Vreau Chronograph la 2-3 mii de euro ce sa-mi iau?

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Clipper

Re: Vreau Chronograph la 2-3 mii de euro ce sa-mi iau?

Mesaj de Clipper »

Claudiu scrie:De ce spui ca este mult peste Navitimer ca nivel tehnic???
Cred ca este hazardata afirmatia,cu atat mai mult cu cat faci comparatie intre mere si pere.
Voi incerca sa raspund si eu la aceasta intrebare si totodata sa fac un rezumat al celor peste 4k mesaje ale lui Zar, astfel incat cine citeste mesaje scrise sau care vor fi scrise de catre acest user sa stie la ce sa se astepte:
  • orice ceas care iese din mana japonezilor tinde automat catre apogeul orologeriei
  • ceasurile japoneze de varf se adreseaza in special cunoscatorilor, iar acesti cunoscatori sunt "mai cunoscatori" in ale orologeriei fata de cei care prefera ceasuri (de mana a 2-a) elvetiene sau germane
  • am bani sa imi cumpar un Grand Seiko de $6000 oricand, insa nu o fac pentru ca in 2-3 zile m-as plictisi repede de el si l-as vinde in mare pierdere
  • ceasurile care nu imi plac mie sunt fara valoare, "kestie de gust"
  • fereastra de data trebuie sa fie finisata bine (a se citi: "fereastra trebuie impopotonata cat mai bine, este clar ca daca nu este asa producatorul a uitat complet de acest aspect si vrea sa isi bata joc de cumparator, corect, nu?")
  • chiar am avut Citizen Chronomaster
  • cine nu este de acord cu opiniile mele inseamna ca face atac la persoana si incalca regulamentul
Razvee scrie:Eu as sugera asa ceva:

http://www.sinn.de/de/Modell/903_St.htm

Cu mentiunea ca nu sunt sigur ca 10atm este suficient pentru scuba.
Eventual chiar modelul H4 daca mai poate fi gasit pe undeva, cu un mecanism pe care nu il intalnesti in orice ceas: http://www.sinn.de/de/Modell/903_H4.htm
Este clar ca cerintele legate de cronograf si rigla de calcul se bat cap in cap cu notiunea de rezistenta la apa, pe undeva trebuie facut un compromis si cred ca mai degraba loc de manevra ar fi la primele cerinte enuntate, prin renuntarea la rezistenta (mare) la apa.
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Unde-i butonul de like? :lol: :lol:
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
adim

Mesaj de adim »

Clipper scrie:
Claudiu scrie:De ce spui ca este mult peste Navitimer ca nivel tehnic???
Cred ca este hazardata afirmatia,cu atat mai mult cu cat faci comparatie intre mere si pere.
Voi incerca sa raspund si eu la aceasta intrebare si totodata sa fac un rezumat al celor peste 4k mesaje ale lui Zar, astfel incat cine citeste mesaje scrise sau care vor fi scrise de catre acest user sa stie la ce sa se astepte:
  • orice ceas care iese din mana japonezilor tinde automat catre apogeul orologeriei
  • ceasurile japoneze de varf se adreseaza in special cunoscatorilor, iar acesti cunoscatori sunt "mai cunoscatori" in ale orologeriei fata de cei care prefera ceasuri (de mana a 2-a) elvetiene sau germane
  • am bani sa imi cumpar un Grand Seiko de $6000 oricand, insa nu o fac pentru ca in 2-3 zile m-as plictisi repede de el si l-as vinde in mare pierdere
  • ceasurile care nu imi plac mie sunt fara valoare, "kestie de gust"
  • fereastra de data trebuie sa fie finisata bine (a se citi: "fereastra trebuie impopotonata cat mai bine, este clar ca daca nu este asa producatorul a uitat complet de acest aspect si vrea sa isi bata joc de cumparator, corect, nu?")
  • chiar am avut Citizen Chronomaster
  • cine nu este de acord cu opiniile mele inseamna ca face atac la persoana si incalca regulamentul

:D :D :D
A $20 plastic quartz watch keeps better time than most fine mechanical watches, but anyone comparing the two is missing the point entirely.
Imagine
ate14

Mesaj de ate14 »

Pe langa cele 2 Sinn-uri sugerate de colegi (mie mi se par solutii excelente!) dau si eu o solutie mai ieftina care se impaca binisor si cu apa:

http://www.youtube.com/watch?v=AoQzIqVUGTM

HAMILTON Khaki X-Wind H77616533
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
victor98

Mesaj de victor98 »

zaytsuca scrie:Unde-i butonul de like? :lol: :lol:
and share :lol: :lol: :lol:
Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Zar,
Nu sunt deacord cu modul de exprimare al colegilor in anumite posturi,dar nu pot sa nu fiu deacord cu anumite aspecte ridicate de ei.
Nu poti compara,sub nici o forma,un Breitling de ex. cu Citizenul prezentat de tine.De la ce doreste colegul de Forum,pana la ceea ce ai prezentat tu este distanta mare,si deturnarea discutiei de la un ceas de 2-3000 de euro la un Citizen quartz,mi se pare putin prea mult.Cu atat mai mult cu cat consideri ca Citizen este peste Breitling ,tehnic vorbind.Pai atunci este tehnic vorbind,peste orice ceas mecanic,fie el si de 1.000.000 de euro,asta pentru ca mecanic este logic ca nu poti obtine functiile oferite de un minicalculator.
Comparatia este mult fortata.
Sfaturile lui ate14 sau Clipper sunt mult mai la subiect.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
boris

Mesaj de boris »

Cu 3000 de euro iti poti cumpara doua Navitimer SH, unul automatic si un quartz, care are WR 200 de metri- cred.
Satan

Mesaj de Satan »

Dragi colegi, multumesc de recomandari.
Le voi lua pe rand asa.

Da, ceas sa ramana inseamna de colectie. Nu pot considera un ceas Casio Edifice facut in China cu un movement quart de 35 de dolari piesa de colectie.

Da, consider ca sa platesti 6000 Euro pe un ceas e o fandoseala deja, dar 2-3 mii de euro mi se pare o suma acceptabila. Pentru sugestia la second hand de Navitimer, nu multumesc. Vreau un ceas nou, sa poarte doar resturile de celule moarte ale pielii mele pe bratara si pe sub el.

Comparatia intre Navitimer si Citizen nu a fost chiar atat de deplasata. Omul a inteles bine ce vreau, si si-a dat seama ca functiile primeaza inaintea brad-ului si mai ales fiabilitatea. E adevarat ca nu poti compara un ceas mecanic cu unul cu quartz pentru ca sunt tehnologii diferite, insa e adevarat ca un ceas Quartz e mult mai precis si chiar conteaza. Mai ales pt mine care mi-e lene sa fixez ceasurile. Ce nu-mi place la acel Citizen este prezenta ecranelor cu cristale lichide.
Da are chronograph la 1/100 dar nu e pe limbi, e pe afisaj, iar asta il trage in jos. Oricum ca fapt divers, mi-a placut acel ceas foarte mult cand l-am vazut si chiar o perioada am stat in cumpana sa-l iau.

Despre necesitatile mele de diving, nu sunt foarte mari. Nu ma bag la adancimi mari, cativa metri si ocazional. Nu imi trebuie ceva foarte waterproof.

Cred ca acest Sinn imi place foarte mult:

http://www.sinn.de/de/Modell/903_St.htm

Incep sa ma interesez de el si revin cu detalii. Foarte frumos ceas. Multumesc inca odata si keep in touch!
Satan

Mesaj de Satan »

Mda, am studiat acel Sinn.

Am observat ca are un mechanism Valijoux 7750. Daca nu ma insel acesta are cateva bucati de plastic prin el, ba chiar un lagar de plastic in loc de rubin.
Are cineva vreun ceas bazat pe acest Valjoux? Este fiabil? Nu de alta, dar la banii astia mi se pare cam mult plastic si rubine economisite prin el.
Razvee

Mesaj de Razvee »

Satan scrie:Mda, am studiat acel Sinn.

Am observat ca are un mechanism Valijoux 7750. Daca nu ma insel acesta are cateva bucati de plastic prin el, ba chiar un lagar de plastic in loc de rubin.
Are cineva vreun ceas bazat pe acest Valjoux? Este fiabil? Nu de alta, dar la banii astia mi se pare cam mult plastic si rubine economisite prin el.
Valjous 7750 este un mecanism excelent si robust. Nu stiu sa aiba piese de plastic, sigur nu confundati cu Lemania 5100 sau Eta C01?
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Are si Valjoux plastic inauntru :( . la mecanismul de schimbare a datei. Ca mecanism e bun chiar daca necesita revizii regulate fiind semnificativ mai sensibil decat Lemania (de ex.).
Satan

Mesaj de Satan »

Are el mai multe de plastic, nu numai mecanismul de schimbare al datei.
Rotita aia centrala a cronografului e montata pe lagar de plastic de exemplu si ea, sa reduca costurile, iar rotita de la ora lucreaza direct in metal. Pe de alta parte se bucura de renume ca fiabilitate.

Am observat ca Sinn au mai facut niste imbunatatiri in house pt ETA (Valijoux) cateva movementuri si o sa studiez mai amanuntit.

E chestia aia psihologica ca mecanisum in sine costa vreo 300 euro daca nu ma insel, iar ceasul vreo 2000 asadar iti doresti macar mecanismul sa fie super nu cu elemente de plastic in el (desi pe de alta parte e posibil sa fie chiar mai bine din anumite puncte de vedere).
zveros

Mesaj de zveros »

Chestia cu citeva inbunatatiri in house pe Eta mau dat gata :D
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Satan scrie:Are el mai multe de plastic, nu numai mecanismul de schimbare al datei.
Rotita aia centrala a cronografului e montata pe lagar de plastic de exemplu si ea, sa reduca costurile, iar rotita de la ora lucreaza direct in metal. Pe de alta parte se bucura de renume ca fiabilitate.

Am observat ca Sinn au mai facut niste imbunatatiri in house pt ETA (Valijoux) cateva movementuri si o sa studiez mai amanuntit.

E chestia aia psihologica ca mecanisum in sine costa vreo 300 euro daca nu ma insel, iar ceasul vreo 2000 asadar iti doresti macar mecanismul sa fie super nu cu elemente de plastic in el (desi pe de alta parte e posibil sa fie chiar mai bine din anumite puncte de vedere).
Tendinta este sa scada costurile cit mai mult...Probabil si plasticul este un motiv in plus .Nu contest fiabilitatea plasticului si lipsa lubrifierii acelei zone , insa diferenta de la 300 la 2000 nu vi se pare cam mare ? Zic si eu...nu dau cu parul , dar cum poate sa coste o carcasa si un cadran , care fie vorba intre noi tot de roboti sint fabricate (ca si mecanismul !) de citeva ori mai mult decit mecanismul ?
Chiar daca ar fi avut modul Dubois-Depraz , care tehnic vorbind este peste orice Valjoux , costul de 2000 este mare .
Insa , oricare ceas nou este scump .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

gherghin nicolae scrie: , dar cum poate sa coste o carcasa si un cadran , care fie vorba intre noi tot de roboti sint fabricate (ca si mecanismul !) de citeva ori mai mult decit mecanismul ?
Un mecanism 7750 nou se gaseste curent cu 250-300€. La stabilirea pretului de vanzare al unui ceas mai contribuie insa si NUMELE firmei. Personal nu vad mare diferenta intre Sector si Breitling (ambele cu 7750) in afara unei finisari ceva mai bune, a designului si evident a pretului, la fel un Panerai cu 6497 fata de oricare alt ceas cu acelasi mecanism si exemple ar mai fi.
Cat priveste modulul Dubois-Depraz este o rezolvare interesanta. Pacat insa de fiabilitatea sa scazuta (sub nivelul lui 7750).
Scrie răspuns