Poll: 1.000 euro. Ce ceas achizitionati de acesti bani?

Discutii intre pasionati.

Dispuneti de 1.000 euro. Ce achizitionati?

Chestionarul s-a închis pe data de 16 Aug 2012, 20:48

Un ceas nou
18
27%
Un ceas second hand(fabricat dupa 2000)
33
49%
Un ceas vintage
16
24%

Voturi totale: 67

vreauunceas

Re: Poll: 1.000 euro. Ce ceas achizitionati de acesti bani?

Mesaj de vreauunceas »

Ceas nou, pentru ca:
1. Daca e SH, parca nu e al meu si nu-mi place sa-l port;
2. Mai important, nu vreau/ nu am de ce sa epatez. Mi-ar fi rusine(si vorbesc doar despre mine aici, nu mai intelegeti altceva) sa port un ceas care costa cateva mii de euro nou, stiind ca eu am dat pe el <=1000 de euro. Prefer ceva nou si onest la suma de care dispun, decat un brand cu mai mult prestigiu pe care nu mi-l permit nou. Nu se transfera nimic din prestigiul respectiv asupra posesorului in aceasta situatie. Mai ales daca il porti la trening "Make" si cu maneca suflecata. :lol:

Si ca o observatie la chestiunea materiala, adusa in discutie de Claudiu. Mie mi se pare ca e o problema falsa dpdv al utilizatorului mediu sau chiar mediu spre bine informat. Acesta va prefera de cele mai multe ori ceasul nou, cu dotare tehnica si nivel de prestigiu oneste, in dauna celui SH, care maximizeaza nivelul tehnic si al prestigiului in limitele sumei respective. El nu isi va pune problema la modul "Vreau ceasul X; daca nu mi-l permit nou, il iau SH.", ci la modul "Am suma Y; sa vedem ce imi pot cumpara nou in aceasta limita.". Si e foarte probabil sa faca o alegere foarte buna(de ex, un Stowa la <=1000 euro).

Decenta este cuvantul de baza, dupa parerea mea!
vasi.utziu

Mesaj de vasi.utziu »

Eu am votat pentru vintage...desi nu dispun de aceasta suma pentru UN ceas...momentan :lol:
Motivele...subiective,spre deosebire de cele expuse de Claudiu,de exemplu...
boris

Mesaj de boris »

vreauunceas scrie: 2. Mai important, nu vreau/ nu am de ce sa epatez. Mi-ar fi rusine(si vorbesc doar despre mine aici, nu mai intelegeti altceva) sa port un ceas care costa cateva mii de euro nou, stiind ca eu am dat pe el <=1000 de euro. Prefer ceva nou si onest la suma de care dispun, decat un brand cu mai mult prestigiu pe care nu mi-l permit nou. Nu se transfera nimic din prestigiul respectiv asupra posesorului in aceasta situatie. Mai ales daca il porti la trening "Make" si cu maneca suflecata. :lol:

Si ca o observatie la chestiunea materiala, adusa in discutie de Claudiu. Mie mi se pare ca e o problema falsa dpdv al utilizatorului mediu sau chiar mediu spre bine informat. Acesta va prefera de cele mai multe ori ceasul nou, cu dotare tehnica si nivel de prestigiu oneste, in dauna celui SH, care maximizeaza nivelul tehnic si al prestigiului in limitele sumei respective. El nu isi va pune problema la modul "Vreau ceasul X; daca nu mi-l permit nou, il iau SH.", ci la modul "Am suma Y; sa vedem ce imi pot cumpara nou in aceasta limita.". Si e foarte probabil sa faca o alegere foarte buna(de ex, un Stowa la <=1000 euro).

Decenta este cuvantul de baza, dupa parerea mea!
Ai doar niste programe care te limiteaza, vehiculezi cuvinte ca decenta, onestitate, rusine- fara rost. Nu au nimic a face.

Un pasionat nu se judeca prin filtrele astea, va plati intotdeuna mult peste nivelul sau material pentru ce isi doreste, indiferent daca obiectul pasiunii este la vedere( ceas, masina) sau nu (timbre, sistem audio).
Mowgli

Mesaj de Mowgli »

Poate la un moment dat vei realiza ca esti doar ratacit printre noi si vei actiona in consecinta.
Fara rusine, epatare, onestitate, prestigiu, decenta si cu falsitate, iti doresc o viata usoara !
La revedere !

On topic: am votat varianta 2.
razvyy

Mesaj de razvyy »

vreauunceas scrie:Ceas nou, pentru ca:
1. Daca e SH, parca nu e al meu si nu-mi place sa-l port;
2. Mai important, nu vreau/ nu am de ce sa epatez. Mi-ar fi rusine(si vorbesc doar despre mine aici, nu mai intelegeti altceva) sa port un ceas care costa cateva mii de euro nou, stiind ca eu am dat pe el <=1000 de euro.
Eu nici in ruptul capului nu as da 1000 euro pe un ceas cu Unitas 6498 in el! Si nici 1000 euro pe orice ceas despre care nu pot spune mare lucru (ma refer strict la ceasul cumparat, nu la istoricul firmei constructoare). In 1000 euro gasim ceasuri care au facut legenda.
Cat despre
vreauunceas scrie:Daca e SH, parca nu e al meu si nu-mi place sa-l port;
... da-mi voie sa te intreb daca ai un apartament in care nu a mai locuit nimeni, ai condus masini neconduse pana atunci si calaresti o dama despre care macar crezi ca nu a mai fost incalecata..... Daca toate afirmatiile sunt adevarate, atunci chiar iti doresti un ceas nou.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Zar

Mesaj de Zar »

Eu deduc ca vreauunceas nu se refera nici pe departe la un pasionat ci la cineva care vrea sa cumpere un ceas si cauta ce poate lua mai bun in bugetul lui si obligatoriu nou/nefolosit. Nu il intereseaza tehnic sau istorie. Probabil va fi singurul ceas pe termen lung sau chiar unicul din viata lui. Este normal daca nu esti pasionat sa fugi de SH (folosit). Multi au frica ca vor cumpara un produs cu defecte ascunse, reparat, plus microbi etc. Un ceas nou luat de la AD cu garantie le confera o anumita siguranta. Cei care suntem pasionati/colectionari ne riscam uneori (unii mai luam si tepe) dar nu putem avea pretentia ca si ceilalti sa faca ca noi. :wink:
AR1070-56E
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Eu cred ca cei care frecventeaza acest forum nu-si doresc decit un ceas si atit . Altfel ar cumpara cine stie ce chinezarii sau trompete care se gasesc peste tot .
Ei doresc ceva mai mult , au in general pretentii mai mari de la viata si de la ei insisi in primul rind . Doresc sa stie pe ce cheltuie un buget de 1000 euro . Care il pot cheltui pe numele ceasului...sa zicem 900 euro , restul pina la 1000 sa coste mecanismul , sau doresc un virf de gama , la care datorita trecerii anilor a ajuns la doar 1000 euro . Cam asta-i diferenta !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
vreauunceas

Mesaj de vreauunceas »

Se pare ca doar Zar a inteles ce am vrut sa zic, desi am scris clar "utilizator mediu". Nu sunt pasionat, nici colectionar si nici nu voi fi. Reactiile dvs la opinia mea sunt exagerate. Si cand ma gandesc ca reactionati asa doar pt ca am spus ca nu agreez ceasurile SH. Mi se pare ciudat. E vreun standard de opinie la care trebuie sa ne aliniem sau cum?

Si ca sa intaresc ideea: da domn'le, treaba asta cu alergatul dupa ceasuri SH e ca aia cu alergatul dupa BMW-uri din Bulgaria. N-ai bani de unul nou, iti iei SH si gata. Si aia sunt pasionati de masini, sunt convins.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

vreauunceas scrie:Se pare ca doar Zar a inteles ce am vrut sa zic, desi am scris clar "utilizator mediu". Nu sunt pasionat, nici colectionar si nici nu voi fi. Reactiile dvs la opinia mea sunt exagerate. Si cand ma gandesc ca reactionati asa doar pt ca am spus ca nu agreez ceasurile SH. Mi se pare ciudat. E vreun standard de opinie la care trebuie sa ne aliniem sau cum?

Si ca sa intaresc ideea: da domn'le, treaba asta cu alergatul dupa ceasuri SH e ca aia cu alergatul dupa BMW-uri din Bulgaria. N-ai bani de unul nou, iti iei SH si gata. Si aia sunt pasionati de masini, sunt convins.

Eu nu m-am referit la dvs. Am scris la modul general . Si este decit parerea mea. Dupa cum vedeti pool-ul nu contine prea multe voturi la sectiunea vintage. Fiecare om poate sa aprecieze orice masina , sau o masina , nu conteaza tara unde este inmatriculata... Si ca sa mai fac o precizare , nu am si nici nu-mi doresc o masina inmatriculata in alta tara decit unde locuiesc( acum Romania , in viitor, cine stie ?). Deh...chestiune de principiu .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
razvyy

Mesaj de razvyy »

vreauunceas scrie: Reactiile dvs la opinia mea sunt exagerate. Si cand ma gandesc ca reactionati asa doar pt ca am spus ca nu agreez ceasurile SH. Mi se pare ciudat. E vreun standard de opinie la care trebuie sa ne aliniem sau cum?
Reactia este oarecum normala daca studiem mai bine formularea raspunsului. Adica celor 70% din pasionatii care cumpara un ceas altfel decat nou ar trebui sa se simta rusinati...
Pe mine chestia cu "unic proprietar" ma lasa rece.... Ceasul nu este lenjerie intima, cearceaf, pijama sau haina. Mai periculos este sa conduci o masina SH sau o masina calarita de alte persoane decat un banal ceas. Un ceas poate fi adus in stare perfect sterila in maxim o ora. Eu am curatat bratari... care au trecut prin 2-3 operatii de slefuire si vreo 4 de curatare/dezinfectie/sterilizare. Cu o masina nu poti trece prin procedeele respective, cu o dama este si mai greu...
Nu condamn alegerea facuta, chiar cunosc persoane la care am insistat pentru un ceas vintage si a ales un ceas nou. De condamnat este modalitatea de exprimare a opiniei.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
zveros

Mesaj de zveros »

razvyy scrie:
vreauunceas scrie: Reactiile dvs la opinia mea sunt exagerate. Si cand ma gandesc ca reactionati asa doar pt ca am spus ca nu agreez ceasurile SH. Mi se pare ciudat. E vreun standard de opinie la care trebuie sa ne aliniem sau cum?
Reactia este oarecum normala daca studiem mai bine formularea raspunsului. Adica celor 70% din pasionatii care cumpara un ceas altfel decat nou ar trebui sa se simta rusinati...
Pe mine chestia cu "unic proprietar" ma lasa rece.... Ceasul nu este lenjerie intima, cearceaf, pijama sau haina. Mai periculos este sa conduci o masina SH sau o masina calarita de alte persoane decat un banal ceas. Un ceas poate fi adus in stare perfect sterila in maxim o ora. Eu am curatat bratari... care au trecut prin 2-3 operatii de slefuire si vreo 4 de curatare/dezinfectie/sterilizare. Cu o masina nu poti trece prin procedeele respective, cu o dama este si mai greu...
Nu condamn alegerea facuta, chiar cunosc persoane la care am insistat pentru un ceas vintage si a ales un ceas nou. De condamnat este modalitatea de exprimare a opiniei.
Despre dame vorbesti din experienta proprie?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Eu inteleg punctul de vedere al colegului "vreauunceas",anumite motivatii expuse de el sunt f.valabile la multi cumparatori -hai sa spunem,neavizati?Formularea.....au fost altele si mai nefericite! :lol:
Deci este o viziune,care poate pe noi pasionatii nu ne caracterizeaza,dar pe cumparatorul cel de toate zilele cu siguranta il poate caracteriza.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

[quote="vreauunceas"]. Nu sunt pasionat, nici colectionar si nici nu voi fi.

Cred ca a fost suficient de explicit, este doar un mic carcotas intigator spre polemici obraznicute !!
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
razvyy

Mesaj de razvyy »

zveros scrie: Despre dame vorbesti din experienta proprie?
Nu, eu am masina noua, sotie aleasa pe spranceana, dupa un lung studiu al ofertei. Doar ceasurile le prefer vintage.
zveros

Mesaj de zveros »

razvyy scrie:
zveros scrie: Despre dame vorbesti din experienta proprie?
Nu, eu am masina noua, sotie aleasa pe spranceana, dupa un lung studiu al ofertei. Doar ceasurile le prefer vintage.[/quote

Masina poate sa fie noua ,dar de femeie nu ai cum sa fii sigur ,daca nimereste pe mana unui chirurg bun ,tio face cu 0 km la bord :wink:
Scrie răspuns