MIDO Ocean Star Sport Diver sau Certina DS Podium Automatic?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
sabin

MIDO Ocean Star Sport Diver sau Certina DS Podium Automatic?

Mesaj de sabin »

Salut Claudiu,

In primul rand salut existenta acestui forum, o initiativa remarcabila!
Vreau sa-ti cer un sfat: ce-mi recomanzi dintre ceasurile scrise in campul "subiect"? Ma refer aici strict la diferentierea dintre calitatea mecanismelor. Stiu ca Mido are un ETA 2836-2, insa nu stiu foarte multe despre Valjoux -ul de la Certina, chiar daca am auzit ca tot ETA il face.

http://www.certina.com/2004/flash/model ... 66&lang=EN

sau

http://www.mido.ch/en/collection/sport/diver/

Mii de multumiri!

Sabin
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Valjou-ul de la eta este f.bun.
Alegerea depinde mult de tipul de persoana care poarta ceasul!
Vrei un ceas pur sport-iei Certina-.
Vrei un sport elegant -iei Mido!
Bineinteles ,Certina are un mecanism mult mai complex,fiind crono,dar si Mido are un mecanism cu o finisare exceptionala!
dandsoo
Membru Special

Mesaj de dandsoo »

indraznesc o completare: daca nu ai de gand sa folosesti cronograful in viata de zi cu zi recomand mido care e un ceas care rezista la un tratament mai dur si in plus are mecanismul decorat si nu bulk cum il are certina.
daca esti un fan al ceasurilor cronograf sau ai nevoie sa masori intervale de timp scurte (desi poti folosi bezelul de la mido pt asta), poti sa iei certina atentie insa ca certina are caracteristici sport(rezist la apa , socuri) mai scazute.
pana la urma e o optiune de gust asa cum a zis si claudiu si as completa si de bani .
(scuze daca m-am bagat ca musca in lapte)
sabin

Mesaj de sabin »

Claudiu scrie:Valjou-ul de la eta este f.bun.
Alegerea depinde mult de tipul de persoana care poarta ceasul!
Vrei un ceas pur sport-iei Certina-.
Vrei un sport elegant -iei Mido!
Bineinteles ,Certina are un mecanism mult mai complex,fiind crono,dar si Mido are un mecanism cu o finisare exceptionala!

Salut Claudiu,

Mersi mult de raspuns! Inca ceva: unde pot gasi informatii despre valjoux? Avand in vedere ca multe marci "grele" folosesc, mai nou, cauciuc in loc de piele, crezi ca acest Mido poate fi purtat si cu haine mai "serioase"?

O zi buna!

Sabin
sabin

Mesaj de sabin »

dan scrie:indraznesc o completare: daca nu ai de gand sa folosesti cronograful in viata de zi cu zi recomand mido care e un ceas care rezista la un tratament mai dur si in plus are mecanismul decorat si nu bulk cum il are certina.
daca esti un fan al ceasurilor cronograf sau ai nevoie sa masori intervale de timp scurte (desi poti folosi bezelul de la mido pt asta), poti sa iei certina atentie insa ca certina are caracteristici sport(rezist la apa , socuri) mai scazute.
pana la urma e o optiune de gust asa cum a zis si claudiu si as completa si de bani .
(scuze daca m-am bagat ca musca in lapte)

Salut Dan,

Mersi mult pt opinie! Tu ce parere ai fata de purtarea caesului Mido la costum?

O zi faina!

Sabin
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Adevarul ca cauciucul la costum nu prea tine!
Dar gasesti si mido cu bratara sau curea de piele! :wink:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Mai cauta un pic!Nu fi nerabdator! 8)
Scrie răspuns