Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
Thot

Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.

Mesaj de Thot »

Informație corectă. Într-adevăr, în anii aceia mi-a fost dat s-o văd mult mai des decât aș fi dorit, de acolo și apelativul folosit. :)
Personal prefer ceasurile (carcasele, mă rog) de forme apropiate de cea a Pobedei "de Voroneț", de mai sus. :wink: Asta nu înseamnă că Vostok-ul de mai sus nu e simpatic, dimpotrivă.
Ideea e să nu ne ofuscăm pentru mici observații sau obiecții personale. :P
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

heimdalg scrie::D Ceea ce dumneavoastră numiti "carcasă dubioasă" este asa-zisa carcasa "pernă" specifica multor ceasuri din anii 70 şi chiar 80 (nu numai ruseşti) când a fost la moda.
La Vostok Amfibia se denumeste de pasionati "Ministry" (an fost in realitate mai multe variante cu aceasta denumire) si este iconica fiind foarte apreciata de fani.
De aceea cred ca Vostok va mai produce in continuare inca multi ani ceasuri cu acest tip de carcasa, denumita oficial 710.
Deci la carcasa mea super-cool Cushion Ministry Stainless Steel se referea Thot? :evil: :evil: :evil: :| :| :| :lol: :lol: :lol:
Nu se ofusca nimeni Thot, cel mult glumim putin, acesta e sub-forumul de "rusesti" unde doar pasiunea conteaza :)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Thot

Mesaj de Thot »

Unul dintre principalele dezavantaje pe care le aveau acele carcase precum cea de la Pobeda A-N cu puncte roșii era faptul că se agățau efectiv foarte ușor de diverse chestii. Noi, elevi fiind, aveam energia specifică vârstei și dese ocazii să experimentăm acest fenomen. Era cât de cât OK dacă ceasul avea curea (se rupea și scăpai tu, mai rar ceasul), dar dacă avea brățară și te agățai cu carcasa de ceva greu și fix, te tăiai/răneai serios. De aceea le detestam. Spiritul practic bătea spiritul artistic. :wink:
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Confim si subscriu celor spuse de colegul @valentin1234. Pe aici nu ne ofuscam asa repede. Binentels ca exista si anumite limite dar colegii sunt mult prea pasionati si amabili ca sa tinda sa le atinga. Asa ca nu ne batem capul cu ele :D .
Si ca sa nu fiu off-topic va prezint o carcasa de Amfibie si mai dubioasa, care are si doua variante de "toarte".

De fapt tocmai pentru ca sunt dubios de originale ne plac.
Thot

Mesaj de Thot »

Asta nu e dubioasă deloc. E chiar originală și mai mult apropiată de forma consacrată de ceas.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Diversitatea carcaselor, cadranelor si chiar mecanismului (cu diferite complicatii sau fara) tine de versatilitatea ceasurilor Vostok Amfibia.
Astfel aproape fiecare isi poate alege modelul care ii place mai mult, asa ca spor in viitoarea achizitie.
PS: Aveti grija, asa cum spun fanii, un Amfibia nu e niciodata de ajuns. Ceasurile astea chiar pot crea dependenta :D .
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Raketa multi year calendar, achizitionat de curand (a mai fost postat pe un alt topic).
Cand l-am achizitionat avea indicatoare de la un alt model de Raketa.
Din cate stiu la aceasta culoare a cadranului secundarul trebuie sa fie alb iar minutarul si orarul negre. Secundar nu am gasit decat negru (dar mai caut).
Pe net am gasit poze si cu secundar alb dar si cu secundar negru. Oare sa fi iesit din fabrica in ambele variante?
Ceasul este servisat, geamul schimbat (dar a fost zgariat in timpul servisarii - nu-i bai, il schimb din nou), discurile de data schimbate, coronita noua. Functioneaza impecabil si arata bine (oricum mult mai bine decat in poza).

Sus - ceasul meu
Stanga jos - o poza de pe net
Dreapta jos - o poza de pe acest forum, este ceasul colegului @rubin (am folosit poza doar pentru comparatie)

Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Felicitari pentru o restaurare reusita!
Se cunoaste ca ati vrut sa aduceti ceasul cat mai aproapre de original, acesta suferind un proces de defrankenizare care il face sa arate bine.
Si mai e si in rusa, asa cum imi place mie sa vad un ceas rusesc :D .
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Multumesc.
Referitor la ceasurile rusesti cu caractere slavone sau latine, eu cred ca o regula ar fi ca toate inscrisurile sa fie cu aceleasi caractere, adica daca scrie Raketa, discurile de data trebuie sa fie scrise cu caractere latine si la fel in cazul celor scrise cu caractere chirilice.
Daca ar fi asa, pe mine nu m-ar deranja, dar am vazut ceasuri cu un mix de caractere care nu arata bine.

Referitor la ceasul in cauza, credeti ca poate sa ramana cu secundar negru? Mi imi place tare mult cu secundar alb, este mai vizibil (eu le-as pune pe toate trei albe tot din motive de vizibilitate) dar deocamdata mi-am epuizat sursele.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Un ceas pe care il am la cutie, alaturi de alte rusesti. Ma gandeam sa ii schimb carcasa cu una in stare mai buna, acelasi model.
Cadranul a imbatranit frumos, acele...aproximativ la fel. :)

Din pacate, fiind doar de 34mm, e mai greu sa il port.

Imagine
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

zvonacfirst scrie: am vazut ceasuri cu un mix de caractere care nu arata bine.
Referitor la ceasul in cauza, credeti ca poate sa ramana cu secundar negru? Mi imi place tare mult cu secundar alb, este mai vizibil (eu le-as pune pe toate trei albe tot din motive de vizibilitate) dar deocamdata mi-am epuizat sursele.
Sunteti sigur ca acele ceasuri Raketa 24h cu mix de scriere chirilica si latina au iesit asa pe poarta fabricii? :D
Eu am puternice dubii.
De altfel, cu cateva exceptii care s-au produs dupa 1991, regula de a scrie pe un ceas fie numai in rusa, fie numai in alta limba (de obicei engleza) este destul de stricata si azi.

In ceea ce priveste ceasul dumneavoastra eu l-as lasa asa cu secundar negru. In niciun caz nu as schimba orarul si minutarul cu unele albe.
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Nu sunt sigur, eu am spus doar ce am vazut. Nu m-am referit doar la ceasurile Raketa 24H, ci la ceasuri rusesti in general. Sincer m-am gandit ca rusii nu au fost foarte rigurosi la ansamblare si au mai facut si asemenea mixuri, mai ales in perioada de dupa 90.

Referitor la ceasul Raketa, am sa caut un secundar alb si cu lungimea potrivita, cel negru, in afara de faptul ca este negru, mai are un neajuns: este mai scurt decat cel original.
Orarul si minutarul bineinteles ca le las negre. Am spus doar ca erau mai vizibile data erau albe. In lumina insuficienta, ochii mei disting cu greutate indicatiile ceasului.
Thot

Mesaj de Thot »

Un bătrânel (cal. 2214) în stare bunicică, cu revizia la zi.

Imagine

Imagine
mihaib

Mesaj de mihaib »

Frumos „bătrânelul”! Vin și eu cu cu un „veteran”, proaspăt intrat în colecție:
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Astazi, bineinteles pe el.

Intors la mine dupa o cura la Arad.
Asa arata anterior, problema cea mai mare constituind-o geamul fisurat.

Claudiu i-a realizat un geam nou care nici la cea mai atenta examinare nu se poate deosebi de geamul vechi, in afara de faptul ca acesta nu e fisurat, zgariat etc..
Aici impreuna cu geamul vechi.

Mii de multumiri Claudiu!
Scrie răspuns