Problema ceas Certina DS8 Powermatic 80

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
yuuhuu

Problema ceas Certina DS8 Powermatic 80

Mesaj de yuuhuu »

Buna Ziua

Dragi colegi, am si eu o nedumerire. Dupa un an de functionare aproape perfect cu abaterile normale ale unui ceas automatic, acum la 7 10 zile o ia inainte intre 10-14 minute. In 4 luni l-am dus de 4 ori in service si de fiecare data mi-a spus ca e magnetizat, l-au demagnetizat si gata .... l-au testat pe un brat mobil spunand ca totul este in regula:) . Avand in vedere ca sotia lucreaza in acelasi loc, acasa ceasul sta pe aceeasi masa nu pot sa cred ca se magnetizeaza asa ... Eu cred ca este o problema cu macanismul si din cauza asta o ia inainte
Tin sa spun ca in 2 luni ceasul isi pierde garantia :)
Cateva sfaturi ?

Cu stima
alex10

Re: Problema ceas Certina DS8 Powermatic 80

Mesaj de alex10 »

Salut ! Păreri și sfaturi pot fi,dar dacă vrei să rezolvi ceva și să scapi de suspiciuni,ia legătura cu Dl. Claudiu,cu acordul dânsului în vederea unui control specializat
yuuhuu

Mesaj de yuuhuu »

Tin sa spun ca ceasul nu a fost ridicat deoarece eu am solicitat schimbarea mecanismului iar cei de la service au zis ca l au demagnetizat din nou si functioneaza in parametrii !!!
Deci nu il pot duce in alta parte
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Urmareste bine pe unde este purtat ceasul.Daca nu cumva exista posibilitatea sa fie purtat in zone unde exista campuri magnetice.Pentru ca magnetizarea ceasului poate da erori de functionare.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
yuuhuu

Mesaj de yuuhuu »

Claudiu scrie:Urmareste bine pe unde este purtat ceasul.Daca nu cumva exista posibilitatea sa fie purtat in zone unde exista campuri magnetice.Pentru ca magnetizarea ceasului poate da erori de functionare.
Salut

Ceasul este purtat in aceleasi conditii de cand l-am achizitionat. de 3 4 luni a inceput problema asta dar nimic nu s-a schimbat in rutina zilnica

cu stima
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

yuuhuu scrie:Buna Ziua

Dragi colegi, am si eu o nedumerire. Dupa un an de functionare aproape perfect cu abaterile normale ale unui ceas automatic, acum la 7 10 zile o ia inainte intre 10-14 minute. In 4 luni l-am dus de 4 ori in service si de fiecare data mi-a spus ca e magnetizat, l-au demagnetizat si gata .... l-au testat pe un brat mobil spunand ca totul este in regula:) . Avand in vedere ca sotia lucreaza in acelasi loc, acasa ceasul sta pe aceeasi masa nu pot sa cred ca se magnetizeaza asa ... Eu cred ca este o problema cu macanismul si din cauza asta o ia inainte
Cateva sfaturi ?

Cu stima
Nu inteleg foarte exact: dupa ce il iei din service functioneaza corect o perioada sau nu functioneaza corect absolut de loc?

1. Daca functioneaza corect - precis, in cazul nostru - o perioada, ipoteza magnetizarii sta in picioare.

2. Daca imediat dupa cele 4 vizite, ceasul a functionat cu abateri, e si mai simplu: Powermatic 80 trebuie trimis in fabrica
pentru reglaj. Nu cred ca ei vor sa faca acest lucru, pentru ca e scump.....Asadar, nu-ti ramane decat sa-i obligi sa o faca,
trimitand un mail cu situatia ta la....Certina.....OPC.....samd.....repejor, pentru ca iesi din garantie.

De retinut ca sistemul de reglaj fin la Powermatic 80 difera de cel de la ETA 2824.....si nu este accesibil pentru majoritatea
ceasornicarilor....nici macar din Service-urile Autorizate. Si ca....daca nu rezolvi in garantie, dupa aceea va fi foarte costisitor :cry:

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
yuuhuu

Mesaj de yuuhuu »

valentin1234 scrie:
yuuhuu scrie:Buna Ziua

Cateva sfaturi ?

Cu stima
Nu inteleg foarte exact: dupa ce il iei din service functioneaza corect o perioada sau nu functioneaza corect absolut de loc?

1. Daca functioneaza corect - precis, in cazul nostru - o perioada, ipoteza magnetizarii sta in picioare.

2. Daca imediat dupa cele 4 vizite, ceasul a functionat cu abateri, e si mai simplu: Powermatic 80 trebuie trimis in fabrica
pentru reglaj. Nu cred ca ei vor sa faca acest lucru, pentru ca e scump.....Asadar, nu-ti ramane decat sa-i obligi sa o faca,
trimitand un mail cu situatia ta la....Certina.....OPC.....samd.....repejor, pentru ca iesi din garantie.

De retinut ca sistemul de reglaj fin la Powermatic 80 difera de cel de la ETA 2824.....si nu este accesibil pentru majoritatea
ceasornicarilor....nici macar din Service-urile Autorizate. Si ca....daca nu rezolvi in garantie, dupa aceea va fi foarte costisitor :cry:

Spor!
Mersi ptr raspuns
Functioneaza corect maxim 1 saptamana apoi o ia inainte rau.
Eu cred ca e alta problema si ma pacalesc. Cum a functionat perfect 1 an si cateva luni in acelasi mediu si acum se magnetizeaza constant
Am contactat bb shop reprezentat Certina nu mi au raspuns de 20 zile astep email de la ei. Ma vad nevoit sa contactez Certina sau Swatch Grup din Elvetia. Pur si simplu nu ma baga in seama reprezentantul legal din Romania !
Tare imi e ca ii paste un proces civil !!!
Clipper

Mesaj de Clipper »

Pe cine paste procesul, pe Swatch Group? :D
yuuhuu

Mesaj de yuuhuu »

Clipper scrie:Pe cine paste procesul, pe Swatch Group? :D
Sub nici o forma Swatch. Pe cei din Romania. sa fac un mic update la ce s a mai intamplat :
1. am sunat sa vad de ce inca nu primesc un raspuns de la BB si mi au zis ca trebuie sa astept 30 zile
2. au trecut 30 de zile am sunat m a pus pe asteptare si a raspun o alta tipa care. am intrebat cu cine am placerea si dansa mi a zis ce conteaza asta ? si m a pasat din nou la receptionera care mi a zis sa ma duc sa iau ceasul ca ei nu ma pot ajuta.
3. am luat legatura cu certina swiss, mi au raspuns in 5 min la email si au zis ca o sa investigheze si ei

Acum astept
mateifilip

Mesaj de mateifilip »

Ai incercat la anpc?

Uite aici poti completa formuralul online pt reclamatie, nu e nevoie sa te deplasezi sau ceva http://reclamatii.anpc.ro/

Era bine daca rezolvai mai repede...

PS daca ceasul e cumparat pe societate si nu PF anpc nu te pot ajuta.

PPS sper sa-ti rezolvi problema. Bafta!
yuuhuu

Mesaj de yuuhuu »

mateifilip scrie:Ai incercat la anpc?

Uite aici poti completa formuralul online pt reclamatie, nu e nevoie sa te deplasezi sau ceva http://reclamatii.anpc.ro/

Era bine daca rezolvai mai repede...

PS daca ceasul e cumparat pe societate si nu PF anpc nu te pot ajuta.

PPS sper sa-ti rezolvi problema. Bafta!
Salut
Da era mai bine dar am zis sa astept termenul legal si sa rezolv pe cale amiabila cu cei de la BB, dar ei nu au fost in stare sa imi raspunda la email in 35 de zile
Cei din elvetia deja.mi au raspun si astazi si au zis ca or sa se ocupe ei
Astept apoi daca este necesar apelez la protectia consumatoruluo european. sunt ferm convins ca departamentul central or sa se ocupr. si au dovedit seriozitatea si la telefon si prin email
Va tin la curent
yuuhuu

Mesaj de yuuhuu »

Update

Am primit email din Elvetia. Mi au comunicat ca cei din Romania au schimbat mecanismul !!! Dar au trimis ei un nou mecanism nu asa de sensibil si o sa il inlocuiasca din nou ca sa fie treaba mai sigura
Conform datelor de service s a efectuat doar demagnetizare si cand am cerut inlocuirea mecanismului nu au vrut !!! Deci ce sa mai spunem ... Mi a lasat un gust amar dar sunt foarte multumit de profesionalismul celor din Elvetia.
Ce sa mai zic ca reprezentanta noastra il carpea ca sa treaca perioada de garantie ...
Abia astept sa fiu contactat de BB ca sa ridic ceasul

Cu stima
yuuhuu

Mesaj de yuuhuu »

Update
Am primit chiar acum sms ca ceasul e gata
Cum imi dau seama daca a fost sau nu schimbat mecanismul ? Are serie noua se da un certificat ceva ?
Rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns cat de repede posibil
Multumesc
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ceasul trebuie sa fie insotit de o fisa tehnica unde este specificat ce s-a facut la el.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
yuuhuu

Mesaj de yuuhuu »

Salut

Da scrie pe procesul verbal ca s a inlocuit. acum ca s a inlocuit sau nu Dumnezeu cu mila. Cei din elvetia.mi au comunicat ca sa nu imi fac griji si mi au acordat inca 2 ani garantie
Pot sa spun ca am fost foarte multumit de Customer Service din Elvetia dar cei de la BB mi au lasat un gust amar. Tin sa mentionez ca service ul a fost de nota 20 dar au zis ca nu poate sa faca nimic in plus daca nu primesc ordine de la Certina Romania.
Ceasul merge ok cu o abatere normala de 2 3 sec pe zi.
Pot sa afirm ca nu regret achizitia, Certina fiind un brand consacrat

Cu stima
Scrie răspuns