Identificari ceasuri de buzunar
Moderator: Achraf
Re: Identificari ceasuri de buzunar
Uauuuu.
Mulţumesc Alex Clej. Din păcate nu-i marcat Audemars Freres. Oricum sunt fericit că am în colecţie un asemenea calibru. Bănuiesc că este o copie foarte reuşită a acestui model de calibru.
-
Alexvintage
Cautati sub cadran. Mecanismele vechi erau uneori semnate doar sub cadran. 
Din pacate, carcasa nu e cea originala, trebuia sa fie una cu 3 capace (hunter case) si probabil diin aur...basty scrie:Am şi eu un noname funcţional, dar nu pot identifica calibrul, însă cel mai curios sunt să aflu detalii despre acel marcaj pe care nu l-am mai văzut pe alte calibre.
Dus cu CEASUL!
Salut , am primit si eu un ceas de buzunar , ma rog , vroia cineva sa il arunce si parca imi parea rau sa o faca asa ca i-am zis sa mi-l dea mie , l-am dus la un ceasornicar sa il repare ,ii lipsea minutarul secundarul si sticla,cu secundarul nu m-a putut ajuta . Ma puteti ajuta cu cateva informatii despre el , an , un pret (macar sa stiu daca reparatia a meritat ) .Ceasul e omega , are seria pe spate 5207004. Pun si doua fotografii , multumesc.

- mihai_omega
Dupa numarul de serie este fabricat in anul 1917, daca numarul de serie este cel de pe mecanism. O poza cu mecanismul nu aveti?
Pozsony este numele Bratislavei in limba maghiara. Probabil a apartinut unui anume Bobel Bela din Bratislava (sau a fost vandut de o firma cu numele acesta).
Nu ma pricep la evaluari, e important si mecanismul, dar in starea actuala (neingrijita) estimez cu marja de eroare o valoare de 150-200 EUR.
Pozsony este numele Bratislavei in limba maghiara. Probabil a apartinut unui anume Bobel Bela din Bratislava (sau a fost vandut de o firma cu numele acesta).
Nu ma pricep la evaluari, e important si mecanismul, dar in starea actuala (neingrijita) estimez cu marja de eroare o valoare de 150-200 EUR.

In fata acelui 2 e un 5 , care din pacate nu se observa in fotografie

Posibil sa nu va fi dat numarul bun , imi cer scuze , nu ma pricep.Sper sa va foloseasca pozele ,multumesc.
- mihai_omega
Mecanismul e făcut in 1913. Mulțumim d-lui Achraf pentru tabelul cu numerele de serie oferit de Moș...
Mersi frumos , ma bucur ca l-am salvat
Salut,
Am un ceas de buzunar pobeda. Ceasul este aniversar la implinirea a 40 de ani 1945-1985. Poate sa imi spuna cineva daca are vreun fel de valoare?
Multumesc. O sa revin cu cateva poze.
Am un ceas de buzunar pobeda. Ceasul este aniversar la implinirea a 40 de ani 1945-1985. Poate sa imi spuna cineva daca are vreun fel de valoare?
Multumesc. O sa revin cu cateva poze.
Orice ceas are valoare,fie swiss,fie URSS.Pobeda de buzunar ptr.colectionarii de ceasuri sovietice are logic o valoare,dar pretul de piata nu cred sa fie decat intre 80-150 lei,totul depinzand de starea fizica si functionala a acestuia.Pozele cu ceasul ar putea aduce clarificari in privinta pretului,fara acestea e foarte greu si cam inutil sa se discute asupra subiectului.Numai bine!
Mihai P.
-
claudiu.radu
Salutare!
De curand am intrat in posesia ceasului strabunicului meu. Stiu ca l-a "achizitionat" cand lupta in al doilea razboi mondial de la un prizonier. Din pacate, a avut foarte multi nepoti si stranepoti care i-au dus ceasul in starea in care-l vedeti. Ii lipseste geamul, cadranul e crapat, nu mai are limbi, nu mai are coronita si, bineinteles, nu functioneaza. As vrea sa il reconditionez si v-as ruga, daca ma puteti ajuta, sa-mi spuneti daca gasesc piese pt el si cam cat m-ar costa reconditionarea. Nu as vrea sa ii schimb cadranul. Din ce vad pe mecanism, pare a fi un ceas frantuzesc (Avant, Arriere la reglare). Probabil, nu este un ceas valoros, insa pt mine valoreaza mult. Fotografiile sunt facute cu telefonul, scuze!

De curand am intrat in posesia ceasului strabunicului meu. Stiu ca l-a "achizitionat" cand lupta in al doilea razboi mondial de la un prizonier. Din pacate, a avut foarte multi nepoti si stranepoti care i-au dus ceasul in starea in care-l vedeti. Ii lipseste geamul, cadranul e crapat, nu mai are limbi, nu mai are coronita si, bineinteles, nu functioneaza. As vrea sa il reconditionez si v-as ruga, daca ma puteti ajuta, sa-mi spuneti daca gasesc piese pt el si cam cat m-ar costa reconditionarea. Nu as vrea sa ii schimb cadranul. Din ce vad pe mecanism, pare a fi un ceas frantuzesc (Avant, Arriere la reglare). Probabil, nu este un ceas valoros, insa pt mine valoreaza mult. Fotografiile sunt facute cu telefonul, scuze!

-
Alexvintage
Claudiu ar fi cel mai in masura sa va ajute. Contactati-l prin MP.
am avut ocazia sa ma opresc la un targ de vechituri , si am observat un ceas de buzunar vechi Misalla - swis made. este ceva mai rar sau ceva neinteresant. pt ca nu am gasit nimic pe internet, doar 1 pe ebay.
-
Alexvintage
E o cugetare personala, revelatie, afirmatie ca intrebare nu pare a fiD0RY scrie:am avut ocazia sa ma opresc la un targ de vechituri , si am observat un ceas de buzunar vechi Misalla - swis made. este ceva mai rar sau ceva neinteresant. pt ca nu am gasit nimic pe internet, doar 1 pe ebay.
si uite asa postam fara sens de 2 ori.
am avut ocazia sa ma opresc la un targ de vechituri , si am observat un ceas de buzunar vechi Misalla - swis made. este ceva mai rar sau ceva neinteresant? pt ca nu am gasit nimic pe internet, doar 1 pe ebay.
am avut ocazia sa ma opresc la un targ de vechituri , si am observat un ceas de buzunar vechi Misalla - swis made. este ceva mai rar sau ceva neinteresant? pt ca nu am gasit nimic pe internet, doar 1 pe ebay.