Dilema - ce sa aleg?

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
gherghin nicolae
Moderator

Re: Dilema - ce sa aleg?

Mesaj de gherghin nicolae »

Este un ceas spectaculos , un mecanism fiabil , regasit si in alte ceasuri muult mai scumpe , din punctul meu de vedere imi place cel mai mult dintre toate. Motive : Este automatic , are data si zi , are chronograf , este de dimensiune mare , este raspindit si din acest motiv in cazul in care se strica ceva piese se gasesc .Probabil acesta isi mentine cel mai bine valoarea in timp.
Atentie insa , brandul Tissot este mult falsificat in ultima perioada asa ca va recomand sa-i verificati autenticitatea in cazul in care nu-l cumparati din magazin.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Cypher

Mesaj de Cypher »

Stiu cu Tissot-urile povestea dar se falsifica chiar si mecanismele de genul asta? Adica na totusi e un Valjoux.
Dar ai idee la finisaje comparativ cu Hamilton (care stiu ca totusi e peste Tissot)? Si cadranul modelului e cam incarcat dar e ok.

Pai am gasit doua in SUA pe WUS : Unul folosit 3 luni dar cumparat de la AD cu factura si garantie internationala inca 21 luni iar celalalt nou dar fara garantie dar all package.

Atasez niste poze:

- cel nou (si e mai scump) - http://imageshack.us/g/402/445090d1306793809fstiss.jpg/
- cel folosit (mai ieftin dar cu garantie valabila) - http://imageshack.us/g/641/20174243.jpg/
gherghin nicolae
Moderator

Exista si asian-valjoux . Eu nu am nici un ceas momentan cu aceste complicatii dar imi place ceasul din primul link. Nu pot sa dau nici un sfat numai dupa niste poze. Teoretic mecanismele sint identice , adica asianvaljoux si valjoux. Probabil difera calitatea materialelor , finisarile , sau mai stiu eu ce...
Dar aceste tipuri de ceasuri exista si la noi in tara si posibilitatea de a fi falsificate este aceeasi , singura diferenta este ca un ceas cumparat din tara, eventual direct de la vinzator , poate fi certificat/autentificat chiar de fata cu cel care-l vinde.
Apoi cred ca sint printre noi forumisti care poate au asa ceva , pot chiar sa dau si nume dar mai bine prin mp , sa nu se supere altii pentru ca le fac sau nu reclama.
Sugerez postarea unui subiect de genul cumpar .....marca de ceas care-l doriti , si eventual bugetul/suma alocata. Cine stie , poate veti avea vreo oferta mult mai buna decit cea gasita pe nu stiu ce site. Si in plus de asta , cred ca pe aici sint oameni seriosi si nu ne permitem sa ne inselam unii pe altii. Eu totusi cred in corectitudinea oamenilor , mai ales ca pe acest site ne simtim ca intre prieteni , cel putin eu asa ma simt ,si asa imi place sa cred ca sintem.
In concluzie va urez succes si sa ne aratati si noua viitoarea achizitie , asa cum multi dintre dvs . o fac, insotita de poze si de impresii personale , pentru a ajuta si pe altii intr-o viitoare alegere.
Stima, Gherghin Nicolae.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
Cypher

Mesaj de Cypher »

E clar deci,daca sunt identice nu am cum sa imi dau seama.. Probabil ca o sa renunt la el desi era cam cel mai bun pret pentru un Valjoux.
De la hamilton ar trebui sa mai pun vreo 200 de dolari ca sa iau...
Oricum cel ieftin a fost vandut(cel care avea garantie si facutra/chitanta).

Am postat un anunt in sectiunea respectiva dar nici o oferta deocamdata,sunt dispus cam la orice oferta. Doar sa existe.

Exista ceva in Romania dar e cam dubios : http://www.okazii.ro/catalog/54004145/t ... s-516.html
gherghin nicolae
Moderator

Bun ...am vizionat putin cam ce ati avut (Sector-ul cu 2824-2 ) dar si anuntul de cumparare ...
Nu pot decit sa va intreb ...mai doriti un ceas cu 2824 ? Ati avut unul , daca l-ati dat de ce ? Cumva din pricina designului ? In fine , cred ca vreti un mecanism superior sau un design diferit ...
Atunci s-o luam babeste .
Cam ce apreciati mai mult la un ceas ? Mecanismul ? Aspectul ? Complicatiile (adica data , chrono , rezerva de putere , sau mai stiu eu ce complicatie ?
Apreciati faptul ca este antiacvatic sau nu ?
Doriti un ceas sport sau unul elegant ?
Felul dvs de a fi , de a va imbraca , activitati zilnice ?
Conteaza culoarea ? Daca da care ?
Domeniul de activitate ?
Este acest ceas singurul care-l veti detine / detineti ?
Suferiti cumva de vre-o boala de ochi sau aveti cumva vreo virsta care sa necesite o vizibilitate/ lizibitate mai buna a cifrelor de pe cadranul ceasului ? ( nu trebuie nimeni sa se simta jignit datorita acestei intrebari , deoarece este o problema reala)
Probabil or mai fi si alte criterii dar la ora asta o parte din neuronii mei deja dorm...
Ei bine , puneti pe o hirtie raspunsurile dvs la intrebarile astea si apoi veti vedea ca singur veti descoperi cam ce tip/gen de ceas vi se potriveste mai bine.Acel ceas trebuie sa-l cautati !!!
Am multe ceasuri si va spun sincer imi plac toate , dar cu unele ma simt mai bine sau ...cum sa va spun ma identific mai bine.Sint un tip slab.Chiar foarte slab si inalt. Daca as avea un ceas mare pe mina...ar spune prietenii ca l-am pus pe mina sa nu mi-iau zborul...Uite ca am mai gasit un criteriu !!!
Toate problemele astea am dorit sa fac o schema logica cu ramuri de raspunsuri gen da sau nu.
Am discutat cu fostul meu profesor de informatica ...dar timpul asta...se vede ca le lipseste cam tuturor.Probabil se va gasi un forumist mai bun in asa ceva care sa reuseasca sa faca din aceste intrebari un scurt programel si atunci se vor rari aceste topicuri gen ...ce fel de ceas sa aleg ?
Dezvoltati va rog , si postati o concluzie la intrebarile de mai sus si veti vedea ca totusi este interesant .
-Abigail Van Buren
Clipper

Mesaj de Clipper »

Cypher scrie:- cel nou (si e mai scump) - http://imageshack.us/g/402/445090d1306793809fstiss.jpg/
Doar mie imi provoaca un groaznic disconfort vizual acest ceas? :P
Cypher

Mesaj de Cypher »

O luam cu liniute :)

- L-am dat din cauza dimensiunilor,avea in jur de 40mm pe incheietura de 18.5cm. Pentru un diver e mic..
- Apreciez toate lucrurile alea normal,dar daca gasesc ceva foarte misto tot cu 2824-2 nu e bai. Totusi as vrea un mecanism superior.
- Da,asta am cautat. In afara de PRS516 toate au 200m sau mai mult.
- Nu,sport/diver/race/pilot etc.
- Nu conteaza culoarea, daca e interesant ceasul as vrea si cu cadran rosu,gen Victorinox Dive Master 500Mecha etc.
- Domeniu de activitate usor :)
- Nu,nu e singurul ceas. Dar trebuie sa imi iau altul dupa ce am vandut Sectorul.
- Nu ,nu sufar :)

De fapt dilema nu e ce ceas mi se potriveste,pentru ca eu tot ce am ales mi se potriveste si imi place. Problema e alta,care merita dpdv fizic(finisaje,mecanism etc) si ca brand. Si in acest buget nu stiu care e cel mai bun..

- Tissot-ul are mecanismul superior dar e problema cu fake-urile..El ca design e ok,dar cam foarte incarcat. Imi place mai mult din cauza Valjoux-ului :)
- Hamiltonul Navy GMT e pe locul doi cu 2893. E ceasul preferat din toate astea. Design frumos,materiale de calitate etc.
- BZ are cel mai slab "mecanism" adica 2824-2 imi place dar parca nu stiu..
- Sunset-ul il exclud deocamdata.
- Steinhart-ul e ultimul pe lista. Arata bine dar ca brand nu stiu ce zic desi e foarte popular. Costa destul de mult si nu stiu daca merita dpdv financiar un Steinhart.
Stiu ca brand-ul la unele costa mai mult dar acest lucru poate are un efect pozitiv in finisaje,calitatea materialelor.
Pretul de lista/magazin al Navy GMT-ului sau Tissot-ului sunt mult mari decat Steinhart si probabil se vede undeva lucrul acesta.
bograd

Mesaj de bograd »

Clipper scrie:Doar mie imi provoaca un groaznic disconfort vizual acest ceas? :P
Nu :lol:
Cypher scrie: De fapt dilema nu e ce ceas mi se potriveste,pentru ca eu tot ce am ales mi se potriveste si imi place. Problema e alta,care merita dpdv fizic(finisaje,mecanism etc) si ca brand. Si in acest buget nu stiu care e cel mai bun..
Nu iti mai pune atatea probleme daca merita sau nu. Daca e sa o luam obiectiv nici un ceas mecanic care sare de 100eur sa zic (sau spuneti voi o suma) nu merita. Decat pentru un grup mai restrans de oameni care se aduna pe forumuri gen ceasornicar.ro.
Asa ca daca ai banii si iti place un ceas, ia-l. Fara sa gandesti prea obiectiv. Totul e sa te faca sa te uiti la el ceva mai mult decat ti-ar lua sa citesti ora.
Zar

Mesaj de Zar »

Foarte bine punctat de bograd. :wink:
AR1070-56E
Cypher

Mesaj de Cypher »

M-ai pus pe ganduri Bograd. Cel care ma face sa zambesc de cate ori gasesc o poza cu el e Navy GMT-ul.

Cel putin poza lu ate cu Air Race-ul lui (sunt acealasi ceasuri dar cadrane diferite) imi place enorm ,si poza si ceasul :))
bograd

Mesaj de bograd »

Cypher scrie:Cel care ma face sa zambesc de cate ori gasesc o poza cu el e Navy GMT-ul
Thread closed :)
Cypher

Mesaj de Cypher »

Cam da. Am vorbit deja cu magazinul (desi e mai scump decat am comandat initial acelasi model dar de alt magazin) 5% reducere si upgraded shipping ,de la cel standard la express prin EMS sau FedEx la pret standard.

EMS-ul vine la posta ,nu? Nu vrea ca FedExul sa platesca vama pentru mine :)
Cypher

Mesaj de Cypher »

mikigrecu

Mesaj de mikigrecu »

Personal as alege pe primul!
Cypher

Mesaj de Cypher »

Deja a si sosit alegerea pe care am facut-o si anume Navy GMT link cu el aici - http://ceasornicar.ro/forum/viewtopic.php?f=16&t=19264
Scrie răspuns