Imi pare rau ca abia azi am reusit sa vad acasa aceste imagini cu acest ceas frumos, ca sa pot sa dau un raspuns. La serviciu nu pot vedea imaginile gazduite pe anumite site-uri din cauza unor filtre.
Numele
Etienne Colomb nu cred sa aiba legatura cu producatorul, ci mai degraba cu primul proprietar. Imi place mult caligrafia gravorului. Un lucru interesant este seria mica - 98 - atat pe carcasa cat si pe mecanism, sub cadran. In afara de fisura din cadran de la ora 2, si de cateva zgarieturi, nu prea am ce comenta in legatura cu starea ceasului. E super frumos, rotunjor si neted.
Producatorul de mecanisme de ceasuri de buzunar cu sigla o sageata ce trece printr-un mar este
Fabrique d'Horlogerie de Fontainemelon (Franta - infiintata in 1793, acum apartinand ETA)

Au produs mecanisme de buzunar de foarte buna calitate. (parerea mea, dupa cele cateva pe care le-am intalnit)
Nu stiu daca produceau ceasul finit, sau doar mecanismul - pe care il vindeau altor producatori de ceasuri.
Cateva sute de logo-uri de producatori de casuri sau doar de mecanisme in imaginile urmatoare:
Sursa:
http://swisswatchguy.blogspot.com/