Comparatie ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Comparatie ceasuri
Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii.
As dori sa cumpar un ceas mecanic sau automatic si nu ma pot hotari (maxim 350 Ron);
Am gasit un Vostok - Komandirskie - Mecanism Vostok-2414A ( 250 ron), dar la care am vazut pe net o clasa de precizie de -20/+60 s/24h.
- cat de OK este acest ceas?
Al doilea este un Orient BEM5X003B6 (315 Ron) automatic, dar la care nu gasesc nicaieri ce clasa de precizie are.
Este din colectia Tristar.
Ma puteti ajuta cu aceste informatii?
Va multumesc.
As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii.
As dori sa cumpar un ceas mecanic sau automatic si nu ma pot hotari (maxim 350 Ron);
Am gasit un Vostok - Komandirskie - Mecanism Vostok-2414A ( 250 ron), dar la care am vazut pe net o clasa de precizie de -20/+60 s/24h.
- cat de OK este acest ceas?
Al doilea este un Orient BEM5X003B6 (315 Ron) automatic, dar la care nu gasesc nicaieri ce clasa de precizie are.
Este din colectia Tristar.
Ma puteti ajuta cu aceste informatii?
Va multumesc.
Re: Comparatie ceasuri
Intre Vostok si Orient , eu as merge pe Orinet 
Orientul este dat la -15+20 sec/24h

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Ceau,
In primul rand vreau sa va multumesc pentru sfaturi.
Am cumparat un Orient BEM73004D9 - http://tempos.com.ua/index.php?productID=35546 -
In cazul in care are abateri in intervalul dat -15+20sec/24h, dupa o reglare poate fi mai exact?
Multumesc.
In primul rand vreau sa va multumesc pentru sfaturi.
Am cumparat un Orient BEM73004D9 - http://tempos.com.ua/index.php?productID=35546 -
In cazul in care are abateri in intervalul dat -15+20sec/24h, dupa o reglare poate fi mai exact?
Multumesc.
In principiu se poate regla , dar este bine sa-l lasi 2-3 luni pentru a se roda .
Acum intervin 2 probleme :
1. Daca ai garantie la ceas trebuie mers acolo unde ai garantia iar cei de acolo iti vor spune ca 15-20 secunde sunt in marja data de producator si te vor trimite la plimbare .In aceste conditii trebuie sa incerci sa fii " amabil " cu nenea de acolo pentru a-l mai regla .
2. Daca mergi in alta parte si ulterior ai probleme cu el poti pierde garantia daca cei de acolo isi dau seama ca ceasul a fost desfacut in alt service neautorizat . Oricum lasa-l 2-3 luni sa se rodeze . Bafta !
Acum intervin 2 probleme :
1. Daca ai garantie la ceas trebuie mers acolo unde ai garantia iar cei de acolo iti vor spune ca 15-20 secunde sunt in marja data de producator si te vor trimite la plimbare .In aceste conditii trebuie sa incerci sa fii " amabil " cu nenea de acolo pentru a-l mai regla .
2. Daca mergi in alta parte si ulterior ai probleme cu el poti pierde garantia daca cei de acolo isi dau seama ca ceasul a fost desfacut in alt service neautorizat . Oricum lasa-l 2-3 luni sa se rodeze . Bafta !
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Ceau,
As mai avea o intrebare daca se poate?
Ce inseamna aceasta clasa de precizie de -15/+20 sec/24h?
Adica daca in prima seara ramane in urma cu 10 sec de exemplu, in a doua seara poate fi inainte cu 5 sec?
Sau nu poate avea aceasta oscilatie intre - si +?
Ori ramane tot timpul in urma ori este tot timpul inainte?
Ma poate lamuri si pe mine cineva?
Multumesc.
As mai avea o intrebare daca se poate?
Ce inseamna aceasta clasa de precizie de -15/+20 sec/24h?
Adica daca in prima seara ramane in urma cu 10 sec de exemplu, in a doua seara poate fi inainte cu 5 sec?
Sau nu poate avea aceasta oscilatie intre - si +?
Ori ramane tot timpul in urma ori este tot timpul inainte?
Ma poate lamuri si pe mine cineva?
Multumesc.
Un ceas daca ramane in urma atunci va avea abatere doar in minus sau viceversa, daca are oscilatii intre plus si minus atunci este o problema cu ceasul si trebuie mers cu el la garantie !
Eu spun ca a-ti ales un ceas cu un mecanism fiabil de la orient si care va avea o abatere de maxim
+-10s/zi care eu cred ca este destul de rezonabil...asta in cazul in care nu sunte-ti un fanatic a-l preciziei si in cazul asta ori mareati bugetul considerabil pentru un ceas din alta clasa ori luati un ceas cu mecanism quartz!
Eu spun ca a-ti ales un ceas cu un mecanism fiabil de la orient si care va avea o abatere de maxim
+-10s/zi care eu cred ca este destul de rezonabil...asta in cazul in care nu sunte-ti un fanatic a-l preciziei si in cazul asta ori mareati bugetul considerabil pentru un ceas din alta clasa ori luati un ceas cu mecanism quartz!
ROMANIA Traieste prin Noi, cei care locuiesc aceaste meleaguri de milenii!
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
http://www.youtube.com/watch?v=zLulTv-mk9A
Suport ceasuri: http://www.youtube.com/watch?v=FyHqL2vJcVc
La un ceas mecanic exista diferente de precizie cauzate de mai multi factori,unul important fiind pozitia ceasului sau nivelul de armare.
Deci,daca ceasul se incadreaza intre valorile amintite-chiar daca azi merge 10 sec inainte si maine 5 in minus,este ok.
Deci,daca ceasul se incadreaza intre valorile amintite-chiar daca azi merge 10 sec inainte si maine 5 in minus,este ok.

Ceasornicar,FBHI
Ce parere aveti de calibrul 4207, este Seiko 5 dama automatic, am vazut ca are si functia de intoarcere ceea ce alte modele de Seiko nu au. Este fiabil? Ati intampinat probleme cu astfel de calibru? Va dau si un link http://www.bbcollection.ro/popup_arata_ ... 9&sem=ceas
Va multumesc
Va multumesc
Nu apreciez acest mecanism in mod deosebit.Din 10, 6 nu merg mai mult de 6 ani,dupa care au asemenea uzuri incat reparatia nu mai merita a fi facuta.Doar cu o servisare constanta la 1,5 ani mai au sanse de a merge mai mult.

Ceasornicar,FBHI
Va rog daca puteti sa imi spuneti daca exista laboratoare de teste independente. Am un astfel de ceas (calibrul 4207) si abaterea pe armare automatica este mai mare decat cea indicata de producator. In cazul in care cei din service spun ca abaterea este in regula ce pot face? Unde pot merge ca sa dovedesc ca abaterea nu este reala. Auziti si dumneavoastra imi spune ca ceasul asta are batere de +4 sec pe zi, in conditiile in care el ramane in urma cu -60-80 sec pe zi. Ce ma sfatuiti sa fac avand in vedere ca este in garantie, si totusi cei din service spun ca abaterea este de +4 sec iar ea este de -80 sec. Mentionez ca service este B&B.
PS: Banuiesc ca nu se incarca cum trebuie, dar el este purtat 24 din 24.
PS: Banuiesc ca nu se incarca cum trebuie, dar el este purtat 24 din 24.
Testarea abaterilor este putin mai complexa.
Ceasul se testeaza armat complect,dupa 24h,dupa armarea automata,dupa 24h dupa armarea automata.
Este o testare de durata,iar aceste teste se fac in diferite pozitii ale ceasului.
Ceasul se testeaza armat complect,dupa 24h,dupa armarea automata,dupa 24h dupa armarea automata.
Este o testare de durata,iar aceste teste se fac in diferite pozitii ale ceasului.

Ceasornicar,FBHI
Si daca totusi B&B spune ca abaterea este de +4 sec/ zi pentru acest model (oricum o abatere exagerat de buna) si totusi abaterea reala este -70-80 sec/zi pe armare automata, ce pot sa fac. Stiu ca testele pentru abateres unt complexe mentionez ca ultima data mi l-au tinut in service pentru aceasta chestie mai putin de 24 de ore, ceea ce inseamna ca nu au facut toate testele pentru abatere?
Nu stiu ce ai putea sa faci.....daca as vedea ceasul ar fi alta poveste.Macar m-as lamuri care este abaterea reala a ceasului.

Ceasornicar,FBHI
Dar o abatere un calibru de genul 4207 de + 4 secunde nu vi se pare un pic trasa de par? Va pot atasa testele sa va dati o parere, mentionez ca perioada de testare mentionata pe teste este de oridunul catorva secunde. Vi le pot trimite daca nu va deranjeaza, si daca aveti timp sa va aruncati un ochi peste ele. Va multumesc