-producator: cele 2 sageti de pe mecanism si gong imi sunt cunoscute pt ca l-am mai vazut pe multe pendule, dar nu stiu exact denumirea.
-cum a fost pendula initial. Eventual o poza din vreun catalog m-ar ajuta mult in reconditionarea ei.
Deocamdata in primul pas am reusit sa fac pendula sa functioneze. Totul era blocat, dar cu o spalare si cu o ungere temeinica, mecanismul s-a delocat. Functioneaza foarte bine acum, cel putin pus pe masa fara pendul. Bataia e una foarte frumoasa, desi pe gong simplu, acesta are lama lata.
Urmatorul pas: voi incleia carcasa. E toata descleiata si practic la orice atingere se desface in bucati. Imbucurator este faptul ca nu are multe straturi de vopsea/lac pe ea, cred ca e la vopseaua originala sau pe aproape. Apoi voi fixa mecanismul, regla gongul, fixa cadranul, etc.
Carcasa o voi spala temeinic (aici o sa am de munca pt ca e fff murdara) cu solutie de spalat lemnul si de abia apoi voi aplica doar un strat subtire de bait (deschis la culoare)
Trebuie sa procur un pendul. Dupa cum observati, nu am pendulul mecanismului. De fapt, va trebuie sa reconstruiesc pendulul din altul, pt ca nu stiu nici lungimea nici greutatea ceului initial. Probabil vor fi multe teste.
Trebuie sa ii procur/refac partea de sus si parte de jos a carcasei. Aici o poza m-ar fi ajutat mult. Am gasit ceva piese, dar pana nu le montez nu stiu cum va arata.