pareri ceas Jean Richard

Ceasuri de Buzunar

Moderator: Achraf

Scrie răspuns
matrix100

pareri ceas Jean Richard

Mesaj de matrix100 »

Toata stima! nu ma prea pricep dar as vrea sa investesc intr-un ceas antic de buzunar Jean Richard . este in diametru de 3.5 cm si de aur 14 k . prezinta o usoara indoitura pe capac ceea ce cred ca diminueaza pretul. acesta este de 700 euro si mi se pare cam piperat ... sunt nou pe acest forum si nu stiu cum sa postez pozele . ma poate ajuta cineva va rog si apoi astept parerile si sfaturile dv... multumesc!
Gabi1

Re: pareri ceas Jean Richard

Mesaj de Gabi1 »

Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
matrix100

Mesaj de matrix100 »

[img]http://Imagine/Imagine[/IMG]Imagine
matrix100

Mesaj de matrix100 »

ImagineImagine
andrei12345

Mesaj de andrei12345 »

Sunt necesare si poze cu mecanismul ceasului pt. orice evaluare\identificare.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

La 700 euro, aproape ca nu mai merita deranjul de a fotografia mecanismul (probabil cilindru) este un ceas mic de dama, lipsa secundar, posibil si axul rupt.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

O sa va ajut cu maxim de onestitate !

700 coco pe cea ce se vede in poze e cam aspru la buzunar !
Haideti sa o gandim logic ! Ceasul are 32mm diametru si de open face ( fara capac pe fata) iar capacul de praf presupunem ca e in aur. Logic conform ecuatiilor mele rezolvate de N x ( a se citii EN ORI ) ceasul nu poate cantari mai mult de un 38 grame iar greutatea in aur brut nu va fi niciodata mai mare de 40-45% din greutatea totala ! Un maximorum de 16 grame aur brut ! Valoare de amanet 16 x 100 Ron (desi auru de 14K acum e undeva la un 80 lei) ... 350 euro in aur !! Calculat cu marja foarte mare de darnicie ! ... la care adaugam un mecanism cilindru in 10 rubine ( scrie pe capacu praf ) pe care`l intuim noi "astia" care ne pricepem "o tzara" care nu stiu daca ar valora direct in anasamblu un 50 euro ( din nou cu darnicie deplina) ! Total ?! Un 400 euro platiti ! ...Pana la 700 e jacmaneala curata !

In plus ! Indoitura de pe capac denota ca ecuatia mea legata de greutate e usor eronata si ca e posibil ca capacele ceasului sa fie extrem de subtiri iar atunci "marele ghiseft" cu 16 grame de aur sa fie ceva mai subtire ... :lol:

Parol ! Ochiul meu avizat a vazut o mare problema pe balamaua capacului exterior si as paria ca inca dupa vreo 20 deschideri cu japca sa ramai cu capacul exterior in mana !
Desi vorbim de aur, un nume pe capacul de praf,un ceas vechi ( 1900 + - 5 ani) ... eu zic ca e o investitie proasta ! La banii astia tendinta e spre un ceas macar de 48mm, macar un mecanism anker de Doamne-Ajuta... !

Va urez "succesuri" in investitii gandite !
matrix100

Mesaj de matrix100 »

Va multumesc mult ca m-ati edificat si pe mine! e super sa poti avea parerea cuiva avizat in domeniu si sa nu faci o investitie proasta... Respectele mele!...
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

Oh, cata dreptete au colegii. Exhaustiv...nu mai am ce spune!
ady 88

Mesaj de ady 88 »

buna ziua!parerea mea este ca nu merita nici pe departe un asemenea pret,ceasul este intr-o stare deplorabila si dupa mine nu merita sa stea in
-tr-o colectie;
-cit despre cantitatea de aur va pot spune dupa ce am dat la topit vreo citeva zeci de carcase din aur care nu mai erau bune de nimic,chiar doar pt topit:la ceasurile europene,daca este si capacul interior din aur cantitatea de aur brut este de 33%-35% aur brut,iar la cele fabricate in USA,cantitatea de aur este ceva mai mare,in jur de 44%-45% aur si ma refer la ceasurile normale,fara complicatii care contin si mai putin aur
-sfatul meu este sa nu cumparati acest ceas care dupa mine este numai bun de dat la topit
-daca doriti un ceas din aur la un pret mult,mult mai decent,vizitati siturile germane de ceasuri de buzunar si va garantez ca acolo veti avea ce alege
-cu multa stima,ady
Scrie răspuns