Reconditionare Stowa vechi

Ceasuri Germane - Made in Germany
sclifositu

Reconditionare Stowa vechi

Mesaj de sclifositu »

Salutare! Ma gandesc sa reconditionez un Stowa vechi. Modelul din poze, nu stiu exact anul dar daca ma poate ajuta cineva cu informatia mi-ar fi de ajutor, carcasa este placata cu aur de 10 microni, prezinta urme usoare, si zgarieturi usoare pe plexiglas. Doresc sa ii fac urmatoarele: polish plexi, curatare si polish usor carcasa, curea din piele neagra. Pe parte de mecanism, curatare si ungere la un ceasornicar.
Inainte de asta as aprecia o estimare a vechimii ceasului si ceva info despre mecanism.
Multumesc!!
Imagine Imagine Imagine Imagine
Alexvintage

Re: Reconditionare Stowa vechi

Mesaj de Alexvintage »

Ca an de fabricatie: 1960 +/- 5 ani. Renuntati la lustruitul carcasei, mai bine auriti-o. Suces la refacere.
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

Multumesc de raspuns si de sfat. Carcasa are doar urme usoare, ca dupa purtare si m-am gandit ca un polish mi-ar usura munca. Auritul carcasei este o idee foarte buna insa nu as sti unde sa fac asta si care sunt costurile. Oricum ar fi o sa revin cu poze cand este gata. Despre mecanism puteti spune ceva? Pare a fi un Osco 1060.
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Cred ca mecanismul este PUW, calibrul 60 sau similar. Trebuie sa fie marcat sub cadran.
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

Cel mai probabil aveti dreptate. Nu am scos mecanismul sa vad ce marcaj este sub cadran. Oare eliberarea cheitei se face de la surubul respectiv?
Imagine
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Da, de acolo.
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

Super, sper sa merite investitia in el. Mecanismul arata foarte bine pentru varsta lui, zici ca e pus ieri, inseamna ca etanseitatea isi face treaba. Mai am un kienzle markant care, ma mai gandesc daca investesc si in el.
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

Am zis totusi sa incep reconditionarea cu kienzle. Am terminat cu polishul, urmeaza sa il duc pentru servisare mecanism cand duc si stowa. 8)

Imagine Imagine Imagine Imagine
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Polish facut in regim DIY? Arata foarte bine.
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

Exact Dragos. Nu existau zgarieturi adanci, doar urme fine si am folosit un polish de metal. Rezultatul este exact ce trebuie. Urmeaza Stowa. Doar pe cheita se mai observa usor urme, aceasta nefiind de metal, si folosita des pentru ca ceasul se trage manual. Oare gasesc cheita compatibila, aurie, noua? valabil si pentru stowa.
armyn16

Mesaj de armyn16 »

Arata bine dupa polish, personal l-as fi facut mai putin lucios (asta pare mirror finish) dar fiecare cu gusturile lui.

Eu l-as fi lasat cum era, original, pentru ca arata bine, in mare...
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

Mersi de raspuns. Efectul de mirror a venit in urma polishului. initial am vrut am doar la plexi sa ii fac dar si carcasa avea urme mai inchise la culoare si cateva zgarieturi foarte fine ai am zis sa fac complet. Am facut comanda de curea din piele neagra, cu aspect mai vintage si o catarama tip fluture tot pe gold.
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

A venit cutia pentru kienzle 8) . Perfect woodcut.
Imagine Imagine
sclifositu

Mesaj de sclifositu »

Salutare! Am zis ca revin cu poze cu vechiul Stowa. Un ceas superb 8)
Imagine
Imagine
Imagine
papai

Mesaj de papai »

Felicitari! Imi place cum a iesit :shock: Cadranul a necesitat ceva lucrari?
Scrie răspuns