O intrebare grea pentru toata lumea

Discutii intre pasionati.
robi

...greu...de raspuns...va fi un raspuns lung...

Mesaj de robi »

...pentru ca m-am cam saturat sa scriu in engleza pe PMWF sau watchuseek...logoreea de acum sa o luati ca si bucuria ca v-am gasit... :oops:

...ca idee generala, ceasul este singurul "accesoriu" pe care il port, si vreau sa-mi faca placere sa ma uit la el (nu e neaparat legat de ora, desi am avut perioade in care eram obsedat de acurateta lor), si sa mai aibe ceva in plus, ceva definitoriu... si sa nu se zgaraie sticla...

...depinde de perioada, etc...am sa punctez momentele definitorii...

...totul a inceput de mult (15-20 ani) cu un Seiko 5, cadran gri...cred ca atunci e momentul in care am intrat in ceasuri...am vrut ceva sa ma tina o viata, ...

...nu cautam pe forumuri, nu vorbeam cu customer service-ul

...a urmat un Swiss Army renegate quartz, carcasa carbon...pentru ca Seiko o cam luase razna, trecusera vreo trei ani, l-am dus la revizie, se oprea, etc...(va reamintesc ca nu se putea trage cu mana )... l-am zgariat urat (cea mai proasta alegere sticla minerala - se zgariie si nu poate fi refacuta...)... deci a mai intervenit un criteriu precizia si fiabilitatea...

...nu cautam pe forumuri dar am purtat o discutie cu customer service-ul swiss army despre materiale folosite, despre tritium-ul care palea, etc...mi-au trimis un catalog, brosuri, etc...

...apoi am vazut o poza la un magazin cu un Tissot Ballade Automatic...cel din poza...

click pe orice imagine pentru a vedea o versiune mai larga

Imagine
Imagine

...mi-a placut ideea de automatic, de ceas dress, eleganta, etc...(am vrut sa iau pereche, si sotiei mele (de atunci...) varianta de dama, dar nu am reusit sa obtin un discount asa ca l-am luat doar pe al meu...a fost primul cu sticla de safir...si cu display back...imi placea mecanismul

...a inceput perioada de forumist, poze, etc, discutii la greu cu tissot, etc...am inceput sa devin pasionat...sau pasional?!? :?

...rezistenta la apa a aparut ca o necesitate (acesta avea 30m doar...) ...dupa o revizie a trebuit schimbat remontorul (era crapat...) si again avea un mers leganat, iarasi precizia ma obseda...nu-mi mai placea ca mecanismul era varianta cea mai de jos a lui ETA 2836-2 (cea cu Etaschok nu cu Incabloc...)...

...asa ca au urmat
- Junghans Crono quartz titan 100m ...primul cronograf
- Junghans Carbon - primul radio controlat

- Citizen diver's 200m titan, curea cauciuc - primul diver - imi placea secundarul portocaliu pe dial-ul negru...si ideea de mecanic...
Imagine
una din cele mai mari multumiri ale mele a fost ca, pe baza informatiilor de pe forumuri (seiko & citizen, pmwf, etc...) am reusit sa desfac bezelul (pe care ceasornicarul local nu a reusit sa o faca...)... si sa-l aliniez cu indicatoarele de minute...

- G-Shock Casio - cateva - solare si radio controlate...
Imagine

- am castigat la un concurs watchuseek un Aristo
Imagine

- am vrut iarasi precizie si ceva pe viata, un Citizen EcoDrive NightHawk, si noaptea sa se vaad albastru (cand am vazut ca e albastru materialul luminos l-am luat fara sa clipesc...)
Imagine

- am vrut apoi un mecanism mai d eclasa decat 2824, 2836...si am luat un Hamilton Khaki cu 2893A2
Imagine
Imagine

- am vrut apoi unul dreptunghiular...Mido quartz

- Tissot PRS516 Automatic Valjoux 7750 ... am vrut un cronograf mecanic...a fost ceasul care a stat pe mana mea mult timp...dar era super masiv si-mi rupea incheietura cand alergam...unul din cele mai constante mecanice pe care le-am avut (-2sec/zi...indiferent de conditii)

Imagine
Imagine

...dar ceea ce imi doream era un ceas, unul singur, care:
- vroiam sa-l pot purta in orice conditii (servici - blugi, la costum, sport, alergat, tenis, inot, ce-o fi...) deci suficient de sport si de subtire in acelasi timp, sa nu cantareasca prea mult (vezi problema cu Tissot Chrono cand alergam...) asta insemnand si rezistenta la apa cel putin 150m si indicatoare luminoase decente pentru noapte...
- sa fie cu bratara metalica din fabrica (chiar daca apoi mai luam eu curele de piele si de cauciuc...) si sa nu fie integrata (ca la Junghans crono....) si sa fie suficient de lata ca sa nu para subtire in comparatie cu carcasa (deci la o carcasa de 40mm latimea bratarii sa fie cel putin 20mmm)
- geam safir si antireflex pe interior (Hamilton si Tissot Chrono, doua ceasuri superbe care pierdeau din vizibilitate din cauza ca nu erau tratate safirurile antireflex...)
- sa fie otel, daca se poate stil "brushed" - usor de reconditionat zgaraiturile (cu scotch brite partea verde sau smirghel de 800 si 1000)
- sa aiba bezel (am descoperit ca un bezel rotativ e mai practic pentru intervale orare decat un cronograph) - este acel "ceva in plus"
- sa nu aiba display back (m-au deranjat f. tare vara pe caldura...)
- sa fie automatic neaparat - cele cu quartz au stat f. putin pe mana mea
- sa fie calitate si da, marca conteaza pentru ca asigura calitate si relatie pe termen lung

...asa ca am vandut (aproape...mai am Hami-ul si un G-Shock mudman cu afisaj inversat...dar nu le port...) tot si mi-am luat un singur ceas....

...pretul nu a contat niciodata...am considerat ceasurile ca ceva pentru mine, si am facut intotdeauna cumva sa am fonduri pentru ele...

...informatia conteaza in alegere...de exemplu probabil ca daca nu stiam ca 2836-2 din Tissot ballade era low end si acum as fi fost cu el

...se pare cu cat stii mai multe vrei mai multe...

...cam asta e povestea...

...care e finalu'? ... pai cred ca tocmai asta e... ca n-are final...de fiecare data cand am luat un ceas am zis "asta e tot ceea ce imi doresc de la un ceas...acuma ca n-are "nu stiu ce" asta e..." in timp tocmai acel "nu are nu stiu ce" s-a transformat in motivul de inlocuire (pe mana sau in colectie...)

...probabil caut "acel" ceas ...pe viata...

...multumesc,
robert
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

... al nostru esti :twisted:

Inca odata bine ai venit ! Super povestea ... asteptam cu incordare - daca nu finalul - macar continuarea ...
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
NeaVasile

Mesaj de NeaVasile »

E clar... esti...de-al nostru... :?
Viata-i grea, dar... trece!
priam

Mesaj de priam »

Iti urez sa il gasesti de cat mai multe ori-"ceasul perfect", fericirea va fi cu atat mai mare!
Bine ai venit! 8)
everything around me, but me, is changing
constantin14

Mesaj de constantin14 »

Un forum are nevoie din cand in cand de o infuzie de entuziasm, pasiune si cunostinte!
Bine ai venit Robi.
Si vorba lui Joe (parca): "Va veni si ceasul tau", un tel comun tuturor pasionatilor de pe ceasornicar.ro
robi

...deci continuarea...

Mesaj de robi »

...sincer am crezut ca ghiciti... :wink: ...va tachinez...

...hai sa vedem...fiecare din ceasuri a avut ceva si plus fata de celalalt...si cam trebuia sa fie in specs-urile de mai sus

- automatic...dar si ceva in plus...un JLC Master Compressor Extrem Lab cu mecanism fara lubrefiere...hmmm... e un pic prea gros ...14,8 mm si nu au vrut sa mi-l livreze cu bratara metalica...si n-are nici bezel rotitor... :roll:
click pe orice imagine...
Imagine

- minim 150m si bezel rotitor deci diver - Blancplain fiftyfathoms cu bezel cu safir si cifre luminoase pe bezel... of doamne!...astia ii spun colectia sport slim si are 15mm grosime...nu multumesc... :wink:
Imagine

- IWC cousteau....hmmm... bezel interior...cam multe colori noaptea...o sa stau treaz sa ma uit la el...mai bine nu...
Imagine

- ce-ar fi sa incerc asta?...hmmmm....cam albastru....totusi merge cu ochii mei... 8) ...co-ax o mica revolutie (sau evolutie doar? :roll: ...)...
... fie no, ramane asta ...deocamdata...

Imagine

...sa aveti un(ul) mai bun (a se citi "un 1 MAI"... :lol: )
...si nu va tot admirati reflexiile soarelui pe ceasu' de la mana...ca se ard micii... :)

robert
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Bine ai venit Robi!

Vad ca esti "injectat rau"! :lol:
Si noi ne bucuram pe chestia asta! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Poseidon
Membru Special

Panerai nu au estetica? Eu am stare de extaz cind vad un Pan

Mesaj de Poseidon »

iEdi scrie:Estetica si mecanismul !

Degeaba ai mecanism, daca nu ai estetica (Panerai)
SATELLITE WAVE
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

E doar o amarata de parere personala a mea ... multora le place Panerai ...
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
pawn

Mesaj de pawn »

In opinia mea, de om "normal" :D , as spune ca preferintele sunt limitate de un singur parametru: de pret. Cu cat castigi mai bine, cu atat gusturile tale se rafineaza si se diversifica (pana si la unul ca Becali se intampla asta). Dupa un Avia mostenit de la taica-meu, am trecut la un Casio, apoi la un Timex Indiglo (ca nu-mi permiteam altceva), iar acum sunt la un Festina (carcasa de 41 mm, bratara de otel, foarte sexy dar si macho in acelasi timp):
http://www.srovname.cz/srovnani-cen/fes ... o/k.121985

Urmatorul pas sper sa-l fac la un Tag Heuer, iar pe urma (in functie de evolutie) o sa indraznesc sa ma uit si spre un Panerai... Mai sus de etajul asta nu cred ca o sa ajung :D
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

pawn scrie:Urmatorul pas sper sa-l fac la un Tag Heuer.
Tag Heuer Carrera Chronograph ? ( http://www.europastar.com/europastar/ph ... g604_5.jpg )

Yummy! :lol:
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

pawn scrie:Mai sus de etajul asta nu cred ca o sa ajung :D
O sugestie...vezi filmul "The Secret". Mai vorbim apoi.......... :D
SATELLITE WAVE
Zar

Mesaj de Zar »

Ma bucur ca exista acest forum. :) Sunt pasionat de ceasuri de cand eram copil (acum am 40 ani).Primul meu ceas in anii '70 a fost un Poljot, apoi in anii '80 am avut un Doxa - Conquistador.Dupa '90 in primii 3 ani am purtat un Orient - Multi Year Calendar, iar dupa pana in prezent numai ceasuri Chronograph, majoritatea japoneze.In general schimb ceasurile la 1-2 ani.Le enumar pe cele avute in ultimii 7 ani:
Seiko - Sports 150 (7T32-7C20)
Festina - Tour de France (16095/4)
Orient - Sapphire (CTD09001B)
Casio - Oceanus (OC-505D-2AVEF)
Citizen - SkyHawk BlueAngels (JR 3080-51L)
De toate am fost multumit si le-am vandut de bune.Singurul de care imi pare rau este Citizen-ul, merita pastrat ca ceas de rezerva.

Si ca sa revin la subiectul topicului - criterii dupa care aleg ceasurile:
-firma
-quartz (nu imi permit un automat de varf - elvetian)
-chronograph
-lucrat in inox/titan
-capac pe filet
-obligatoriu bratara preferabil cu siguranta la clapa (fold over clasp)
-culoare cadran numai albastru (inchis) sau negru
-marcaje ore: linii sau puncte (nu suport cifre in locul lor, as accepta poate doar romane)

Visul meu este un Rolex - Submariner (7000 USD).
AR1070-56E
bograd

Mesaj de bograd »

Design si mecanism, ambele in aceaasi masura. Nu as cumpara un mecanism deosebit daca nu imi place estetica ceasului, dar nici nu as lua un ceas care are un design placut daca are un mecanism chinezesc spre exemplu.
Zar

Mesaj de Zar »

Revin cu ceva completari.Sunt foarte tipicar la ceasuri si studiez fiecare detaliu cand cumpar incusiv cu lupa 3X atunci pe loc si ulterior cu 10X (printre altele sunt pasionat si de numismatica).Inca nu am gasit un ceas care sa inglobeze toate cerintele mele.Daca a avut majoritatea sigur a lipsit cel putin un detaliu dorit.Ca sa fac un ceas (virtual) care sa cuprinda tot ce vreau eu ar trebui sa combin intre mai multe firme: cadranul de la unul, carcasa de la altul, la fel mecanismul, bratara, bascula, clapa etc...
Spre ex. Rolex-ul Submmariner care imi place foarte mult are unele lipsuri: pe capac nu are nimic scris, nu vreau lupa la geam, iar data sa fie incadrata de chenar metalic sau macar cu vopsea speciala pt. scriere pe cadran (cum sunt secundele).
AR1070-56E
Scrie răspuns