Nu stiam de forumul acesta, l-am gasit intamplator cautand informatii despre primul meu ceas si de 5 zile citesc incontinuu.
Acum pe scurt, v-as solicita ajutorul in identificarea mecanismului ceasului de mai jos, pe care l-am cumparat din piata de vechituri din Cluj, mi-a placut cum arata pur si simplu. Surpriza vine ca functioneaza surprinzator de bine dupa cum era aruncat pe jos intr-o gramada de tot felul de alte "ceasuri". Chiar sunt surprins.
Mecanismul are inscris numai "17 Jewels" si "Swiss". Acum eu inca nu sunt capabil sa diferentiez foarte bine mecanismele si v-as ruga cine stie sa imi spuna ce mecanism e ca sa pot cauta detalii suplimentare pe net.
Pe ecran are numai "Ona Saez", "T Swiss made T" si "17 Jewels".
Cautand dupa numele "Ona Saez" am gasit doar rezultate despre "fashion" si ceva ceasuri quartz ...
Nimic despre ceasuri mecanice.
Pare a fi destul de nou, as presupune ca din anii '90? Are 3 cm diametru din ce l-am masurat cu ruleta.
Are un ticait asa sprintar si vesel cu un mic ecou ca de clopotel.
Bratara metalica. Vine perfect pe mana mea.. Eu de fapt cautam prima mea dragoste un (Atlantic Worldmaster) dar cum nu gaseam si nu gaseam si cand l-am vazut pe micutul asta parca ceva a tresarit in mine
Orice informatie sau directionare ca sa pot cauta si gasi informatii despre acest ceas/mecanism ar fi apreciata.
Sau orice parere despre cum vi se pare, cum ii apreciati starea, aspectul, designul, etc. ar fi binevenita.
Eu oricum o sa-l port si cand o sa-mi gasesc Atlanticul (cel mai probabil o sa le port alternativ). Nu stiu cum sa va zic -probabil ca doar cei de pe forumul asta pot sa ma inteleaga- pur si simplu ceasul asta imi face inima sa bata altfel, chiar daca nu e chiar vintage, e cu un aspect mai modest/simplu/minimalist sau nu e cel mai performant mecanism.. Are un "je ne sais quoi" care il face sa rezoneze cu mine...
Multumesc anticipat pentru orice parere pertinenta.