Ceasuri de la Luxellence SRL?

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
mateifilip

Ceasuri de la Luxellence SRL?

Mesaj de mateifilip »

Va salut, am caut pe forum mesaje care sa mentioneze vanzatorul Luxellence srl, dar n-am gasit nimic.

Am vazut ca vand si pe chrono24 https://www.chrono24.ro/dealer/luxellence/index.htm
si au si un site https://luxellence-watches.com/ .

Ce stiti depre ei? Site-ul nu prea pare profi avand in vedere ce modele vand, dar poate e doar senzatia mea.

Seara buna.
cataradoi

Re: Ceasuri de la Luxellence SRL?

Mesaj de cataradoi »

Site-ul nu pare profi, intr-adevar.
Eu cred ca, de fapt, nu are in stoc (cu predare personala) nici unul din ceasurile prezentate. Probabil sunt undeva in Germania, iar dupa ce faci plata, vanzatorul din Germania il trimite la Cluj si vanzatorul de la Cluj ti-l trimite tie.
Modelul asta de business nu este neaparat nelegitim, este practicat de cei mai multi vanzatori on-line mici, indiferent de ce vand (electronice, jucarii, parfumuri etc.)
Asta in cel mai bun caz. In cel mai rau...
mateifilip

Mesaj de mateifilip »

Cu certitudine ai avut dreptate.
"Luxellence livrează ceasuri în toată lumea, cu ajutorul serviciilor de curierat DHL (www.dhl.it)."

"Pentru produsele pe stoc, livrarea se va face în termen de cinci zile lucrătoare de la data înregistrării plății. Pentru produsele la comandă, în mod normal timpul de livrare variază între două şi patru săptămâni, în funcție de disponibilitatea în stoc a caselor producătoare. În momentul expedierii, clientul va primi un e-mail cu numărul de urmărire a expediţiei sau numărul de expediere, astfel încât să poată urmări livrarea.

Tarifele de livrare sunt următoarele:
Italia: 70 € - Europa: 120 € - Restul lumii: 150 €."

Nu m-am gandit sa ma uit la modul cum transporta pana nu mi-ai atras atentia.

Mersi.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Ok, deci nu Germania, ci Italia. Modelul de business in sine nu reprezintă o problema.
Însă m-am uitat in diagonala pe preturi și nu mi se par o afacere. Spre exemplu, unele ceasuri Omega le găsești mai ieftin la dealerii "gri" din State, cum ar fi Jomashop.

Când sunt 4mil. de români în străinătate, sigur găsești un prieten in State să-ți aducă un ceas in concediu.
Clipper

Mesaj de Clipper »

E trusted seller cu 30 de tranzactii prin platforma de escrow a chrono24, deci in mod cert este de incredere, insa acum conteaza si la ce pret ajungi (ceas + chrono24 + transfer bancar + transport) la final, ca sa merite diferenta fata de un dealer autorizat din EU.
Tibaldi

Mesaj de Tibaldi »

Am fost personal la Cluj sa vad unde este locatia si eventual sa vorbesc cu cineva pt un cronograph pe care-l vanez demult.Locatia se afla in curtea unui hotel unde sunt de inchiriat mai multe spatii pt birouri.Spatiile foarte mici,nu permit instalarea in interior a mai mult de doua mese de birou.Am ajuns si unde era firma lor pe usa si bineinteles nu era nimeni.Ca sa ma lamuresc am folosit tot nr de tel de pe sait si am vb cu o doamna care-a confirmat ca nu au niciun ceas pe stoc,deci nu ai ce vedea.Comenzile si toate lamuririle pe net sau tel.In urma acestei vizite eu am renuntat la o eventuala colaborare cu ei.
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
W-man

Mesaj de W-man »

crezi ca daca ai comanda poti sta de vorba fata in fata cu cineva la acea masa si examina ceea ce tocmai cumperi ?
adica sa comanzi cu livrare din "magazin" si sa te duci acolo sa vezi ceasul live si sa faci hartiile ?
Emil68

Mesaj de Emil68 »

Am intrat pe site-ul lor, am verificat cateva marci cunoscute de mine. Comparand preturile produselor similare de la Cellini, Watchshop si B&B, clar au preturi mai mici. In afara de asta, au si modele pe care nu le au firmele mai sus mentionate. Am sunat la numarul de contact si mi-a raspuns o doamna amabila, am facut o simulare de cumparare pentru un Longines Heritage Diver Chrono ( vezi postarea mea de la topicul “Pe ce ni s-a pus pata”), model de care nu stiam ca exista, si m-a indrumat si spre Chrono24 daca vreau garantia tranzactiei de catre un site mai cunoscut. Costul transportului este 40€, valoarea ceasului fiind 2090€. Daca platiti direct in contul lor aveti 1% reducere. Daca produsul este “pe stoc”, adica disponibil imediat, ajunge in 4 zile lucratoare la cumparator in Romania.
Preturile sunt mai mici pentru ca nu au magazine cu chirii, utilitati si salarii de platit angajatilor, etc. Este un magazin on-line. Eu unul as cumpara de la ei, voi faceti cum credeti si cum vi se pare mai ok.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Emil68 scrie:Preturile sunt mai mici pentru ca nu au magazine cu chirii, utilitati si salarii de platit angajatilor, etc. Este un magazin on-line. Eu unul as cumpara de la ei, voi faceti cum credeti si cum vi se pare mai ok.
Aspectul principal de retinut este ca nu e un dealer autorizat, adica daca e sa cumperi sa stii ceea ce implica acest fapt.
W-man

Mesaj de W-man »

ce implica acest fapt ? poti da detalii te rog ?
MixMaster

Mesaj de MixMaster »

Pare un site cu produse de pe piata gri, de provenienta italiana. Evident nu e dealer autorizat, e cineva care ajuta anumiti retaileri sa scape de stocurile care nu se vand, pentru a reusi sa roteasca de 2 sau chiar 3 ori anual stocul. Brand-urile pun presiune mare pe agenti, agentii pun presiune pe distribuitori sau pe retaileri direct, acestia din urma comandand un stoc mai mare pentru a beneficia de conditii de achizitie mai bune sau pentru a indeplini criteriile unei oferte speciale, cele mai bune modele se vor vinde la pret de retail, o parte la 10-20% reducere, o parte la 20-30%, si restul vor ajunge la asemenea site-uri, la pret de achizitie, doar pentru a scapa de ele. Implicatiile pot fi de genul: ceasul a stat in display un an sau mai mult (deci trebuie schimbata bateria, trebuie pregatit de o revizie, cureaua poate prezenta urme sau crapaturi de la probat sau de la tipul de lumina din vitrina, deoarece daca nu e led sta la o temperatura de 50 grade 10 ore pe zi, etc, etc), in cazul unor probleme garantia poate sau nu sa creeze anumite complicatii, etc..
BaronVonKaya

Mesaj de BaronVonKaya »

Pana la urma a încercat cineva Luxellence ?
Scrie răspuns