are din născare 1 sau 2 becuri?;
2) Dacă vă spun seria - 004.572 , pot să aflu cam în ce an e produs?;
3) Ceasul ăsta nu s-a importat oficial pe la noi, nu?
4) Electronica din el e sovietică sau japoneză?
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Ma poate ajuta cineva,va rog, cu traducerea ?
Imagine

Imagine
- De ce ai facut asta?
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Resistent la apa - 5 atm.
Otel inoxidabil
Spre centru colectia din care provine: Aeronavigator.
Sa il purtati cu placere,
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

heimdalg scrie:Acel Raketa worldtimer poate fi privit si ca un ceas de propaganda daca ne uitam pe cate fuse orare sunt inscrise numai orase din fosta URSS. Cred ca asta il si face interesant din punct de vedere istoric.
Buna ziua. Am gasit azi un asemenea model in piata de vechituri, cu orasele scrise in engleza. Considerati ca e mai putin valoros si colectibil decat cel al colegului ? Am fost tentat sa-l cumpar, dar a avut un pret muuult prea mare si o stare nu tocmai buna.
- De ce ai facut asta?
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Greu de raspuns.
Personal prefer ceasurile rusesti cu inscriptiile in rusa, dar e o optiune pur personala.
Sunt convins ca si versiunea in engleza are aceleasi denumiri de orase, deci ceea ce am spus anterior despre Raketa worldtimer ramane valabil si pentru versiunea in engleza.
Bineinteles de asemenea ca ambele variante nu mai sunt practice pentru scopul pentru care au fost create la acest moment datorita modificarii fuselor orare in timp.
Ele raman insa piese interesante pentru pasinatii in domeniu, un fel de poza a timpului de la momentul la care au fost fabricate.
Scrie răspuns