Parere, eventual ajutor.
-
marinescu80
Parere, eventual ajutor.
Buna seara si felicitari pentru acest site.
In preag de anul nou vin si eu cu o problema. De ceva timp ma gandesc serios sa infintezu o fabrica de ceasuri in romania. Din cate m-am documentat pana acum in romania nu exista asa ceva. Doresc sa produc ceasuri de perete de masa, pendule etc.
Va rog a ma ajuta cu niste sfaturi, cat de rentabla ar fi acest proiec, cateva costuri. etc. Pun aceasta intrebare aici pentru ca aici sunt destui cunoscatori si oameni cu bun simt.
Stiu ca proiectul poate pare un pic cam indraznet dar poate reusesc s-al pun pe picioare.
In preag de anul nou vin si eu cu o problema. De ceva timp ma gandesc serios sa infintezu o fabrica de ceasuri in romania. Din cate m-am documentat pana acum in romania nu exista asa ceva. Doresc sa produc ceasuri de perete de masa, pendule etc.
Va rog a ma ajuta cu niste sfaturi, cat de rentabla ar fi acest proiec, cateva costuri. etc. Pun aceasta intrebare aici pentru ca aici sunt destui cunoscatori si oameni cu bun simt.
Stiu ca proiectul poate pare un pic cam indraznet dar poate reusesc s-al pun pe picioare.
Re: Parere, eventual ajutor.
Felicitari pentru initiativa!
Cred ca s-ar vinde mai ales ceasurile de perete - catre un segment mai larg de cumparatori si pendule daca cei mai "cu dare de mana" ar afla despre calitatea produselor tale (presupun ca o pendula ar costa mai mult).
Ceasul "de masa" nu stiu cat de atractiv ar fi, dar tot s-ar inscrie in categoria "cadouri inspirate"...
Ca sa prinda, cred ca ar trebui sa pui accent pe faptul ca sunt fabricate in Romania si ca sunt de calitate!
Numai bine si mult spor!
Cred ca s-ar vinde mai ales ceasurile de perete - catre un segment mai larg de cumparatori si pendule daca cei mai "cu dare de mana" ar afla despre calitatea produselor tale (presupun ca o pendula ar costa mai mult).
Ceasul "de masa" nu stiu cat de atractiv ar fi, dar tot s-ar inscrie in categoria "cadouri inspirate"...
Ca sa prinda, cred ca ar trebui sa pui accent pe faptul ca sunt fabricate in Romania si ca sunt de calitate!
Numai bine si mult spor!
Bun-venit Marinescu80, multumim pentru vorbele frumoase; la obiect: personal nu cred ca este rentabila o fabrica de ceasuri, mai ales daca productia lor incepe de la zero; sa fiu mai explicit putin: in primul rand, curentul actual nu este favorabil ceasurilor mecanice decat intr-o masura in care numele ceasului este deja un brand consacrat... lumea merge cu quart-ul la mana, iar mai nou (si totusi de ani buni) - cu telefonul, asadar producatorul trebuie sa "produca" ceva care sa vizeze din capul locului un anumit segment de cumparatori (potentiali); nu in ultimul rand, este vorba de mijoacele tehnice: trebuie materiale de buna calitate si mai ales utilaje de prelucrat pentru mecanica fina; mai apoi, la producerea unui ceas trebuie migala, adica timp... care om va lucra mult timp pe bani putini (ca sa vinzi in profit, trebuie sa scoti ceva calitativ care sa merite banii)?
Nu in ultimul rand, apare concurenta: cu 300 -400 ron, poti lua un "japonez" impecabil lucrat: crezi ca se poate face fata in Romania? aaa, basca taxele... dar mai ales taxele.
Nu in ultimul rand, apare concurenta: cu 300 -400 ron, poti lua un "japonez" impecabil lucrat: crezi ca se poate face fata in Romania? aaa, basca taxele... dar mai ales taxele.
-
marinescu80
Domnul catalin.v, in primul rand va multumesc pt raspuns si da intradevar ceasul mecanic a fost devansat de cel cu quartz si de telefon intr-o oarecare masura. dar o pendula frumos melodioasa in casa va spun sincer nu poate fi inlocuita de nici cel mai chinezesc quartz. In legatura cu taxele ,sunt mari asa este dar dupa calculele mele si ceasurile s-ar vine. Va spun ca romani s-au saturat de atata chinezarie, si sunt convins ca daca pe piata apare un produs ROMANESC si estetic si practi, functional, dar si accesibil ca pret cumparatorul va avea incredere.
Va multumesc si asept parere.
Va multumesc si asept parere.
-
marinescu80
multumesc pt incurajari robog.
Depinde cum vezi aceasta fabrica.
Fiind prea multe de spus,daca doresti,dupa sarbatori,suna-ma si am sa incerc sa te ajut cat pot de mult!
Fiind prea multe de spus,daca doresti,dupa sarbatori,suna-ma si am sa incerc sa te ajut cat pot de mult!

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Nu sunt in masura sa dau sfaturi dar mi-as dori sa gasesc asa ceva.marinescu80 scrie: daca pe piata apare un produs ROMANESC si estetic si practic, functional, dar si accesibil ca pret cumparatorul va avea incredere.
Succes!
Egalitate nu există decât în matematică!
-
marinescu80
Multumesc mult domnule Claudiu. am sa fac tot posibilul sa fac acest proiect realizabil. Dupa sarbatori am sa va sun cu siguranta.
Recent am reusit sa intorc din drum un amic care-si dorea o pendula de podea si-si gasise una confectionata la o cunoscuta fabrica de mobila din N-V Romaniei. Pendula respectiva costa 7800 lei, persoana avea suma la dispozitie si intamplator mi-a cerut un sfat, auzind o convorbire purtata de mine la telefon.... I-am gasit una de podea vintage cu 1200 lei ... westminster si 3 greutati si diverse parghii de blocare a batailor de la sfert sau a celor orare.
Disponibilitatea sumei ma face sa cred ca piata de desfacere este, dificultatea cu care am reusit sa-l fac sa cumpere una vintage arata ca exista un segment de piata care prefera lucurile noi..... mai ales daca aceste pendule intra in armonie perfecta cu piesele de mobilier. Insa firma respectiva executa doar carcasa ceasului, nu si mecanismul... care era cumparat din Germania si montat in fabrica din Romania.
Daca insa doriti sa confectionati si mecanisme, lucrurile se complica rau, pentru ca acolo gasiti lideri pe toate segmentele.
Disponibilitatea sumei ma face sa cred ca piata de desfacere este, dificultatea cu care am reusit sa-l fac sa cumpere una vintage arata ca exista un segment de piata care prefera lucurile noi..... mai ales daca aceste pendule intra in armonie perfecta cu piesele de mobilier. Insa firma respectiva executa doar carcasa ceasului, nu si mecanismul... care era cumparat din Germania si montat in fabrica din Romania.
Daca insa doriti sa confectionati si mecanisme, lucrurile se complica rau, pentru ca acolo gasiti lideri pe toate segmentele.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
-
marinescu80
Multumesc pentru raspuns.
M-am gandit si eu la varianta de a cumpara mecanizmul din tari straine si sa fie asamblat in cutie aici, dar cum ati spus si dvs cumparatorului i-ar pieri increderea. Eu ma bazez pe idea de made in Romania care a cam pierit.
Consider ca in romania exista foarte multi mesteri ai lemnului care sa produca cuti pentru o pendula frumoasa si pe partea de mecanism sunt foarte increzator in romani.Cat despre piata, cum ati zis , ea exista cred ca mai mult intern decat extern, dar daca produsul este unul inedit si prinde la public consider ca are sanse foarte mari si pe piata externa.
M-am gandit si eu la varianta de a cumpara mecanizmul din tari straine si sa fie asamblat in cutie aici, dar cum ati spus si dvs cumparatorului i-ar pieri increderea. Eu ma bazez pe idea de made in Romania care a cam pierit.
Consider ca in romania exista foarte multi mesteri ai lemnului care sa produca cuti pentru o pendula frumoasa si pe partea de mecanism sunt foarte increzator in romani.Cat despre piata, cum ati zis , ea exista cred ca mai mult intern decat extern, dar daca produsul este unul inedit si prinde la public consider ca are sanse foarte mari si pe piata externa.
incearca o colaborare cu cei de la Victoria Arad. teoretic mai au linia de productie, o modernizare ar fi mai ieftina decat o fabrica de la zero. tot acolo gasesti si forta de munca specializata. succes in ceea ce-ti propui. cu stima, eugen
La Arad recomand doar ca locatie, pentru ca acolo probabil inca mai gasesti mana de lucru calificata.
Nu as miza insa pe 2 lucruri:
- tehnologia de la Victoria, mult depasita. As paria pe oricat ca un mecanism de pendula fabricat la Victoria nu rivalizeaza calitativ cu unul fabricat in Germania, studiat si imbunatatit de-a lungul timpului si produs in peste 400.000 exemplare pe an. Sau daca se incearca apropierea calitativa, o sa difere foarte mult costurile de fabricare.
- pe ideea "made in Romania"... pt. ca se cam adeveresc vorbele lui Puya:
"Se zice : Tot ce-i bun tre' sa vina de afara,
Tot ce e de la noi e de cacat si tre' sa moara."
Sunt putini cei care apreciaza un produs autohton si prefera alte produse importate din tari dubioase daca-s concurente pe segmentul pret.
Nu as miza insa pe 2 lucruri:
- tehnologia de la Victoria, mult depasita. As paria pe oricat ca un mecanism de pendula fabricat la Victoria nu rivalizeaza calitativ cu unul fabricat in Germania, studiat si imbunatatit de-a lungul timpului si produs in peste 400.000 exemplare pe an. Sau daca se incearca apropierea calitativa, o sa difere foarte mult costurile de fabricare.
- pe ideea "made in Romania"... pt. ca se cam adeveresc vorbele lui Puya:
"Se zice : Tot ce-i bun tre' sa vina de afara,
Tot ce e de la noi e de cacat si tre' sa moara."
Sunt putini cei care apreciaza un produs autohton si prefera alte produse importate din tari dubioase daca-s concurente pe segmentul pret.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
-
marinescu80
Sunt de acord in cea ce spuneti despre tehnologia depasita de la victoria. dar nu sunt de acord cu parerea despre produsele fabricate in romania.
Sa stiti ca romanu inca se mai uita dupa produse autohtone ,va garantez, nu dupa chinezari facute pe vapor.
P.S Puya nu este un model pentru societatea romaneasca.
Sa stiti ca romanu inca se mai uita dupa produse autohtone ,va garantez, nu dupa chinezari facute pe vapor.
P.S Puya nu este un model pentru societatea romaneasca.
Bine punctat. Este o sugestie de luat in calcul.eugenbt scrie:incearca o colaborare cu cei de la Victoria Arad. teoretic mai au linia de productie, o modernizare ar fi mai ieftina decat o fabrica de la zero. tot acolo gasesti si forta de munca specializata. succes in ceea ce-ti propui. cu stima, eugen
AR1070-56E
-
marinescu80
M-am gandit si la varianta asta.Am sa iau in calcul si colaborarea cu ei.
Inca nu stiu ce fel de utilaje imi trebuiesc , nu reusesc sa gasesc documentatia necesara.Nu stiu de unde sa incep.Daca ma puteti ajuta cu ceva documentatie as ramane recunoscator.
Inca nu stiu ce fel de utilaje imi trebuiesc , nu reusesc sa gasesc documentatia necesara.Nu stiu de unde sa incep.Daca ma puteti ajuta cu ceva documentatie as ramane recunoscator.