Juvenia EXXTRRRA PLAAAAT Fara Compromisuri
Re: Juvenia EXXTRRRA PLAAAAT Fara Compromisuri
Incet ,incet ...de fapt destul de repede vei ajunge sa le ai pe toate.
Eu nu am decat 5 si foarte departe de diversitatea la care ai ajuns.
Felicitari si succes ,iti doresc sa ajungi si la Gold Movement. de la Juvenia.
Eu nu am decat 5 si foarte departe de diversitatea la care ai ajuns.
Felicitari si succes ,iti doresc sa ajungi si la Gold Movement. de la Juvenia.
Juvenia Automatic Chronometer 36000 (Juvenia MFG 959; AS 1824)
Salutare! Revi - asa cum am promis mai demult - cu un Juvenia Chronometer.
La origini ceasul cred ca a fost intr-o (frumoasa) carcasa de aur care probabil s-a topit intr-un creuzet si acum sta ... la gatul unei frumoase doamne!
Mi-a trebuit ceva timp sa gasesc o carcasa care sa se potriveasca ... si sper ca lucrurile au iesit cat decat cum trebuie - va las pe voi sa comentati asupra acstui aspect.

Caracteristici:
21 Jewels f= 36000 A/h 11.5''' Dm= 25.60mm
Adjusted 7 positions.
Functioneaza bine dar nu in parametri de -4 / +6 sec.
Posibil ca indicativul 1824 sa vina de la AS 1824? Ce am vazut la Dr. Ranfft nu seamana insa!
Mecanismul insa pare a fi la baza identic cu cel folosit de GP in seria lor 36.000
(a se vedea topicul lui Edi http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... ard#p40783)
Salutare! Revi - asa cum am promis mai demult - cu un Juvenia Chronometer.
La origini ceasul cred ca a fost intr-o (frumoasa) carcasa de aur care probabil s-a topit intr-un creuzet si acum sta ... la gatul unei frumoase doamne!
Mi-a trebuit ceva timp sa gasesc o carcasa care sa se potriveasca ... si sper ca lucrurile au iesit cat decat cum trebuie - va las pe voi sa comentati asupra acstui aspect.

Caracteristici:
21 Jewels f= 36000 A/h 11.5''' Dm= 25.60mm
Adjusted 7 positions.
Functioneaza bine dar nu in parametri de -4 / +6 sec.
Posibil ca indicativul 1824 sa vina de la AS 1824? Ce am vazut la Dr. Ranfft nu seamana insa!
Mecanismul insa pare a fi la baza identic cu cel folosit de GP in seria lor 36.000
(a se vedea topicul lui Edi http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... ard#p40783)
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Arata extraordinar ceasul. Carcasa se potriveste f. bine.
In legatura cu mecanismul, acesta nu a fost folosit si de Zodiac in gama lor Hi-Beat (36000)?
In legatura cu mecanismul, acesta nu a fost folosit si de Zodiac in gama lor Hi-Beat (36000)?
Multumesc pentru aprecieri.
Intr-adevar, este acelasi mecanism de baza folosit si de Zodiac.
(tot eu am inititat un topic pe Zodiac aici http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... iac#p34833)
... unde vor veni ceva noutati ... in curand!
Intr-adevar, este acelasi mecanism de baza folosit si de Zodiac.
(tot eu am inititat un topic pe Zodiac aici http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... iac#p34833)
... unde vor veni ceva noutati ... in curand!
Ceasul arata foarte bine asa. Ma rog, miroase putin a Omega, dar arata bine 
the path of the true warrior is peace
Status : every sound is magic ... just listen ...
Merci Edi pt aprecieri. Carcasa nu este Omega, este o carcasa No Name, dar Swiss Made, ceea ce e foarte bine. Macar daca e franken, nu scrie pe carcasa Omega, Longines etc. Putem pur si simplu considera ca nu au semnat si carcasa! 
Cred ca acesta este Juvenia cu nr. 16 (si pentru asta numai Lucian este de vina!
)
Este un Juvenia 1115 despre care Dr. Ranfft spune ca ar fi un Zenith 2320 avand la baza un Movado "The typical train-bridge shape prooves this calibre as Movado design; nevertheless it is not known as Movado calibre" http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... venia_1115
Features
manual wind
sub second
Data
10.5''', Dm= 23.4mm, H= 2.7mm
17 jewels
f = 21600 A/h
power reserve 42h
Cadranul este usor imbatranit si deteriorat. Ce nu-mi place la el: desi mecanismul este subtire (2.7) carcasa este grosolana, in special din cauza ramei care are o grosime de 3 mm. Cand a venit avea si un geam super-bombat de toata frumusetea, asa ca grosimea ceasului era de 10 mm. Acum a revenit la o grosime decenta de 7.5 mm, insa ar fi putut lejer sa fie la 6 mm. Diametrul este de 33.0 mm, suficient de decent. Si tine si timpul foarte bine. Ii trebuie insa neaparat un face-lift la carcasa, care suporta o astfel de operatie, fiind de otel.

Este un Juvenia 1115 despre care Dr. Ranfft spune ca ar fi un Zenith 2320 avand la baza un Movado "The typical train-bridge shape prooves this calibre as Movado design; nevertheless it is not known as Movado calibre" http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... venia_1115
Features
manual wind
sub second
Data
10.5''', Dm= 23.4mm, H= 2.7mm
17 jewels
f = 21600 A/h
power reserve 42h
Cadranul este usor imbatranit si deteriorat. Ce nu-mi place la el: desi mecanismul este subtire (2.7) carcasa este grosolana, in special din cauza ramei care are o grosime de 3 mm. Cand a venit avea si un geam super-bombat de toata frumusetea, asa ca grosimea ceasului era de 10 mm. Acum a revenit la o grosime decenta de 7.5 mm, insa ar fi putut lejer sa fie la 6 mm. Diametrul este de 33.0 mm, suficient de decent. Si tine si timpul foarte bine. Ii trebuie insa neaparat un face-lift la carcasa, care suporta o astfel de operatie, fiind de otel.

Incet (am mai spus asta) le vei avea pe toate
.
Cand ajungi la cel cu Piquet te rog
sa mi-l lasi mie.
Am pierdut inca unul acum doua saptamani(AU 18 KT) in stare foarte buna ,a fost vandut la doar 560 $ pe ebay.
Felicitari si rabdare,gasesti tu inca unul .
Cand ajungi la cel cu Piquet te rog
Am pierdut inca unul acum doua saptamani(AU 18 KT) in stare foarte buna ,a fost vandut la doar 560 $ pe ebay.
Felicitari si rabdare,gasesti tu inca unul .
salut Lucian,
asta e, rabdare si sanatate, ca apoi facem si bani si vin si ceasurile.
Din pacate unele piese interesante sunt doar pt piata USA, am pierdut si eu cateva in felul acesta.
O sa mai postez un Juvenia cu Peseux 7000 (21 Jewels) care este in otel, model square, la fel ca cel in 18k pe care l-am postat tot aici. Difrenta este ca acesta are si calendar, numai ca are cadranul sters.
Si azi sper sa ridic un colet cu o surpriza, un extra-slim 18k, nu stiu ce calibru e inauntru!!! Macar un 604 sa fie daca nu un Piguet!
asta e, rabdare si sanatate, ca apoi facem si bani si vin si ceasurile.
Din pacate unele piese interesante sunt doar pt piata USA, am pierdut si eu cateva in felul acesta.
O sa mai postez un Juvenia cu Peseux 7000 (21 Jewels) care este in otel, model square, la fel ca cel in 18k pe care l-am postat tot aici. Difrenta este ca acesta are si calendar, numai ca are cadranul sters.
Si azi sper sa ridic un colet cu o surpriza, un extra-slim 18k, nu stiu ce calibru e inauntru!!! Macar un 604 sa fie daca nu un Piguet!
Sambata am ridicat de la posta ultimul venit in familia Juvenia - imi aduc aminte de filmul lui M.G. Cornea "Am fost 16".
Cu alte cuvinte am ajuns la 16 ceasuri Juvenia. Inca doua mecanisme asteapta o "casuta".
Din pacate am ratat si eu, ca si Lucian, un Juvenia cu FP 21. N-am dormit toata noaptea! Sper sa-l fi castigat Lucian!
Revin la Juvenia 18k. Este varianta in aur a celuilat extra-slim pe care l-am postat, si pe care il detine si Lucian (al lui este mai frumos ca al meu).
Calibrul 604 (Aurore-Villeret 426). Diametrul 33 mm si grosimea de 5,8 mm. Atat cat am pututu sa-mi dau seama are o abatere de +/- 15 sec/ zi.
Ma bucur ca am avut ocazia sa i-l arat lui Peter, sambata, intamplator, imediat ce l-am ridficat de la posta, si Peter, asa cum este el dragut, a avut numai cuvinte frumoase ... Merci Peter! (mai ales ca prietena mea a spus ca mai am vreo 50 la fel!
) [nu-i adevarat, as vrea eu!]
Dar sa lasam pozele sa vorbeasca ...

Cu alte cuvinte am ajuns la 16 ceasuri Juvenia. Inca doua mecanisme asteapta o "casuta".
Din pacate am ratat si eu, ca si Lucian, un Juvenia cu FP 21. N-am dormit toata noaptea! Sper sa-l fi castigat Lucian!
Revin la Juvenia 18k. Este varianta in aur a celuilat extra-slim pe care l-am postat, si pe care il detine si Lucian (al lui este mai frumos ca al meu).
Calibrul 604 (Aurore-Villeret 426). Diametrul 33 mm si grosimea de 5,8 mm. Atat cat am pututu sa-mi dau seama are o abatere de +/- 15 sec/ zi.
Ma bucur ca am avut ocazia sa i-l arat lui Peter, sambata, intamplator, imediat ce l-am ridficat de la posta, si Peter, asa cum este el dragut, a avut numai cuvinte frumoase ... Merci Peter! (mai ales ca prietena mea a spus ca mai am vreo 50 la fel!
Dar sa lasam pozele sa vorbeasca ...

Frumoasa piesa !
the path of the true warrior is peace
Este intr-adevar frumos... 

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Este cu adevarat extraordinar de frumos si nu in ultimul rand rar.
Felicitari din nou
ne umilesti cu minunile tale Achraf.
Felicitari din nou
Lucian, in nici un caz nu vreau sa va umilesc (stiu ca erau si niste ghilimele la mijloc), ci doar sa ne bucuram impreuna de niste minunatii, ca o mica comunitate de pasionati ce suntem. Si mie imi plac teribil foarte multe dintre piesele tale si alte time-pieces postate de ceilalti forumisti. Nu le putem avea pe toate, nici daca am avea mai multi bani ... nici mai mult timp. Am si eu un soi de invidie cand vad o piesa frumoasa la un colectionar de pe forum, dar este una colegiala, constructiva. Pasiunea mea pt Juvenia a venit ... datorita tie! Dar pt asta va trebui sa renunt la colectia Certina, la cea Tissot, probabil o sa vina si randul celei Cauny (unde am numai ceasuri jumbo 37-41 mm), cred ca mai greu o sa ma despart de colectia Cyma, dar cine stie...
Stiu ca ai glumit cu "umilinta", pt ca suntem aici pe forum pt a ne delecta vizual, emotional, intelectual sau cum mai vrem noi, pt a vedea prin ce vacante ne-am mai plimbat ceasurile etc.
Dar cand o sa ma apuc de colectionat PP, probabil ca o sa ma gandesc serios daca nu cumva trebuie sa renunt la colectia Juvenia! Pina atunic imi doresc muuuuulta sanatate, ca timp ar fi!
Stiu ca ai glumit cu "umilinta", pt ca suntem aici pe forum pt a ne delecta vizual, emotional, intelectual sau cum mai vrem noi, pt a vedea prin ce vacante ne-am mai plimbat ceasurile etc.
Dar cand o sa ma apuc de colectionat PP, probabil ca o sa ma gandesc serios daca nu cumva trebuie sa renunt la colectia Juvenia! Pina atunic imi doresc muuuuulta sanatate, ca timp ar fi!
Si ce bine ai definit invidia noastra
.
Eu nu reuseam sa o pun atat de bine in cuvinte,mai mult nu am vrut sa dau apa la moara ....
Felicitari pentru modul in care te definesti si definesti pasiunea ta.
Si succes,poate ajungi si la Juvenia/Piquet ,probabil capturand o astfel de minune nu vei putea renunta niciodata la Juvenia.
Eu nu reuseam sa o pun atat de bine in cuvinte,mai mult nu am vrut sa dau apa la moara ....
Felicitari pentru modul in care te definesti si definesti pasiunea ta.
Si succes,poate ajungi si la Juvenia/Piquet ,probabil capturand o astfel de minune nu vei putea renunta niciodata la Juvenia.