Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Achraf
Moderator

Re: Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Mesaj de Achraf »

The Watch-Insider´s Top 10 Dress Watches 2014

http://www.watch-insider.com/news/the-w ... ches-2014/

Mie mi-a fost taaare greu sa aleg!
Inca ma zbat intre 1, 2, 5 si 9!

Adica AL & S, Blancpain, JLC si Piaget ...

Care sunt preferintele voastre?
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
vasiledincu

Mesaj de vasiledincu »

La nr.7, un stift ordinar Montblanc, in otel, nici pe departe in aur alb sau alt metal pretios, insa.... cu "ETA sau Sellita", dupa spusele autorului articolului, la doar..... 3490 Euro!
Sincer... Montblanc, Tag Heuer, Breitling, Hublot, dar si altii, mi se par doar niste tepari ordinari, firme pe care abia astept sa le vad radiate ca activitate.
"Esti prost si vrei sa te remarci?
Aprinde proiectoarele de ceata!
Esti cel mai prost si vrei sa se stie asta?
Aprinde si stopul de ceata!"
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

vasiledincu scrie: Sincer... Montblanc, Tag Heuer, Breitling, Hublot, dar si altii, mi se par doar niste tepari ordinari, firme pe care abia astept sa le vad radiate ca activitate.
95% de acord cu tine, dar sa nu uitam ca au si unele realizari ...

Montblanc Nicolas Rieussec
Tag Heuer Mikrograph / MikrotourbillonS
Breitling ... au incercat cu B01 ...
Hublot ... hmm, parca au niste tourbilloane :lol: (cine n-are?) si pe Nasty ...

Eu n-am avut (printre sute de ... catarge!) nici un ceas sub 'palaria' acestora ... si nici nu cred ca o sa am in curand ... dar daca ar fi sa fie, as vrea un Rieussec si un Mikrograph ...
Zar

Mesaj de Zar »

Achraf scrie:[...] Care sunt preferintele voastre?
JLC (849/1)
AR1070-56E
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Un film cu manufactura L. Leroy ...

https://www.youtube.com/watch?v=EGnZ9xbEd6g
Pepex_nou

Mesaj de Pepex_nou »

@vasiledincu
Montblanc stift??
Probabil te raportezi la ceasurile pe care le produceau inainte de 2009-2010.
Acum au o gama foarte bine pusa la punct, o serie de calibre in house fantastice si un design foarte reusit pentru gamele superioare. Odata lansate calibrele dezvoltate pe baza knowhow-ului oferit de Fundatia Minerva statutul lor s-a schimbat drastic. Nu trebuiesc pusi in aceiasi categorie cu Tag care in viata lor nu au avut un calibru dezvoltat in house.
Iar ceasul in cauza in realitate este SUPERB.
In ceea ce ma priveste un dress watch trebuie sa fie din otel, aur alb sau platina.
Bogdan_Ionescu

Mesaj de Bogdan_Ionescu »

ISLANDUS (ediţie aniversară 45 de ani) de la JS WATCH CO. REYKJAVIK.

http://www.jswatch.com/islandus-45

O foarte frumoasă realizare sub aspect (preponderent) estetic.
Ştiu că nu ştiu nimic, dar ştiu că pot şti mai mult decât ştiu...
timetwister

Mesaj de timetwister »

Cu toate ca astazi au colectii deosebite, Montblanc nu o sa depaseasca niciodata in acest business renumele pe care si l-au cladit de pe urma instrumentelor de scris.
Si cu ce pret acest branding agresiv ? Trecand pe linie moarta o casa care are mult mai multa insemnatate pentru colectionari. Pacat.

Pepex_nou scrie:@vasiledincu
Montblanc stift??
Probabil te raportezi la ceasurile pe care le produceau inainte de 2009-2010.
Acum au o gama foarte bine pusa la punct, o serie de calibre in house fantastice si un design foarte reusit pentru gamele superioare. Odata lansate calibrele dezvoltate pe baza knowhow-ului oferit de Fundatia Minerva statutul lor s-a schimbat drastic. Nu trebuiesc pusi in aceiasi categorie cu Tag care in viata lor nu au avut un calibru dezvoltat in house.
Iar ceasul in cauza in realitate este SUPERB.
In ceea ce ma priveste un dress watch trebuie sa fie din otel, aur alb sau platina.
Pepex_nou

Mesaj de Pepex_nou »

este foarte greu sa depaseasca renumele creat in domeniul instrumentelor de scris. Echivalentul in lumea orologiera, ca brand si PR, ar fi Rolex, ori asta este aproape o misiune imposibila.
Insa ar trebui sa vedem si partile bune. Au o linie foarte frumos desenata, realizari tehnice deosebite in materie de mecanisme iar ca preturi se aliniaza unor branduri care ofera mult mai putin.
Cat despre trecerea pe linie moarta a brandului Minerva, nu ei sunt de vina. Dimpotriva, datorita lor mare parte din know how-ul acestei firme si-a facut iar loc in ceasuri.
Ei au infiintat fundatia Minerva, pe care o sustin financiar. Au dreptul sa foloseasca patentele si tot ce tine de partea tehnica. Insa nu au cumparat dreptul de a folosi denumire Minerva in scopuri comerciale.
Oricum de la "disparitia" marcii (pentru 99,99% din colectionari) si pana acum nimeni nu a fost interesat sa faca ceva cu ea, daca nu era Montblanc se pierdea de tot.
GEO

Mesaj de GEO »

Aveti idee daca exista Casio Oceanus GPS in Romania? Pe site-ul Casio nu l-am vazut.
Zar

Mesaj de Zar »

Apare pe site-ul casio.jp fiind un model JDM. Nu exista oficial la AD in Ro. Nici macar nu ti-l aduc pe comanda la cerere, ma refer la BB. Dar il poti aduce personal din Japonia sau apelezi la dealeri de incredere de pe piata gri - in ambele cazuri cu costurile aferente. Este si pe lista mea ''provizorie'' de achizitii pana apare altul mai tentant ... :)

http://oceanus.casio.jp/collection/#gps
AR1070-56E
GEO

Mesaj de GEO »

Mersi mult Zar. Am vazut ca ar costa in jur de 2000 $ sau 1200 lire. Superb modelul. Chestia e ca g-SHOCK GPS iti indica si latitudinea. Faina chestie, nu? In fine, in mod normal ar treui sa stim in ce emisfera ne aflam dar ca si functie este cool :)
timetwister

Mesaj de timetwister »

Sunt multe branduri peste care s-a asternut praful si asteapta cuminti momentul resuscitarii.
Minerva isi duce aproape neobservat zilele in acest business chiar daca pare ca ma contrazic in urmatoarea fraza.
Singurul lucru bun este ca mecanismele Minerva din piesele Montblanc inca isi poarta eticheta semn ca nu si-au pierdut definitiv identitatea.
Chiar daca depaseste scopul comercial, eu as fi revitalizat Minerva si as fi tinut Monblanc acolo unde ii este locul.
Personal, nu vad niciun colectionar de branduri serioase avid dupa un Montblanc, dar asta nu inseamna ca nu si-au gasit deja adeptii.

Cu respect

Pepex_nou scrie:este foarte greu sa depaseasca renumele creat in domeniul instrumentelor de scris. Echivalentul in lumea orologiera, ca brand si PR, ar fi Rolex, ori asta este aproape o misiune imposibila.
Insa ar trebui sa vedem si partile bune. Au o linie foarte frumos desenata, realizari tehnice deosebite in materie de mecanisme iar ca preturi se aliniaza unor branduri care ofera mult mai putin.
Cat despre trecerea pe linie moarta a brandului Minerva, nu ei sunt de vina. Dimpotriva, datorita lor mare parte din know how-ul acestei firme si-a facut iar loc in ceasuri.
Ei au infiintat fundatia Minerva, pe care o sustin financiar. Au dreptul sa foloseasca patentele si tot ce tine de partea tehnica. Insa nu au cumparat dreptul de a folosi denumire Minerva in scopuri comerciale.
Oricum de la "disparitia" marcii (pentru 99,99% din colectionari) si pana acum nimeni nu a fost interesat sa faca ceva cu ea, daca nu era Montblanc se pierdea de tot.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Ah Minerva.....

Imagine
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Smoking hot: Hublot unveils its new Classic Fusion Arturo Fuente ForbiddenX watches

http://www.watch-insider.com/news/smoki ... cbe2111105

Va place sau nu Hublot (mie nu-mi prea place!) ... au niste initiative interesante!

Cat despre trabucurile Arturo Fuente ... yami-yamiiiiiii!
Scrie răspuns