Taxe vamale ceasuri de dincolo
Taxe vamale ceasuri de dincolo
Salut.Pt cei care ati mai cumparat de pe ebay sau alte siteuri de cumparaturi,va rog sa postati cat ati platit taxe vamale(TVA daca e cazul) pe achizitiile voastre.Ma bate gandul sa fac si eu o comanda de unul singur dar sunt in ceata la capitolul taxe.Daca ati putea sa-mi recomandati si magazine serioase care trimit in RO sau useri seriosi de pe Ebay.Va multumesc pt atentie.
Re: Taxe vamale ceasuri de dincolo
Eu pana acum nu am platit decat la unul 1,6 Ron
) si nici nu stiu de la ce valoare se platesc. Tot ce am primit a fost declarat la valoare mai mica si asta fara sa cer eu.
Referitor la vanzatori, preferabil power seller sau oricum cat mai multe caificative preferabil peste 98% pozitive.

Referitor la vanzatori, preferabil power seller sau oricum cat mai multe caificative preferabil peste 98% pozitive.
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
3,5% taxe vamala si 19%TVA parca
saptamana trecuta am cumparat de pe ebay. astept sa ajunga coletul si va anunt. 

@ate14 Tu ai comandat din Europa sau si din Asia/SUA?Deci sa inteleg ca daca vanzatorul declara o valoare mai mica scapi de taxe.
Teoretic.radeonu scrie:@ate14 Deci sa inteleg ca daca vanzatorul declara o valoare mai mica scapi de taxe.
Practic, vamesul iti va cere factura, care evident ca trebuie sa corespunda cu valoarea declarata. Daca nu prezinta factura vamesul poate sa-ti desfaca coletul si sa evalueze obiectul dupa normativele lor.
De obicei, doar cei din Asia scriu o valoare mai mica, americanii fiind mai fricosi din fire (sau avand un spirit mai dezvoltat al dreptatii), nu indraznesc sa modifice pretul (si in peste 90% din cazuri scrie asta chiar in anunt).
Deci sa zic si eu din experienta: taxa vamala este de 3.7% dar NU se plateste decat dac avaloarea ceasului (obiectului primit) depaseste 150 euro. Pana in aceasta suma se plateste doar TVA.
Eu rog vanzatorul sa nu includa factura sau alt tip de document IN colet, valoarea coletului, teoretic, nu poate fi luata ca baza de impozitare. Este si normal, un lucru vintage cume un ceas poate fi luat de la o persoana fizica, el nu are cum emite factura.
ORICE colet care vin afara UE se deschide de vames, foarte putine exceptii..eu am avut 2 in 3 ani de zile cand mi-au ajuns in posta plicuri cu 1 ceas si o baterie. Unul din SUA si unul di HK. Depinde de greutate si de cum le sorteaza cei de la vama Bucuresti.
Tot ce am zis mai sus este dpvd legal....
Ilegal se pot face multe:)))))
Eu rog vanzatorul sa nu includa factura sau alt tip de document IN colet, valoarea coletului, teoretic, nu poate fi luata ca baza de impozitare. Este si normal, un lucru vintage cume un ceas poate fi luat de la o persoana fizica, el nu are cum emite factura.
ORICE colet care vin afara UE se deschide de vames, foarte putine exceptii..eu am avut 2 in 3 ani de zile cand mi-au ajuns in posta plicuri cu 1 ceas si o baterie. Unul din SUA si unul di HK. Depinde de greutate si de cum le sorteaza cei de la vama Bucuresti.
Tot ce am zis mai sus este dpvd legal....
Ilegal se pot face multe:)))))
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

Ultimele doua ceasuri din SUA si nu le-am cerut eu sa declare valoare mai mica, a fost alegerea lor. Nu am platit nici TVA. Intradevar valoarea declarata era sub 150 Euro, poate asta sa fie o explicatie. Si nici nu mi-au deschis coletele.radeonu scrie:@ate14 Tu ai comandat din Europa sau si din Asia/SUA?Deci sa inteleg ca daca vanzatorul declara o valoare mai mica scapi de taxe.
Coletul mi-a fost deschis la un ceas venit din Canada dar nici la acela nu am platit nimic. O fi chestie de noroc pana la urma, sau de ce chef are vamesul

Time is on my side!
Cumparare ceasuri de pe Ebay, Amazon (link la o discutie mai veche).
Orice vames poate stabili "valoarea in vama" a continutului unui colet chiar daca nu este nici o factura la un colet.
Au suficiente normative in baza carora pot sa o faca!
Iar suma de la care pot incepe sa calculeze taxe vamale (intre 3.5%-4.5% functie de unde incadreaza bunul) este chiar foarte mica - sub 100 USD!
E bine sa nu ajungeti niciodata la o asemenea discutie!
Mai ales daca in discutie este vreun ceas acoperit Au sau un cronograf de exemplu.
Sunt inca indulgenti sau "lenesi" sa faca hartii, sa calculeze! Dar sunt convins ca foarte curand vremurile astea or sa se duca!
Orice vames poate stabili "valoarea in vama" a continutului unui colet chiar daca nu este nici o factura la un colet.
Au suficiente normative in baza carora pot sa o faca!
Iar suma de la care pot incepe sa calculeze taxe vamale (intre 3.5%-4.5% functie de unde incadreaza bunul) este chiar foarte mica - sub 100 USD!
E bine sa nu ajungeti niciodata la o asemenea discutie!
Mai ales daca in discutie este vreun ceas acoperit Au sau un cronograf de exemplu.
Sunt inca indulgenti sau "lenesi" sa faca hartii, sa calculeze! Dar sunt convins ca foarte curand vremurile astea or sa se duca!
Eu am avut multe discutii cu vamesii de aici pana am priceput si eu cum sta treaba si legislatia. In nomenclatorul lor un ceas de otel, simplu, este evaluat la 25 euro, un cronograf e la 150 euro..la cele de aur nu stiu.
Nu pot pune ei valori din burta, dar daca te iei cu ei la cearta pot pune un evaluator sa vada care-i treaba cu ceasul tau..eu aproape am ajuns acolo si nu e placut mai ales ca TU platesti evaluatorul. In afara de pretul ceasului SI transportul este inclus in valoare ceasului, deci este supus taxarii.
Vamesii se educa, celputin la mine in Piatra Nt au devenit foarte de treaba... de la o vreme:))))
Nu pot pune ei valori din burta, dar daca te iei cu ei la cearta pot pune un evaluator sa vada care-i treaba cu ceasul tau..eu aproape am ajuns acolo si nu e placut mai ales ca TU platesti evaluatorul. In afara de pretul ceasului SI transportul este inclus in valoare ceasului, deci este supus taxarii.
Vamesii se educa, celputin la mine in Piatra Nt au devenit foarte de treaba... de la o vreme:))))
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
N. Paulescu

N. Paulescu

In primul rand multumesc de raspunsuri,iar ca sa nu mai deschid un thread nou v-as cere sfatul in legatura cu urmatoarele ceasuri aflate in aceeasi categorie de pret(sub 5 milioane): 1)Seiko 5 Sports 100M Automatic SNZ;2)ORIENT Auto 40Hr PowerReserve Indicator CFM.Din cate am mai citit pe forumul acesta multi zic ca si Orient mako(CEM6500) e un ceas bun.L-am vazut listat pe un site in RO la 363 RON ,un pret ok dar nu era in stoc.Dar am vazut si noul mako(CEM7500) ,e mai mare decat fratele vechi si parca e mai good looking,insa nu l-am vazut pe nicaieri si nu stiu un pret.Cele 2 ceasuri de care spuneam sunt
si 

Daca ceasul vine cu valoare declarata, aceasta este luata ca baza de calcul, chiar daca nu exista nici o factura in colet.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
radeonu scrie:In primul rand multumesc de raspunsuri,iar ca sa nu mai deschid un thread nou v-as cere sfatul in legatura cu urmatoarele ceasuri aflate in aceeasi categorie de pret(sub 5 milioane): 1)Seiko 5 Sports 100M Automatic SNZ;2)ORIENT Auto 40Hr PowerReserve Indicator CFM.Din cate am mai citit pe forumul acesta multi zic ca si Orient mako(CEM6500) e un ceas bun.L-am vazut listat pe un site in RO la 363 RON ,un pret ok dar nu era in stoc.Dar am vazut si noul mako(CEM7500) ,e mai mare decat fratele vechi si parca e mai good looking,insa nu l-am vazut pe nicaieri si nu stiu un pret.Cele 2 ceasuri de care spuneam suntsi
Din ce ai listat tu, fara indoiala Orient-ul cu Power Reserve, preferabil sa-l iei cu bratara.
Time is on my side!
-
Am spart si eu gheata si am comandat de pe eBay din SUA pentru prima data. Am inceput cu ceva mic ca sa vad ce si cum, achizitionand un ceas de dama $7.99 + taxe transport $3.50 = $11.49. Am fost vineri la oficiul postal sa incerc sa il ridic dar pentru ca nu am avut dovada platii de la PayPall la mine prin care aratam valoarea pachetului, doamnele au vrut sa ma tarifeze "special" deoarece considerau ceasul a fi bijuterie/ceas scump fiind placat 10 microni cu aur 10k. Asa ca am preferat sa las pachetul acolo peste weekend si am fost astazi, luni, sa rezolv situatia, cu chitanta de la PayPall in buzunar. Nu a trebuit sa platesc nici TVA si nici Taxe Vamale deoarece valoarea pachetului cu tot cu transport nu a depasit 10 euro, in schimb am platit o taxa de 4.2 RON pentru ca pachetul a ramas la ei peste weekend.
Doamnele au fost dragute si mi-au explicat "in mare" sistemul de taxare, dupa cum urmeaza:
*daca valoarea pachetului cu tot cu transport este mai mica sau egala cu 10 euro, atunci nu se plateste nicio Taxa Vamala si niciun TVA.
*daca valoarea pachetului cu tot cu transport este mai mica sau egala cu 150 euro, atunci se plateste TVA-ul de 19 % (inafara de carti, care sunt impozitate cu 9%).
*daca valoarea pachetului cu tot cu transport depaseste 150 euro, atunci se plateste TVA-ul de 19 % + o Taxa Vamala (care se presupune a fi in functie de produs afisata pe http://www.customs.ro la sectiunea TARIC-RO - dar sa mor daca i-am dat de cap -
)
Sper sa va fie de folos.
Doamnele au fost dragute si mi-au explicat "in mare" sistemul de taxare, dupa cum urmeaza:
*daca valoarea pachetului cu tot cu transport este mai mica sau egala cu 10 euro, atunci nu se plateste nicio Taxa Vamala si niciun TVA.
*daca valoarea pachetului cu tot cu transport este mai mica sau egala cu 150 euro, atunci se plateste TVA-ul de 19 % (inafara de carti, care sunt impozitate cu 9%).
*daca valoarea pachetului cu tot cu transport depaseste 150 euro, atunci se plateste TVA-ul de 19 % + o Taxa Vamala (care se presupune a fi in functie de produs afisata pe http://www.customs.ro la sectiunea TARIC-RO - dar sa mor daca i-am dat de cap -

Sper sa va fie de folos.