Pe ce ni s-a pus pata. :-)

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Workman

Re: Pe ce ni s-a pus pata. :-)

Mesaj de Workman »

"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Zar

Mesaj de Zar »

Doxa - Grafic (2007) :wink:

Imagine
AR1070-56E
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Zar este deosebit,si eu am boala pe acest model de grafic,dar cel vechi mecanic.Acesta de l-ai prezentat este mecanic sau quartz ?
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Workman

Mesaj de Workman »

Zar, e frumos Doxa ala, dar nu risti sa-l zgarii pe marginea carcasei de langa geam?
E atat de lata mai ales stanga-drepta, ca e o gramada de loc unde sa fie atins din gresala... Si daca se zgarie o sa se vada urat, tocmai pt ca e marginea asa lata.
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

calin gabi scrie:Zar este deosebit,si eu am boala pe acest model de grafic,dar cel vechi mecanic.Acesta de l-ai prezentat este mecanic sau quartz ?
Este Quartz! Am eu ambele variante (auto & mecanic) vintage de Doxa Grafic, dar din pacate cel auto are cadranul refacut prost. Cel mecanic este si el un proiect ... deoarece am doar mecanismul si cadranul, poate revin cu poze ...
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Zar

Mesaj de Zar »

calin gabi scrie:Zar este deosebit,si eu am boala pe acest model de grafic,dar cel vechi mecanic.Acesta de l-ai prezentat este mecanic sau quartz ?
E quartz si absolut comun (Ronda) dar evident nu asta il face deosebit ci design-ul. Modelul este reeditarea celui lansat in '57 la vremea lui considerat foarte elegant si ceva nou ca stil. Altul asemanator mai exista un Seiko - Skyliner. :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Workman scrie:Zar, e frumos Doxa ala, dar nu risti sa-l zgarii pe marginea carcasei de langa geam?
Am avut foarte putine ceasuri patrate, sunt ceva mai incomode dar eu le port atent si (in general) putin timp. Nu am avut probleme/accidente cu nici unul - indiferent de forma carcasei. Vreau sa testez cat mai multe din modelele care imi plac. :)
AR1070-56E
impala2328

Mesaj de impala2328 »

tavannes cronograf, ceas de buzunar, calibrul excelsior

http://www.ebay.de/itm/Tavannes-Pocket- ... 232e289691
Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Dar stiu ca atunci cand ti se pune pata.....nu te incurci, impala!
Doamne-ajuta sa-l vedem postat pe forum!

[quote Vreau sa testez cat mai multe din modelele care imi plac.][/quote]

Zar, fara pic de ironie intreb......ce testezi dom'le la ele?
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Zar

Mesaj de Zar »

valentin1234 scrie:Zar, fara pic de ironie intreb......ce testezi dom'le la ele?
Testarea la mine inseamna purtare, la care se adauga studiu (sub lupa). :wink:
Ultima oară modificat 13 Aug 2013, 23:57 de către Zar, modificat 1 dată în total.
AR1070-56E
impala2328

Mesaj de impala2328 »

Valentin.
din pacate este doar o pata pusa...fara mari sanse de reusita,cel putin deocamdata :(
oricum,faptul ca este destinat pietei romanesti,il face fabulos in ochii mei :shock:
este o raritate cu-adevarat,rar poti pune mana pe-asa ceva...
pentru un indonezian (de ex. :lol: ) poate nu-I decat un cronograf tavannes, dar ptr.un colectionar roman este rara avis...
Imagine
Zar

Mesaj de Zar »

Zar scrie:Testarea la mine inseamna purtare ...
(continuare)

In urma careia trag concluzii despre : carcasa, bratara, inchizatoare, geam, comoditate, vizibilitate din diverse unghiuri si in general cum se simte pe mana - evident totul tine de perceptia mea. In paralel fac si studiu detaliat la lucratura. In timp am obs. ca foarte multi pasionati nu folosesc lupa. Eu nu concep sa studiez un ceas care imi place doar la ochiul liber. :wink:
AR1070-56E
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Multumesc, am priceput!

Intr-adevar, greu de imaginat pasionat fara lupa
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Zar

Mesaj de Zar »

Eu mai sus am explicat pe scurt dar treaba e mult mai profunda, printre altele studiez si conceptul tehnic. Spre ex. cum au fost imbinate zalele la bratara, daca sunt gandite prost/economic sau trainic, plus grosime raportata la carcasa. Am intalnit unele ceasuri cu neconcordanta : bratara foarte subtire pe ceas mare, gros si greu sau bolturi/suruburi prea subtiri raportat la grosimea ei etc. Conteaza si sistemul de inchidere, daca e durabil sau cedeaza rapid in timp. Sunt mult mai multe de spus ... :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Tissot - Perpetual Calendar (T063.637.11.067.00) :wink:

G15.561 = Singurul calibrul ETA perpetual in productia curenta. Mai exista la Bretiling seria B7x, derivata din ETA. In 2002 Breitling a cumparat toate drepturile de la ETA privind divizia de mecanisme HEQ (10-15s./an) ca fiind utilizator exclusiv. Tehnic - au modificari minore, ulterior le-a denumit SuperQuartz (R).

Imagine
AR1070-56E
Scrie răspuns