Armata mea sovietica

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
Mihai P.

Re: Armata mea sovietica

Mesaj de Mihai P. »

Ma bucur sa revad fostul camarad si ma bucur si mai tare ca este in aceeasi stare foarte buna.Cel mai important este faptul ca se afla pe maini bune si la cineva care pune cu adevarat suflet ptr.ceasuri.Bafta,razvvy!!!
Mihai P.
bohemond

Mesaj de bohemond »

Am observat acest subiect interesant desre ceasurile rusesti. Sunt un colectionar ocazional majoritatea ceasurilor pe care le am le-am cumparat din necesitate. Totusi, nu pot sa uit de primul meu ceas mecanic, care a fost un raketa al tatalui meu pe care l-am gasit intr-o stare foarte proasta. L-am dus la un ceasornicar si l-am reconditionat. Sunt foarte mandru de precizia sa care este foarte mare avand doar 2 sec avans in 24 de ore. Acum arata asa
Imagine
Imagine
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Foarte frumos ceasul dupa reconditionare,nu pot decat sa va felicit ca indragiti ceasurile vechi sovietice,mai ales ca acesta are si o valoare sentimentala foarte puternica.Cat despre acuratete ce-as putea sa spun,decat ca pana si un Rolex ar fi invidios pe "umila Raketa ",iar un Breitling probabil ar turba de furie.Multa bafta si tineti aproape!!!
Mihai P.
emil b

Mesaj de emil b »

Ceva ce ii va parea familiar lui Mihai P dupa imaginile pe care le-am vazut in pagina anterioara, l-am gasit la un amic in ,, lada cu scule " este in stare jalnica, sper sa va arat poze si dupa reconditionare.
Imagine
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Mult succes in reconditionarea ceasului,iti spun sigur ca vei fi intotdeauna incantat de aceasta piesa,ptr.mine ramane unul din ceasurile care m-au determinat sa devin un colectionar,e adevarat ca de piese care se adapteaza bugetului si conditiei mele de "roman normal",cum de altfel sunt majoritatea in tara asta.Multe salutari!!!
Mihai P.
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Spre bucuria mea,reusesc sa mai adaug 2 piese foarte interesante la "armata mea sovietica",chiar daca sunt cu adevarat niste veterani raniti.Volna-22 rubine si Kardinal-16rubine,primul l-am obtinut de la un nou coleg de forum "feroiaia"caruia tin sa-i multumesc si pe aceasta cale,iar cel de-al doilea este un ceas obtinut ca un fel de bonus la o achizitie de elvetience,bonus pe care vanzatorul l-a trecut la sectiunea rable sau redand exact"ptr.piese",spre bucuria mea i-am adaugat doar un secundar si merge perfect si nu glumesc cand spun asta,pacat de cadranul care se afla in stare proasta,cineva a vrut sa-l curete si probabil sa-l revopseasca,dar cred ca s-a razgandit.Hai sa le vedem!!!
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Si-acum de la parcul cu vechituri Kardinal!!!!
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Interesante,nu?Poate colegul "user",daca e amabil ca de obicei,reuseste sa ne spuna niste date tehnice despre cele doua ceasuri,i-am multumi frumos,are atata tehnica in el ca daca se facea fotbalist atunci Hagi ar fi trebuit sa se teama ca poate fi detronat.Multumim anticipat,User!!!
Mihai P.
User
Membru Special

Mesaj de User »

Ei nici chiar asa. Pana in prezent am incercat sa nu fac nici o remarca la laudele primite, dar acum ma vad nevoit sa te rog sa nu ma mai lauzi deloc. Pur si simplu nu-mi place sa fiu laudat.

Acum la subiect:
2809 - mecanism arhidiscutat si cunoscut pe acest forum. Varianta ta este varianta cea cu finisajul cel mai detaliat dintre toate, insa se spune ca precizia ar avea de suferit in cazul acestora.
Volna 22 rubine Made in CCCP
capac spate de inox cu inchidere prin infiletare. Mecanism 2809 cu 22 rubine, sistem antisoc , microregulator.
Modelul este copiat/inspirat dupa legendarul cal 135 Zenith cronometer la care s-au adus imbunatatiri precum trecerea de la secundar direct (Zenith 135) la secundar central la Volna pentru o vizibilitate mai buna a secundelor, dar si marirea numarului de rubine de la 19 la 22. Este unul din cele mai bune ceasuri rusesti facute vreodata. Un ceas deosebit prin prisma faptului ca a fost produs pe o perioada scurta de timp 1959-1963, iar costurile de productie erau mai mari decat pretul la care acest ceas era vandut.
sistemul cu microreglaj al balansului face posibil obtinerea de performante demne de invidiat si de ceasurile moderne/noi.
Marcaje mecanism :
Chistopol Watch Factory
22 Rubine
Era si un topic dar nu-l mai gasesc.

al doilea este un mecanism foarte asemanator cu mecanismul produs la 1mchz(vostok) cel mai adesea intalnit in ceasurile pobeda cu secundar central si in cele sportivnie(2608 - 15 rubine) care au si functie de oprit secundarul/"hack".
Acest tip de mecanism cal. 41M cu 16 rubine a fost facut la fabrica Petrodworez(Raketa) in perioada 1949-1962.
41M
Mechanical lever movement
Manual winding
Diameter: 26 mm
Functions: hours, minutes, seconds
Frequency: 18000 vph.
Daily rate from -20 to +20 s/day
Power reserve minimum: 39 h
Observatiile mele la cele doua ceasuri:
1. la Volna s-ar putea ca secundarul sa nu fie cel original.
2. la Cardinal, in afara de secundarul care l-ai pus tu, lipsesc suruburile de compensare la inelul balansului ceea ce ma face sa cred ca balansul a fost schimbat, insa puntea a ramas cea originala - se vede continuitatea finisajului cote de geneve.

In orice caz doua ceasuri frumoare din punct de vedere tehnic. Mai ales al doilea care este foarte rar, aproape imposibil de gasit in conditie NOS.
Imagine
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

OK,multumesc!!!Cand unele afirmatii sunt conforme cu realitatea si in acelasi timp sunt demonstrate in mod evident si repetat,afirmatiile respective nu pot fi calificate drept "lauda" ci pur si simplu "adevar" si daca vrei sa ma asculti(ar trebui,sunt ceva mai de demult) ai putea sa le iei drept aprecieri ptr.munca pe care o depui ptr.a putea sa-mi raspunzi de cate ori iti solicit ajutorul,atat si nimic mai mult.Bafta!!!
Mihai P.
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

N-am mai reusit cam demult timp sa adaug un camarad alaturi de restul trupei,niciodata nu e prea tarziu,asa ca a venit timpul unei batrane "ordonante"pe care am dus-o putin la doctor si spre bucuria mea a inceput sa mearga perfect,iar cand il tin la mana,ma gaseste oricine,oriunde m-as ascunde,dupa sunetul pe care-l scoate.Este un model de prin anii 1935-1940 scos de prima fabrica de ceasuri din Moscova cu un mecanism Tip-1(Type-1) cu 7 rubine cu carcasa nichelata si cadran de argint,dimensiune 43 mm.E putin haios cand il privesti la mana,vine putin invers,dar probabil la vremea respectiva cineva s-a descurcat,asa ca merge si in zilele noastre.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
I-am gasit si o curea dubla din piele,altceva oricum nu merge adaptat si din cauza dimensiunii generoase si din cauza greutatii lui,care nu e mica.Un ceas interesant,cred eu,nu?
Mihai P.
drachonn

Mesaj de drachonn »

Iarasi ai pus mana pe niste "bijuterii", Mihai! Apropo: cui nu-i place sa fie laudat, ca din cate stiu, cam pe asta se bazeaza intreaga noastra educatie primara...reflexul conditionat: fapta "buna"="recompensa".
Cu dedicatie pentru tine :lol: : http://www.youtube.com/watch?v=91kdwxFsthI

:P Sa nu mi zici ca nu ti a placut cat de cat..! :mrgreen:
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Multumesc Vlad ptr.dedicatie!!!In istorie raman toti,si cei buni si cei rai,negand anumite parti din viata noastra nu inseamna ca dispar,sunt acolo in memoria colectiva si e bine sa ni le amintim cateodata ptr.a reusi sa contracaram greselile facute.Daca lauda este sincera intotdeauna nu poti decat sa te bucuri de ea,daca cumva te-ai prins ca e falsa te bucuri si atunci ptr.ca ti-ai eliminat "un prieten"de pe lista si l-ai trecut pe lista neagra,macar ai aflat de cine trebuie sa te pazesti,e o vorba romaneasca tare inteleapta, "Apara-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur".Salutari si multa bafta!!!
Mihai P.
drachonn

Mesaj de drachonn »

Mihai P. scrie:Multumesc Vlad ptr.dedicatie!!!In istorie raman toti,si cei buni si cei rai,negand anumite parti din viata noastra nu inseamna ca dispar,sunt acolo in memoria colectiva si e bine sa ni le amintim cateodata ptr.a reusi sa contracaram greselile facute.Daca lauda este sincera intotdeauna nu poti decat sa te bucuri de ea,daca cumva te-ai prins ca e falsa te bucuri si atunci ptr.ca ti-ai eliminat "un prieten"de pe lista si l-ai trecut pe lista neagra,macar ai aflat de cine trebuie sa te pazesti,e o vorba romaneasca tare inteleapta, "Apara-ma Doamne de prieteni ca de dusmani ma feresc singur".Salutari si multa bafta!!!
Foarte corect. Toate cele bune!
Mihai P.

Mesaj de Mihai P. »

Spre rusinea mea am cam lasat la o parte o buna vreme "armata mea sovietica".Pasiunea ptr.ele a ramas,dar tentatia ptr.piesele imperialiste e mare si m-am cam lasat dus de val.Vremea fiind cam ca-n Siberia,intru in peisaj si adaug la zestrea expusa aici un Slava de care sunt tare mandru si pe care din cand in cand il mai port cu drag.
Imagine
Imagine
Imagine
Mihai P.
adrian_bc

Mesaj de adrian_bc »

Kardinalul nu e cumva Leningrad?
http://www.ussrtime.com/start.html
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

mai degraba Leningrad. am si eu un Cardinal dar cu 2614-h.

Imagine
Imagine
Imagine

si un slava automatic superb, care functioneaza foarte bine. singura problema ar fi carcasa de pe dare placajul s-a sters in proportie de 80%, insa fiind din alama nu se cunoaste prea tare.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Scrie răspuns