Sfat achizitie ceas pentru un incepator.
Re: Sfat achizitie ceas pentru un incepator.
Inteleg ce spui dar vreau ceva simplu. In ultima instanta probabil voi achizitiona Citizen bl1230-52a cadran alb.
Uitasem de mai vechiul cal. E310 (twin-big-date). Este incarcat dar doar atat cat e si necesar. 

AR1070-56E
Cu scuze ca ma amestec in discutie, doresc si eu o lamurire: ce anume intelegi prin "eveniment mai special alaturi de o tinuta mai eleganta"? Nu de alta dar printre ceasurile alese de tine - sau sugerate de colegii de forum - n-am vazut vreun model care sa se potriveasca acestor cerinte (cu posibila exceptie a Citizenului BL1230-52L).tixmich scrie:Doresc pe viitor sa invat cat mai multe despre acest domeniu, dar pana atunci am nevoie de un sfat din partea voastra pentru achizitia unui ceas care sa il pot purta zi de zi dar si la un eveniment mai special alaturi de o tinuta mai eleganta.
De altfel, exista foarte putine modele pe bratara potrivite unei tinute elegante iar marea majoritate costa, din pacate, semnificativ mai mult decat bugetul tau.
Daca un manual wind este de interes : Orient 60th Anniversary . Poate inca se mai gasesc la magazine ?
http://yeomanseiko.com/2010/08/03/orien ... -dt00002w/
Toate cele bune
Nicu
http://yeomanseiko.com/2010/08/03/orien ... -dt00002w/
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
60th Anniversary nu am mai vazut de mult in magazine, dar se gaseste un model foarte asemanator Orient Star Classic WZ0251EL.
Egalitate nu există decât în matematică!
In primul rand ..Salutare la toata lumea si ma bucur de existenta acestui forum de care nu stiam pana acum , sunt incepator in domeniul ceasuri si as vrea un sfat referitor la achizitionalea unui ceas , imi place cum arata asta : http://www.watchshop.ro/ceasuri-de-mana ... 1067d-1av/ pretul imi pare a fi corect , mai multe nu stiu despre el , din moment ce scrie pe el 200 m gandesc ca nu se ineaca daca il bag la un inot , rog cunoscatorii sa imi spuna cateva pareri si daca sunt alte variante (buget maxim 500 ron ) care merita atentie va rog sa imi spuneti . Multumesc.
Eu am bagat la inot casio de 50m WR, (mujlti ani dupa aia am aflat ca aia inseamna ca e rezistent doar la o ploicica) dar nu a patit nimic. Cel din link-ul tau poate linistit sa inoate.
Momentan am unu din asta http://www.watchshop.ro/ceasuri-de-mana ... hing-gear/ si a fost bagat in apa , momentan nu sa inecat , acum vreau un ceas care la care cureaua sa fie metalica si care poate fi purtat la un " blug " ca sa ma exprim plastic dar in acelasi timp sa nu imi fac griji ca daca bag mana intr-un lighean cu apa ceasul se ineaca. Multumesc.
Gasesti in gama Casio Edifice ce doresti. Eu zic ca si la WR100m rezista la inot. De asemenea te poti orienta si dupa Citizen, Seiko si Orient.
-
valentin1234
Servus tuturora, si multumesc creatorilor acestui site.....e minunat sa poti gasi in Romania o sursa de informare atat de cuprinzatoare
si competenta
Acum la intrebarea ta: Casio a progresat enorm dupa parerea mea in ultimii 10 ani, in privinta carcaselor si designului. Daca nu vrei un automatic, inevitabil de duzina la banii astia ( sper sa nu se supere nimeni
), Casio este o foarte buna alegere, aproape la aceeasi calitate cu Citizen si Seiko dar cu minus 30% la pret.
Succes.
si competenta
Acum la intrebarea ta: Casio a progresat enorm dupa parerea mea in ultimii 10 ani, in privinta carcaselor si designului. Daca nu vrei un automatic, inevitabil de duzina la banii astia ( sper sa nu se supere nimeni
Succes.
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
O intrebare : ce inseamna '' un automatic de duzina '' ?
Sint putin curios.
Toate cele bune
Nicu
Sint putin curios.
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
-
vreauunceas
o intrebare:ce inseamna incepator si ce inseamna ca vrei sa inveti?Dupa cum spune si titlul sunt incepator in materie de ceasuri dar m-a prins "microbul" sa zic asa;
Doresc pe viitor sa invat cat mai multe despre acest domeniu
sunt putin curios.
incepator esti daca nu stii ce-i ala ebel(eventual ai auzit ceva care suna similar,dar era rebel xt)?
si ce vrei sa inveti?
daca esti megapasionat incearca sa inveti matematica si fizica din spatele functionarii unui mecanism...sunt sigur ca megapasionatii de aici te vor indruma
daca esti mai putin pasionat...istoria(ani,nume,fapte) e la indemana oricui.
daca esti si mai putin pasionat...inveti cum sa-ti cumperi ceasuri...astea se cumpara(targuiesc) asemenea tomatelor la piata.
deci?
-
valentin1234
Automatice de duzina - desigur sub rezerva ca este o parere strict personala - si fara dorinta de a minimiza munca si rezultatele celor care le construiesc, sunt acele ceasuri in gama de pret 100-400 dolari, produse anual in milioane de exemplare, cine stie pe unde si avand unele carente calitative pe care cumparatorul le accepta pentru ca ceasul este "accesibil".
Desi exprimarea "de duzina" poate parea usor peiorativa, trebuie sa le multumim celor care le construiesc, pentru ca fara de exemplu, incapatanarea celor de la Orient sau Seiko de a produce automatic, lumea era azi mult mai saraca.
Cred ca ceea ce incerc sa spun, pana la urma este ca fiecare dintre noi trebuie sa se informeze si sa-si seteze asteptarile in functie de buget si de cea ce poate achizitiona de banii respectivi.
O zi buna tuturora!!
Desi exprimarea "de duzina" poate parea usor peiorativa, trebuie sa le multumim celor care le construiesc, pentru ca fara de exemplu, incapatanarea celor de la Orient sau Seiko de a produce automatic, lumea era azi mult mai saraca.
Cred ca ceea ce incerc sa spun, pana la urma este ca fiecare dintre noi trebuie sa se informeze si sa-si seteze asteptarile in functie de buget si de cea ce poate achizitiona de banii respectivi.
O zi buna tuturora!!
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Un automatic de duzina.....cu o abatere de 30 sec pe zi ....are o precizie de
0.035 % .
Cam cite mecanisme moderne, construite pe banda rulanta si in numar mare, au aceasta precizie ( sau mai buna ) ?
Toate cele bune
Nicu
0.035 % .
Cam cite mecanisme moderne, construite pe banda rulanta si in numar mare, au aceasta precizie ( sau mai buna ) ?
Toate cele bune
Nicu
-
valentin1234
OK, inteleg ca expresia " de duzina " te deranjeaza, de aceea o declar o alegere neinspirata si o retrag. In loc de " de duzina ", se va citi: " foarte cunoscute si produse in numar mare " 
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)