Satui parca de atitea ceasuri japoneze , de atitea laude de multe ori artificiale si fara un motiv plauzibil altul decit pretul mic ...prezint totusi , paradoxal tot niste Japoneze , probabil mai putin cunoscute .
Ricoh , in doua versiuni/variante de carcase . Mecanismele sint similare , unul dintre ele mai precis cel albastru are setarea datei prin tragerea coronitei in pozitia a doua. Celalalt , cel alb , are un buton similar Orient-ului pentru schimbarea rapida a datei . A numarului zilei mai precis.
Cel alb , se dovedeste a fi mincinos in privinta numarului rubinelor , pentru ca nu are 30 cum scrie pe cadran , ci 21 . Si mecanismul este original . Citisem undeva ca vroiau sa concureze Rolex-ul

Ce glumeti japonezii astia .
Mecanismele prezinta aceleasi caracteristici similare tuturor japonezelor, fie Seiko , fie Citizen , fie Orient , aduna o gramada de mizerie mai ales la rotitele sistemului de armare. Cel putin la Ricoh , nu exista plastic . Rotita sau mai bine spus sistemul de schimbare a datei este complet din metal . Probabil acest lucru ...

a facut sa fie un mecanism scump .
Interesant design-ul cadranului la Ricoh-ul alb ...parca seamana cu un ceas elvetian aparut cam in aceeasi perioada ...insa mult mai nobil .
Wikipedia ne trimite si la o colaborare cu Hamilton-ul , insa mai bine cititi voi .
Probabil era mai frumoasa o prezentare , insa azi noapte am desfacut pina la cel mai mic surub ambele mecanisme , dar nu am mai facut poze . Ca o parere personala , mi se pare mai bine realizat decit suratele lui Seiko , Citizen sau Orient , evident din gama low cost (la Seiko cel putin ) ma refer . Nu are antisoc ,doar la ax balans . Furca anker are o forma diferita . Armare automata bidirectionala dar are si armare manuala . Setare rapida a cifrei zilei iar a denumirii zilei din pacate trebuie rotite acele orar si minutar ...
Cam asta este Ricoh ...

,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "