Aradora | Victoria Arad

Ceasuri Romanesti si pentru Romania
Scrie răspuns
basty

Re: Aradora | Victoria Arad

Mesaj de basty »

Într-adevăr Claudiu, aceste ceasuri, totuşi eu le consider o mândrie naţională in acest domeniu, existând o motivaţie în plus ca pe lângă alte ceasuri să le colecţionăm (cel puţin eu fac asta) şi pe cele din producţia noastră autohtonă. Mai postez aici încă o etajeră cu 4 ceasuri cu 8 rubine. Oare cine fabrica sau mai bine zis prelucra acei suporţi de fixare din plexic a acestor ceasuri?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Majoritatea pieselor,inclusiv suporti si altele au fost fabricate in Victoria.Doar pentru cateva repere au avut colaborari.
Inclusiv cadrane,aratatoare,suruburi adica au fost ceasuri in-house! :wink:
Au avut colaborari pentru o perioada la carcase de pendule,pe care dupa aceea le-au preluat si au facut sectie de tamplarie.
Victoria a fost o fabrica complexa,unde au lucrat cca.1100 de oameni,cu sectii de productie care au acoperit toata gama de lucrari necesare,de la masini de turnat mase plastice,la masini cu coordonate,la laminoare pentru spirale si cuptoare pentru prelucrari termice,galvanizare si vopsitorie,etc.A fost odata...... :cry:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Sorin M

Mesaj de Sorin M »

Si acum unul din perioada "proasta" ('88) sau "tampenia romneasca" din perioada comunista in care trebuia diversificata productia cu orice chip,chiar daca se nasteau monstruozitati ca asta pe care am luat-o de pe Okazii...din gresala desigur.

Ca aspect e ok,functioneaza bine dar supriza....clopotul frumos de deasupra este doar de forma desi daca lovesti cu ceva in el SUNA de trei ori mai tare decat cel de facto din interiorul carcasei.
Ma intreb,oare nu puteau sa lungeasca tija ciocanelului pana sus si sa practice o gaura prin carcasa? Nu de alta dar faceau si economie la material si ceasul suna mult mai tare decat cu "clopotul" din interior.....ce porcarie.

Imagine

Ingrozitor :
Imagine

Peste acest "ceas in ceas" total neinspirat s-a tras frumos un capc (din plastic) cu niste fante pe unde.."chipurile" sa iasa sunetul soneriei.
ACARUL trece spre cabină să asigure parcurse,
Se-aud scrîşnete de cabluri şi de scripete neunse
Semnalele se ridică,licăresc lumini spre ele
Şi cu-n fluier raguşit se apropie TREI STELE
liviu686

Mesaj de liviu686 »

As dorii sa intreb o gramada de lucruri pe Claudiu dar nu stiu de unde sa incep. In primul rand dupa poza nu ai o varsta mai mare decat a mea, dar cu toate astea ai o amintire foarte mare de fabrica de ceasuri. Mai mare decat a mea. Tin minte cand tata ma ducea in fabrica si inca mai tin minte coridoarele prin care treceam si birouriile in care tata lucra. A fost frumos pe vremea aceea. Din pacate, in anul 2005, tatal meu a plecat de printre noi. Daca se poate, as dorii sa ne cunoastem mai bine oriunde ai fii si sa schimbam niste ramasite de amintiri pe care le avem despre acea fabrica si despre parintii nostrii. As dorii sa aflu numele de familie a tatalui tau daca se poate. S-ar putea sa il tin minte din povestile tatalui meu sau din amintirile mele.Daca tin bine minte, tatal meu a lucrat si la fabrica de ceasuri, dar si la cooperativa Precizia. Tin minte cand ma ducea la cooperativa si stateam acolo cata vreme el lucra si proiecta diferite lucruri ca dupa acea sa mergem la fabrica de ceasuri si in biroul de proiectare unde ma plictiseam de numa fiindca nu se prea ocupa multa lume de mine. Oricum, numele tatalui meu este Ienciu Mircea. Sper sa ne reauzim cu mai multe amintiri palcute.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Burlan,Nicolae(Lae) !

Daca esti din Arad,sunt usor de gasit! :wink:
Te astept pe la mine oricand!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
basty

Mesaj de basty »

Într-adevăr Claudiu, aceste ceasuri, totuşi eu le consider o mândrie naţională in acest domeniu, existând o motivaţie în plus ca pe lângă alte ceasuri să le colecţionăm (cel puţin eu fac asta) şi pe cele din producţia noastră autohtonă. Mai postez aici încă o etajeră cu 4 ceasuri cu 8 rubine. Oare cine fabrica sau mai bine zis prelucra acei suporţi de fixare din plexic a acestor ceasuri?
Imagine
În postarea din 13 iunie a apărut o poză care nu-mi aparţine şi cele postate de mine au dispărut. Ştie cineva ce s-a întâmplat???
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

????? Chiar nu am idee.
Acea poza -portret- nu-ti apartine? :roll:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
basty

Mesaj de basty »

Poza sigur nu este a mea. Încerc să pun din nou aceleaşi poze care au fost. Cred că despre astea uu fost în discuţie...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Chiar frumoase pentru timpul lor.Oare cat de departe ajungea fabrica din Arad daca o prelua o companie de renume si ce ceasuri ar fi produs in ziua de azi?Noi santem campioni la distrus munca parintilor care au trudit sapte zile din sapte sa ramanem si noi cu ceva al nostru,mandria nationala,dar ce folos daca suntem "Terminatori"
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
basty

Mesaj de basty »

Printre altele sunt foarte ataşat şi de această piesă deosebită produsă de Aradora prin anii 1976, cu 4 rubine, dată şi sonerie muzicală. Este adevărat că acest ceas a fost produs numai în 1976? deci ar fi o ediţie limitată? M-ar interesa istoria acestui model.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Modulul muzical era japonez. Am avut vre-o 3 , melodia era diferita la fiecare dintre cele 3 exemplare. Mai am doar unul , voi posta poze cu seria lui , pentru ca m-ati facut curios cu data fabricatiei .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Al meu este din 1977 . Are si beculet , fara a avea vreun alt rol decit ca se aprinde de la intrerupatorul aflat sus pe carcasa . Probabil pentru a vedea cit este ceasul noaptea...
Daca bateria de 1,5 V R6 era uitata in acel compartiment mult timp , se coroda , curgea si ...de cele mai multe ori ceasul cu totul ajungea la gunoi !

Imagine

Imagine

Imagine

Celelalte doua nu le mai am ...eram mic si am stricat unul sa-i iau soneria muzicala . Deh , cinta Donnau Vals , Valurile dunarii , in varianta cutiutei muzicale ...

http://www.youtube.com/watch?v=PCge-suZ ... re=related

Celalalt cinta love story :

http://www.youtube.com/watch?v=2wsqsOLYFE4

Iar asta de-l am acum...nu stiu , nu pot sa identific .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
basty

Mesaj de basty »

Foarte interesant şi al dumneavoastră domnule Gherghin cu acel bec, dar mai ales pentru că am mai descoperit încă un an de fabricaţie (1977). Mai am şi eu unul incomplet fără tamburul de redat melodia, dar are locaş de bec, însă mecanismul este tot din 1976 ca la cel postat. Uite aşa poate aflăm parcursul de fabricaţie al acestui model. Apropo de melodie al meu (cel postat) redă "love story".
mirceacra

Mesaj de mirceacra »

Astazi am luat un astfel de ceas dintr-un targ. L-am curatat exterior (era murdar rau!) si interior iar mecanismul cu wd40 si l-am readus la viata, vad ca functioneaza destul de bine, nu are rubine si cred ca este un model recent...oricum arata binisor...
Imagine
AdrianCristea

Mesaj de AdrianCristea »

Una frumoasa pentru domnul Claudiu. Nu e a mea, e dintr-un atelier de ceasornicarie, cert este ca vreau si eu una acum...
Imagine
Scrie răspuns