Rugaminte ajutor identificare mecanism ceas "Ona Saez"

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
AndreiH

Rugaminte ajutor identificare mecanism ceas "Ona Saez"

Mesaj de AndreiH »

Servus si bine v-am gasit.
Nu stiam de forumul acesta, l-am gasit intamplator cautand informatii despre primul meu ceas si de 5 zile citesc incontinuu.

Acum pe scurt, v-as solicita ajutorul in identificarea mecanismului ceasului de mai jos, pe care l-am cumparat din piata de vechituri din Cluj, mi-a placut cum arata pur si simplu. Surpriza vine ca functioneaza surprinzator de bine dupa cum era aruncat pe jos intr-o gramada de tot felul de alte "ceasuri". Chiar sunt surprins.
Mecanismul are inscris numai "17 Jewels" si "Swiss". Acum eu inca nu sunt capabil sa diferentiez foarte bine mecanismele si v-as ruga cine stie sa imi spuna ce mecanism e ca sa pot cauta detalii suplimentare pe net.
Pe ecran are numai "Ona Saez", "T Swiss made T" si "17 Jewels".
Cautand dupa numele "Ona Saez" am gasit doar rezultate despre "fashion" si ceva ceasuri quartz ...
Nimic despre ceasuri mecanice.
Pare a fi destul de nou, as presupune ca din anii '90? Are 3 cm diametru din ce l-am masurat cu ruleta.
Are un ticait asa sprintar si vesel cu un mic ecou ca de clopotel.
Bratara metalica. Vine perfect pe mana mea.. Eu de fapt cautam prima mea dragoste un (Atlantic Worldmaster) dar cum nu gaseam si nu gaseam si cand l-am vazut pe micutul asta parca ceva a tresarit in mine :)
Orice informatie sau directionare ca sa pot cauta si gasi informatii despre acest ceas/mecanism ar fi apreciata.
Sau orice parere despre cum vi se pare, cum ii apreciati starea, aspectul, designul, etc. ar fi binevenita.

Eu oricum o sa-l port si cand o sa-mi gasesc Atlanticul (cel mai probabil o sa le port alternativ). Nu stiu cum sa va zic -probabil ca doar cei de pe forumul asta pot sa ma inteleaga- pur si simplu ceasul asta imi face inima sa bata altfel, chiar daca nu e chiar vintage, e cu un aspect mai modest/simplu/minimalist sau nu e cel mai performant mecanism.. Are un "je ne sais quoi" care il face sa rezoneze cu mine...

Multumesc anticipat pentru orice parere pertinenta.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
AndreiH

Re: Rugaminte ajutor identificare mecanism ceas "Ona Saez"

Mesaj de AndreiH »

Tot citind pe forum si cautand pe net am ajuns si pe ranfft.de
Mi se pare mie sau mecanismul seamana mult cu ETA 1170...1173 ??

Imagine

Cum ziceam as aprecia si pareri despre cum vi se pare ceasul in general..
multumesc.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

AndreiH scrie:...Mi se pare mie sau mecanismul seamana mult cu ETA 1170...1173 ??
Nu seamana.
AndreiH

Mesaj de AndreiH »

Eu nu am considerat raspunsul dlui. Alex ca ceva negativ (am luat raspunsul dansului ca o metafora si am inteles ca nu e un mecanism asemanator),
Va rog mult haideti sa pastram discutia la un nivel colegial.
multumesc
Marian Vintage

Mesaj de Marian Vintage »

AndreiH scrie:Eu nu am considerat raspunsul dlui. Alex ca ceva negativ (am luat raspunsul dansului ca o metafora si am inteles ca nu e un mecanism asemanator),
Va rog mult haideti sa pastram discutia la un nivel colegial.
multumesc
Ideea este ca dl Alex trebuie sa inteleaga ca nu este Ceausescu(tai si spanzur eu),ar trebui sa reia putin cei 7 ani de acasa in considerare,putina educatie suplimentara nu strica la nimeni.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Pentru a usura identificarea, masurati mecanismul si cautati dupa diametrul exprimat in linii. Probabil sa aiba 10,5-11,5 linii. Dupa constructie mecanismul pare a data de la inceputul anilor '60 cand exista o multitudine de producatori independenti pe piata.
Cat despre atitudinea "colegilor" nu trebuie sa va mirati. Chiar daca Vadim Tudor a murit, a lasat cativa urmasi de nadejde pe forum.
Succes la identificare.
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Dupa finisari eu zic ca mai tarziu.anii 70 80. Eu as cauta in zona FHF sau ST
AndreiH

Mesaj de AndreiH »

Servus din nou.
Pai.. cum sa zic pe romaneste :) Evrika!
Chiar si pt. ochiul meu de amator/incepator..
Asemanarea e de 100%
Deci raspuns final : AS1702 (ori 1703, ori 1813)
Example, year: signature; shock device
ca. 1960: Arsenal, Swiss, 17 Jewels; Incabloc (AS 1703)

Imagine

Dap, desi deci nu am gasit inca despre inscriptia de pe cadran sau capac, macar am identificat mecanismul si aprox. perioada. Nu ca ar conta prea mult, doar eram .... curios..
Si cand sunt curios perii ranfft.de pana imi ies peri albi...
Daca as fi gasit niste filtre pe pagina lor dupa criterii ca 17 jewels sau dimensiunea 11,5, mecanism mecanic, etc sa le aplic poate gaseam mai usor, da' nu-i bai, acum macar stiu cat de cat cuma arata un ETA un FHF sau un Unitas .. cat de cat.. La cate sute am vazut zilele astea :wink:
Aproape imi pare rau ca am gasit modelul mecanismului.. Puteam crede ca e unicat hahaha caci nu am gasit nimic inca pe web despre ceasurile Ona Saez mecanice.
Si ma mir, pt. anii '60 mi se pare in stare buna... Ma asteptam sa fie mai recent..

Si are si un nou frate negru acum.. O sa se ia de manuta cat de curand si o sa mearga la un control / ungere / reglare..
Pana una alta are abatere mai mica decat noul lui frate negru..
Apropo, fratele lui negru e FHF si amandoi sunt pozati mai jos se poate vedea comparativ marimea.

Multumesc tutror colegilor pt. indrumari, am mai invatat ceva, m-am uitat si sub balansier dar nu era nici o serie la acesta, si tot de la colegi am aflat (de pe subiectele de pe forum) de siteul ranfft.de; de asemenea tinand cont de 11,5 linii am mai restrans cautarea si mai mult.

Multumesc mult inca o data tuturor.

Imagine
grig

Mesaj de grig »

Felicitari pentru perseverenta si rezultat.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Scrie răspuns