Bonnn, cu o mica intarziere, iata si episodul 2.....
Ca sa rezolvam si problema asta...pentru cei care nu stiu deja....Dumas e un scufundator din echipa lui
Jacques Yves Cousteau, care a facut si a dres, mai putin celebru decat sefu' lui dar la fel de onorabil......
Ce legatura are cu acest ceas? Nu stim....trebuie intrebat departamentul de marketing......
Si acum, faptele:
Cutia...eee.....cutia....e cea mai ieftina vazuta sau imaginata de mine vreodata, cu exceptia celor in care vin ceasurile
rusesti de la Meranom. Pun pariu ca pentru fabricatie s-au re...folosit dosare cu sina ANAF....stiti voi, alea care se depun on-line
la etajul doi

Insa cum banii ramasi de la ambalaj au fost folositi la ceas....calitatea cutiei nu-i motiv de suparare.....
Ceasu'...ei bine cu ceasul e alta poveste.......el a fost proiectat in mod evident de un pasionat...nu stim cine...cu gandul
la d'astia ca noi, care stau toata ziua pe forumuri cautand.....perfectiunea orlogera si conflictu' cu nevasta...
Mecanismul e obisnuitul 4R....Made in Japan....asa cum cu mandrie ne anunta producatorul, fuge cu 2-3-4 secunde pe zi
daca e purtat 24/7 si se vede....prin capacul spate care e dahhhh....vitrat. De ce e vitrat? Ce e de vazut acolo?....greu de
spus.......Notez precizia foarte buna....dar si o oarecare inconstanta in functionare daca e lasat de la mana......
Bratara e unul dintre cele mai bune "milanese" vazute de mine vreodata, groasa (4mm) insa foarte flexibila, usoara si excelent
finisata. Din pacate are si un defect....la mana, capatul bratarii nu sta in brida de fixare metalica....
....problema rezolvata de mine foarte simplu cu ajutorul inventivitatii tipic romanesti si al unui dispozitiv high-tech....
Daca-i bai, bratara poate fi foarte usor inlocuita cu un silicon sau....cu ce ne mai trece prin cap.....
Carcasa 44/15mm (eu am ales varianta brushed) e impecabil executata, coronita e semnata si....masiva fara insa a exagera.
La mana ceasul pare mai mic....undeva la 43......si din cauza formei octogonale dar si datorita lipsei anselor.....si surprinzator
de subtire....bine....nu foarte subtire.....dar nici de 15mm.
Bezelul (120 clicks) se misca impecabil, e ferm si usor de manevrat. Inspirata (coloristic) alegerea insertului din cristal mineral
care complimenteaza cadranul....
Care cadran e si el un punct forte, cu straturile lui succesive alb/gri, culorile bine alese, lumina ff buna si limbile plongeur.....
Daca am uitat ceva sau am fost neclar....intrebati....daca am gresit ceva....corectati....daca aveti Spinnakere....postati...
In episodul 3, o sa incerc si un epilog...cu concluzii finale.
Multumesc daca ati citit!