Ceasuri, gen "investitie"...

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Gabi1

Re: Ceasuri, gen "investitie"...

Mesaj de Gabi1 »

gherghin nicolae scrie:Valoarea unui ceas din aur ramine la minim valoarea aurului .Deci cel putin atit poti recupera pe acel ceas in cazul unei vinzari rapide.
if you say so :D
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Oarecum pe tema subiectului de aici si in lipsa unor idei concrete: Time Revolution Asked Roger Smith, Kari Voutilainen, Laurent Ferrier, and Philippe Dufour What Watch They'd Recommend For Under $10,000
Pe scurt, 2/4 oameni importanti din industrie recomanda Rolex ca inceput de colectie si probabil un criteriu important, desi nu exprimat explicit, il reprezinta si mentinerea valorii in timp.
Zar

Mesaj de Zar »

Investitie sigura = lucruri (in cazul de fata ceasuri din Au/Pt) usor vandabile - parerea mea.
AR1070-56E
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Zar scrie:Investitie sigura = lucruri (in cazul de fata ceasuri din Au) usor vandabile - parerea mea.
Mai ales daca se numesc PP sau VC si costa 1500-2000$ bucata... :lol:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Zar, daca nu stii de ce te bagi? Auzi, ceas de platina usor vandabil... de mult nu am mai ras atat de bine. Esti pe langa, stai acolo. :wink:
Raul Bordas

Mesaj de Raul Bordas »

xxxbanxxx scrie:Zar, daca nu stii de ce te bagi? Auzi, ceas de platina usor vandabil... de mult nu am mai ras atat de bine. Esti pe langa, stai acolo. :wink:
Scuze Bogdane ca intreb,dar ce au ceasurile de Platina? Cel putin eu unu nu ma omor dupa cele din/cu aur, dar unu din platina mi s-ar parea interesant (daca as castiga la loto)
Sper ca nu te superi pe mine ca intreb (sti ca sunt pe langa,dar macar eu recunosc :D) dar asa mai aflam si noi cate ceva :mrgreen:
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
Zar

Mesaj de Zar »

Bogdan : nu esti documentat. Exista institutii, inclusiv persoane particulare - tot timpul interesate sa achizitioneze metale pretioase (Ag, Au, Pt, Pd + pietre pretioase) indiferent de obiecte : ceasuri, bijuterii, monede, lingouri etc. Toti acestia acestia fac plata pe loc si cash. Este cea mai rapida varianta de valorificare.
AR1070-56E
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Aia cumpara aur , lingo-uri , mai rar ceasuri pentru asa ceva, adica pentru aurul din carcasa ...
Acuma depinde si marca ceasului. Uneori mecanismul este de multe ori mai valoros decit greutatea lui in aur. Patek, Vacheron ...si/sau altii .
Insa aici vorbim despre ceasuri gen investitie , nu aur, platina sau alte metale :)
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Aia cumpara aur , lingo-uri , mai rar ceasuri pentru asa ceva, adica pentru aurul din carcasa ...
Cum sa nu cumpere "aia" carcasa(carcase), toate mecanismele de PP,VC,IWC s.a vazute de noi "dezbracate" de unde provin?, de la habarnisti care au vandut repede si au distrus piese de vis...
Zar

Mesaj de Zar »

Un ex. rapid la ce am explicat mai sus - http://www.swissgold.ro/
AR1070-56E
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Zar scrie:Un ex. rapid la ce am explicat mai sus - http://www.swissgold.ro/
Cu un Doxa sau un rusesc sunt de acord, daca ai un PP mai mergi cu el la astia ??
Zar

Mesaj de Zar »

Ramane la aprecierea fiecaruia. Personal nu sunt de acord cu nici unul, nu promovez distrugerea ceasurilor. Oricum cei de mai sus le cumpara ca atare, dar evident sunt altii care le dezmembreaza. A fost doar un ex. care demonstreaza ca poti vinde oricand un ceas din metal pretios. Cu unul din metal comun daca ai noroc il vinzi rapid si eventual in castig dar poti sa stai cu el in asteptarea celui interesat timp indelungat, masurat in ani - nu se poate numi investitie. E loterie ...
AR1070-56E
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Depinde...
Totul e sa cunosti care sint marcile de ceasuri care NU au carcase din metal nobil , dar costa mult mai mult per ansamblu ...si mai ales nu se depreciaza in timp .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Zar

Mesaj de Zar »

De acord, dar aici ne intoarcem la ce a spus Claudiu la inceput.
Iar astea nu sunt ceasuri financiar la indemana oricui si nici usor gasibile.
Claudiu scrie:Ceasurile "investitie" ... sunt greu de gasit si costa f. mult.
Ultima oară modificat 13 Mar 2014, 23:53 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Exemple de ceasuri care nu se devalorizeaza si nu contin prea mult ... aur (ce-i drept mai greu de gasit):
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Si lista poate continua ... ; va rog nu va sfiiti, vrem poze!
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
Scrie răspuns