Ultima achizitie

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
Clipper

Re: Ultima achizitie

Mesaj de Clipper »

mihai.moldovan scrie:Ce misto e! :o
Liniile alea curbe fac toata treaba.
Este ce Emmanuel Dietrich, designer-ul ceasului, numeste "design organic". Bratara (integrata, nu cum este trend-ul acum cu telescoape de mici dimensiuni) este absolut deosebita in opinia mea, cat si carcasa, inspirate din liniile caracteristice Genta. Eu cel putin il percep ca pe un exercitiu de design despre cum ar fi aratat un ceas desenat de catre Genta in zilele noastre.

Inca o poza dupa ajustarea bratarii:

Imagine
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

Frumos ceasul , dar si pozele. Bravo !
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

flexibil29 scrie:Frumos ceasul , dar si pozele. Bravo !
Idem! Chiar imi place teribil de mult! L-am luat in vizor (chiar daca e un pic cam scump pentru un 2824 ...)!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
bonheur

Mesaj de bonheur »

Si mie imi place. Chiar daca acum foarte multi merg pe trendul sport lucury (Genta design), nu toti o fac bine.
Imi place ca are cadranul gloss (nu?) si bratara aduce foarte mult cu VC 222 (Hysek design).
Sunt totusi niste lucruri pe care nu le inteleg:
1. De ce coroana pe filet pentru WR 50 m?
2. Daca tot treci de 2k, de ce nu pui macar ETA COSC?

Cred ca e un ceas care se axeaza foarte mult pe finisaje, cel putin asta imi transmite mie.
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

bonheur scrie:...Cred ca e un ceas care se axeaza foarte mult pe finisaje, cel putin asta imi transmite mie.
Interesant designul asta cu supozitoare stilizate pe cadran. :idea:
Clipper

Mesaj de Clipper »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Verzone

Mesaj de Verzone »

ca tot se poarta cadranele albe :lol: ...Just in

Imagine
bonheur

Mesaj de bonheur »

Super SD. E pre-owned? Nu mai aveai unul? :o
Clipper

Mesaj de Clipper »

Este nou, mai am un Seiko cu 5R65.
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Neașteptat de fain Borealis (câteva cuvinte?), ce să mai zic de SD?! Felicitări, domnilor!
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
bonheur

Mesaj de bonheur »

Felicitari! Cadranul cred ca e wow in realitate.
Ce spui, dupa 2 GS? Finisajele sunt la inaltimea review-urilor care spun ca GS are finisaje de ceas de 10k?
flexibil29

Mesaj de flexibil29 »

FANTASTIC GS-UL . FELICITARI !
Verzone

Mesaj de Verzone »

Achraf scrie:Neașteptat de fain Borealis (câteva cuvinte?), ce să mai zic de SD?! Felicitări, domnilor!
Da Adi, sa sti ca a fost o surpiza placuta si pentru mine, mai ales cadranul. indecsii sunt aplicati si vopseaua din jurul lor si a limbilor, le confera o anumita volumetrie. Mi se pare super fain realizat, mai ales la nivelul lui de pret. Nu ai senzatia de ieftin si mi se pare ca Borealis incearca sa imbunatateasca calitatea cu fiecare produs nou al lor. Este ca o afacere de famile fata de de multinationale. Aculta si "rumega" parerile utilizatorilor, care ulterior se gasesc in modelele lansate.

Mecanismul este Myota 9015, un mecanism care eu il apreciez foarte mult si se pare ca are si o functionare buna, undeva la -2sec/24 de ore.

Bezelul mi-ar fi placut sa fie un pic mai inchis la culoare, pentru un contrast mai puternic, dar e bine si asa. Claspul l-au mai imbunatatit un pic fata de modelele anterioare si bratara destul de comoda.

O sa incerc sa ma organizez, poate fac o prezentare mai detailata, consider firma Borealis de urmarit si pe viitor.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

PS. foarte frumos GS-ul, felicitari Clipper! Un ceas extraordinar! La urmatoare achizitie mai serioasa, modelul asta se afla si pe lista mea.
Clipper

Mesaj de Clipper »

bonheur scrie:Felicitari! Cadranul cred ca e wow in realitate.
Ce spui, dupa 2 GS? Finisajele sunt la inaltimea review-urilor care spun ca GS are finisaje de ceas de 10k?
Nu stiu cum este cu ceasurile de 10k deoarece nu am niciunul care sa coste atat. La ce ceas te gandesti cand spui ceas de 10k? Sa luam un exemplu la intamplare, sa zicem Glashutte Original, la care daca te uiti cu atentie vei vedea ca ansele de jur imprejur arata exemplar deoarece sunt finisate de mana ca sa arate asa. La majoritatea ceasurilor de lux exista diverse interventii ale omului fie la mecanism, fie la nu stiu care surub pe care nici macar nu il vezi cand este ceasul montat, la carcase, toate aceste prelucrari necesitand mana de lucru foarte scumpa, de aici vine in mare parte si ideea de lux.

Exista Grand Seiko atat de 10k cat si mult peste, 10k GS comparam deja cu un elvetian de 30 sau cum? :D Ideea e ca fiecare trebuie sa cumpere ce ii place cel mai mult, nu ce e musai la moda pe x forum sau pe y platforma de socializare. Privind si alte aspecte, nu toate GS sunt construite la fel, nu la toate sunt limbile la fel de bine lucrate, nu la toate carcasele arata la fel de bine. La acest GS de exemplu titanul nici nu cred ca permite o finisare precum poate sa fie otelul finisat, daca vrei sa iei un GS care sa fie foarte bine finisat la carcasa in mod cert in opinia mea cred ca trebuie inceput cu un GS in carcasa din otel. Tot din punctul meu de vedere, cea mai spectaculoasa carcasa este 62GS, apoi ar fi 44GS si la final ce am eu de doua ori, carcasa standard Heritage. Mie mi-a luat luni de zile ca sa ma hotarasc ce sa cumpar, de exemplu intre ce am luat vs SBGA373 care este acelasi mecanism dar in carcasa 44GS din otel, deci intr-un final am optat pentru cadran > carcasa din considerente financiare, daca mi-as fi permis le-as fi luat pe ambele dintr-un foc. Ceasurile mai trebuie si probate in viata reala, din ce stiu la carcasele 44GS sunt unii care se plang ca toata carcasa este prea plata si ansele prea drepte, pot aparea probleme la cei care au incheietura subtire, deoarece ca la orice Seiko, bratarile nu sunt punctele forte si daca mai combini si cu o carcasa care nu iti imbratiseaza incheietura e posibil sa nu te simti bine cu un GS pe mana.
Verzone scrie:PS. foarte frumos GS-ul, felicitari Clipper! Un ceas extraordinar! La urmatoare achizitie mai serioasa, modelul asta se afla si pe lista mea.
Multumesc la fel, iti doresc si tie sa porti cu placere noul ceas.
Scrie răspuns