SUUNTO

Ceasuri care se preteaza activitatilor dure, unde o rezistenta sporita este necesara.
digisurf

Re: SUUNTO

Mesaj de digisurf »

razvyy scrie:
forest-wolf scrie:Muuuulte Casio NU sunt facute in Japonia
Majoritatea ceasurilor Casio nu sunt fabricate in Japonia. Acolo se fabrica cateva modele din gamele superioare, restul sunt Japan mov't- cased in China. Si eu am 2 ceasuri Casio, iar la cumparatea celui de-al II-lea am tinut mortis sa achizitionez unul Japan made, dar cel putin la Casio Edifice nu a fost posibil acest lucru. Eu le consider ceasuri bune si accesibile ca si pret, poate cea mai buna alegere daca se tine cont de un raport calitate-pret-facilitati.
Chiar te astepti ca un model care costa cativa euro sa fie Made in Japan :?: Eu comparatia am facut-o intre modelele Suunto si modelele Casio din aceeasi categorie si cu preturi similare. :wink:
forest-wolf

Mesaj de forest-wolf »

Digisurf, sa stii ca sunt pe alte comentarii despre ceasurile ABC si fosti posesori de Casio care comenteaza la modul admirativ NOUL lor ceas SUUNTO. E atat de greu sa intelegi faptul ca sunt din clase diferite ? Eu atat am avut de spus si nu mai comentez. Ii las pe altii. Care este modelul tau de Casio ?
digisurf

Mesaj de digisurf »

Si eu am spus cam ce am avut de spus. Sper ca zaytsuca, cel care a pus intrebarea, sa poata trage o concluzie din cele povestide in acest post.
Unul din ceasurile mele Casio ar fi PAW 1500 Imagine
mihaixp

Mesaj de mihaixp »

Cel mai bun Suunto este modelul X9i (cel cu GPS) insa daca este folosit mult, inclusiv pt functia de GPS, se consuma acumulatorul in maxim 3 zile. Totutis poate fi conectat la PC si cu Google Eatrh se pot face rute(aceasta facilitate nu este pe niciun Casio).

Totusi, eu am avut mai multe Casio-uri Protrek, Pathfinder si vreau sa zic ca sunt foarte precise si cu functia Tough Solar nu o sa ramai niciodata fara baterie.
Deci recomand Casio, modelul PRG-110 este foarte usor, avand doar 55 grame. :P
cyrus

Mesaj de cyrus »

la X9i tine bateria cu GPS-ul pronit cateva ore ( cu actualizare la secunda )...cand a aparut ma batea gandul sa-mi iau dar m-am calmat repede...se spune ca X10 are acumulatorul imbunatatit.
T-man

Mesaj de T-man »

Personal detin un Suunto CORE STEEL...Un ceas extraordinar de bun...nu ii lipseste absolut nimic..decat GPS-ul(pentru GPS am un PDA dedicat...)am avut si inca mai am CASIO dar,Suunto este mult peste!Trebuie avut in vedere data de fabricatie...primele Suunto Core au suferit de foarte multe BUG-uri...trebuie achizitionat doar acel Suunto Core fabricat dupa noiembrie 2007...(pentru informatii mai in detaliu vedeti forumul dedicat acestei marci...)...
adl

Mesaj de adl »

buna seara!
eu am un casio pro trek prg 80 yt 1v (http://www.bombastic.ro/product_info.ph ... cts_id/740) de vreo 4 ani si sunt foarte multumit de el. l l am verificat si cu alte tipuri de ceasuri -inlusiv suunto- temperatura, altitudinea, presiunea si rezultatele erau foarte apropiate. oricum, trebuie sa stiti urmatoarele lucruri:
temperatura nu se poate lua decat dupa 30-45 minute in care ceasul a fost lasat in locul unde se vrea sa se masoare (si nu tinut pe mana)
altitudinea in acelasi punct, poate varia de la o zi la alta chiar si cu 200 m!!! in functie de fluctuatiile de presiune atmosferica (diferente inregistrate la toate ceasurile de acest fel, intrucat aceasta este calculata in functie de presiune)
T-man

Mesaj de T-man »

Foarte corecte observatiile!cu temperatura este simplu cu... altimetrul este ceva mai complicat..trebuie setata presiunea la nivelul marii care de obicei o gasim pe site-ul http://www.meteoromania.ro/ dar acest suunto Core in meniul de service(se apasa concomitent toate cele 4 butoane)afiseaza presiunea reala la secunda!Am verificat-o la munca si este exacta...Deci se poate folosi aceasta presiune afisata in modul service pentru a etalona altimetrul...Presiunea standard pentru nivelul marii este 1013mb...
KiNeTic

Mesaj de KiNeTic »

Buna ziua tuturor!!!
Poate sa-mi zica ce parere are despre suunto x10...As vrea sa cumpar dar nu stiu deocamdata ce sa fac. Ma intereseaza sa aiba GPS. Sau poate cineva sa-mi recomande altceva?
mususk266

Mesaj de mususk266 »

sunto mariner si sunto x-lander.
le-am cumparat in 2005 din finlanda si pana acum am schimbat bateria doar o data, adica anul trecut.
legat de bateri3ese, schimba foarte usor, dureaza 10 secunde, cu o moneda se deschide capacul din spare si gata se schimba bateria deci nu e nevoie sa desfaci ceasul.
precizia este foarte buna, tin foarte bine la tavaleala.
Imagine
nikkon

Mesaj de nikkon »

la partea de diving cred ca sunt 10 tepte peste casio.
"Where there is a shell, there is a way"
mususk266

Mesaj de mususk266 »

ba deloc, ambele sunt wr 30m, un minus as spune.
nikkon

Mesaj de nikkon »

casio nu stie sa spuna adancimea !
suunto da.
"Where there is a shell, there is a way"
Scrie răspuns