Evaluare ceas Longines

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
sa911

Evaluare ceas Longines

Mesaj de sa911 »

Ma ajuta si pe mine cineva cu evaluarea unui ceas?

E Longines, l-am mostenit. Dupa cu mse vede , starea estetica nu e cea mai buna, luneta nu e cea originala, e o improvizatie din plastic. Mecanismul cred ca are niste defecte , nu am stat sa urmaresc cum tine timpul .L-am armat o data si am uitat de el.
As fii recunoscator daca puteti sa imi dati niste repere, daca are vreo valoare s.a.m.d :)

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Claudiu
Forum Owner

Re: Evaluare ceas Longines

Mesaj de Claudiu »

Un Longines fabricat prin 1914,la care carcasa si mecanismul sunt ok.Din pacate cadranul este cam distrus.
Pretul lui nu este unul mare,undeva la max 80 eur.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Cum sa nu aiba valoare domnule sa911 ? Una sentimentala deosebita cu siguranta ! A aprtinut pesemne unui bunic, sau poate unches si l`a purtat cu mandrie o veme prin anii razboilui 2 sau mult dupa accea > Conform serialului as spune ca ceasul este fabricat in 1913 deci se apropie de venerabila varsta de 99 ani ! Nu ar fi avut cum sa arate mai bine ... probabil se straduie sa functioneze bine in parametrii acceptabili conform rubinelor asezate strategic in mecanism. La vremea lui un ceas de calitate pe care nu si`l putea permite oricine ... Daca insistati putem discuta si de alte valori( intre 50 si 80 eu maxim) dar ar fi bine sa va rezumati doar la cea sentimentala. Ceasul ar merita o "renastere" dar nu sunt eu cel in masura sa va indrum unde si cum ati putea face asta ! Renastere insemnand : curatat , uns , curatare chimica carcasa, cu cadranul e problematic dar nu imposibil ( in functie de buget) !

Este un ceas frumos care ar trebui sa va aminteasca mereu de cel ce probabil vi l`a daruit apoi s`a stins in pace !
sa911

Mesaj de sa911 »

Valoarea sentimentala exista, evident si nu prea am de gand sa il dau.O reconditionare insa ar merita intr-adevar si am sa incerc sa gasesc si locul/persoana care sa o faca. :)
Scrie răspuns