Ceasuri perioada WW2 (al 2-lea razboi mondial)

Ceasuri Militare
Horatiu

Ceasuri perioada WW2 (al 2-lea razboi mondial)

Mesaj de Horatiu »

Aveti careva poze cu ceasuri de mana din perioada celui de-al 2-lea razboi mondial 1938-1945 ?
Mi-ar placea foarte mult sa le vad si poate nu numai mie.
Horatiu

Re: Ceasuri perioada WW2 (al 2-lea razboi mondial)

Mesaj de Horatiu »

am postat din greseala acest mesaj aici,
rog un moderator sa-l mute si sa-mi spuna si mie apoi unde la mutat
sunt nou pe site
scuze
Horatiu

Mesaj de Horatiu »

ms ;)
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

un site (destul de) bine documentat este dezvoltat de catre colegul nostru Montana aici:
CEASURI PENTRU ROMANIA
MILITARI ROMANI CU CEASURI LA MANA – WW2

http://ceasuripentruromania.ro/ceasuri. ... rticle=107
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Horatiu scrie:Aveti careva poze cu ceasuri de mana din perioada celui de-al 2-lea razboi mondial 1938-1945 ?
Mi-ar placea foarte mult sa le vad si poate nu numai mie.
Daca intereseaza pot sa mai prezint cateva din dotarea armatelor germana, olandeza, britanica si americana.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Sigur ca intereseaza !!!
Pe mine cel putin da.
Imi place ceea ce postati , mai ales ca vine si cu informatii...(mai invatam si noi . Asta este rostul !)
Multumesc anticipat .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
ate14

Mesaj de ate14 »

Evident ca intereseaza!
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Pentru inceput cateva poze de grup WWll:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Englezii au fost luati de declansarea WWll pe nepregatite. Chiar daca numeric armata era impresionanta, aceasta era mai degraba capabila sa asigure linistea in colonii decat sa poarte un razboi modern.
Si in domeniul orologier situatia era similara. Pentru a iesi din impas s-au comandat la repezeala ceasuri de buzunar fara antisoc, cu carcasa din metal cromat si capac presat. Toate sunt marcate GS/TP.
Un exemplu de GSTP aici: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... stp#p68722
Ceasurile de mana au intrat in dotarea curenta abia in a 2-a jumatate a razboiului. Fata de cele de buzunar au fost mai elaborat lucrate avand carcasa insurubata (deseori din inox). Absenta antisocului s-a incercat a se compensa prin dimensiunea mica ~30 mm (considerand ca un ceas mai mic risca mai putin sa fie lovit).
Cateva exemple aici: http://homepage.mac.com/marvin.smith/AT ... e/TOC.html
Si exemplarul subsemnatului; un Lemania cu cadran nemarcat, carcasa insurubata din inox marcata ATP (army time piece) cu insemnul proprietatii guvernamentale si seria 97062. Bratara este in genul celor purtate in WWll.
(Cunoscatorii vor putea cu usurinta remarca asemanarea mecanismului cu Tissot cal. 27).
Imagine
Imagine
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Un exemplu de ceas militar american WWll gasiti aici:
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... ham#p96588
ate14

Mesaj de ate14 »

Multumesc Alex pentru informatiile prezentate. Ceasurile prezentate de tine sunt deosebite ca intotdeauna, tare mi-ar placea ca la un moment dat sa le vad expuse si pe acestea. Poate o mica expozitie la Muzeul Militar...scuze, visam si eu cu ochii deschisi!
Revenind, poate e o impresie gresita, dar am senzatia ca intre toate ceasurile militare de mana , cele destinate aviatiei germane, au fost cele mai elaborate. Ma refer aici atat la celebrele B-uhr, cat si la cronografele purtate de piloti. Gresesc?
Time is on my side!
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Multumesc ptr. aprecieri. Daca intereseaza mai pot prezenta cateva olandeze si vreo 18-20 germane (Wehrmacht si Kriegsmarine).
Cat priveste ceasurile ptr piloti acestea au fost intr-adevar deosebite. Ceasurile de navigatie (B-uhren) au fost rezultatul multor ani de incercari si experimente iar cronografele (in special Hanhart si Glashütte), inspirate initial de Landeron 2 si 3, au fost bine facute avand in plus antisoc (marele atu al multor ceasuri germane).
Preturile obtinute la licitatii reflecta gradul mare de interes fiind surclasate de putine modele (de regula. ceasurile ptr. scufundatorii militari)
ate14

Mesaj de ate14 »

Pe mine unul ma intereseaza foarte mult! Deci, oricand ai sa ne arati ceva, te rog nu ezita!
Asa este, ceasurile de aviatie din acea perioada ajung la preturi foarte mari! Preturile vad ca cresc de la an la an, in special la B-uhr.
Din cate am citit, in cele scrise de tine acum ceva timp, germanii au fost singurii ce au folosit un ceas specializat pentru navigatorul bombardierelor. Probabil pentru ca bombardamentul nocturn era atat de uzitat de catre Luftwaffe?
Time is on my side!
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Toate partile beligerante au dezvoltat si folosit ceasuri de navigatie, ceasurile germane se pare ca au fost insa pe departe cele mai performante.
Pe cand aliatii s-au multumit cu ceasuri usor modificate (modificate pe secundar central precum americanii) sau au folosit aceleasi ceasuri de navigatie (de ex Hamilton de buzunar la americani sau Le Coultre de buzunar la englezi dar si altele) pentru toate armele, germanii si dupa ei japonezii au dezvoltat ceva cu totul nou (B-Uhr), un ceas intrebuintat exclusiv ptr navigatia aeriana.
Nu exista nici o legatura cu eventuale "bombardamente nocturne". Nemtii nu le-au agreat niciodata iar aliatii le-au folosit in extremis pentru a mai reduce din pierderile cauzate de apararea antiaeriana.
Scrie răspuns