bonheur scrie:Felicitari! Cadranul cred ca e wow in realitate.
Ce spui, dupa 2 GS? Finisajele sunt la inaltimea review-urilor care spun ca GS are finisaje de ceas de 10k?
Nu stiu cum este cu ceasurile de 10k deoarece nu am niciunul care sa coste atat. La ce ceas te gandesti cand spui ceas de 10k? Sa luam un exemplu la intamplare, sa zicem Glashutte Original, la care daca te uiti cu atentie vei vedea ca ansele de jur imprejur arata exemplar deoarece sunt finisate de mana ca sa arate asa. La majoritatea ceasurilor de lux exista diverse interventii ale omului fie la mecanism, fie la nu stiu care surub pe care nici macar nu il vezi cand este ceasul montat, la carcase, toate aceste prelucrari necesitand mana de lucru foarte scumpa, de aici vine in mare parte si ideea de lux.
Exista Grand Seiko atat de 10k cat si mult peste, 10k GS comparam deja cu un elvetian de 30 sau cum?

Ideea e ca fiecare trebuie sa cumpere ce ii place cel mai mult, nu ce e musai la moda pe x forum sau pe y platforma de socializare. Privind si alte aspecte, nu toate GS sunt construite la fel, nu la toate sunt limbile la fel de bine lucrate, nu la toate carcasele arata la fel de bine. La acest GS de exemplu titanul nici nu cred ca permite o finisare precum poate sa fie otelul finisat, daca vrei sa iei un GS care sa fie foarte bine finisat la carcasa in mod cert in opinia mea cred ca trebuie inceput cu un GS in carcasa din otel. Tot din punctul meu de vedere, cea mai spectaculoasa carcasa este 62GS, apoi ar fi 44GS si la final ce am eu de doua ori, carcasa standard Heritage. Mie mi-a luat luni de zile ca sa ma hotarasc ce sa cumpar, de exemplu intre ce am luat vs SBGA373 care este acelasi mecanism dar in carcasa 44GS din otel, deci intr-un final am optat pentru cadran > carcasa din considerente financiare, daca mi-as fi permis le-as fi luat pe ambele dintr-un foc. Ceasurile mai trebuie si probate in viata reala, din ce stiu la carcasele 44GS sunt unii care se plang ca toata carcasa este prea plata si ansele prea drepte, pot aparea probleme la cei care au incheietura subtire, deoarece ca la orice Seiko, bratarile nu sunt punctele forte si daca mai combini si cu o carcasa care nu iti imbratiseaza incheietura e posibil sa nu te simti bine cu un GS pe mana.
Verzone scrie:PS. foarte frumos GS-ul, felicitari Clipper! Un ceas extraordinar! La urmatoare achizitie mai serioasa, modelul asta se afla si pe lista mea.
Multumesc la fel, iti doresc si tie sa porti cu placere noul ceas.