O intrebare grea pentru toata lumea

Discutii intre pasionati.
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Zar scrie: Spre ex. Rolex-ul Submmariner care imi place foarte mult are unele lipsuri: pe capac nu are nimic scris, nu vreau lupa la geam, iar data sa fie incadrata de chenar metalic sau macar cu vopsea speciala pt. scriere pe cadran (cum sunt secundele).
Poate tie iti place de fapt Rolex Sea-Dweller si nici nu stii! :lol:
> http://www.youtube.com/watch?v=kVGyTateYOQ

:wink:
Zar

Mesaj de Zar »

Sigur nu.Stiu ca sunt mai multe modele Rolex - Submariner eu vreau unul anume: inox placat cu aur, cadran albastru, cod 16613 (cel din link).

http://www.rolex24h.com/rolex_submariner_blue.htm
AR1070-56E
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Zar scrie:Sigur nu.Stiu ca sunt mai multe modele Rolex - Submariner eu vreau unul anume: inox placat cu aur, cadran albastru, cod 16613 (cel din link).

http://www.rolex24h.com/rolex_submariner_blue.htm
... la Rolex nu prea exista constructia "placat cu aur" :)
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Zar

Mesaj de Zar »

Probabil am gresit exprimarea...Stiu ca la modelul respectiv, partile galbene sunt ''acoperite'' (nu stiu procedeul exact) cu aur de 18K la 20 microni, practic nu sunt din aur masiv.
AR1070-56E
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Partile galbene sunt aur masiv, mai putin cea de la catarama ... Iata aici un review despre ceas - asa ca sa iti lase gura apa :twisted: :twisted: :twisted:

Zar

Mesaj de Zar »

Multumesc mult. :) E foarte interesant si detaliat.
Am o intrebare (curiozitate): fiind doua metale cu duritati diferite (inoxul se stie ca e mult mai dur decat aurul) in timp nu vor ceda imbinarile din cauza frecarii?
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Am uitat sa precizez: la bratara.
AR1070-56E
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Zar scrie:Multumesc mult. :) E foarte interesant si detaliat.
Am o intrebare (curiozitate): fiind doua metale cu duritati diferite (inoxul se stie ca e mult mai dur decat aurul) in timp nu vor ceda imbinarile din cauza frecarii?
Ba da ... dar in timp de 10-15 ani (cedeaza la modul ca se "labarteaza" pe romaneste, dar nu cu mult)... bratarile sunt atat de bine lustruite pe partile interioare incat frecarea tinde la 0 ... si din cate stiu mai sunt si unse. Nu degeaba o bratara ca aia este vreo 1500 dolari :)

Si altceva ... inoxul este mult mai dur decat aurul pur (24k), dar nu mult mai dur decat aurul de 18k ...

kroenen

Mesaj de kroenen »

Lucian Marcu scrie:Va rog mult sa raspundeti cat se poate de sincer:
Ce va motiveaza in alegerea unui ceas(pret,nume/renume :D ,materiale,mecanism,istorie etc.) :?: :?: :?: :?:

Multumesc mult.
daca fac abstractie de aversiunea mea fata de ceasurile cu quartz si vorbim numai de cele mecanice, atunci:

1. aspectul. nu-mi plac ceasurile impopotonate cu fel de fel de bijuterii sau decorate excesiv. imi plac ceasurile simple, dar elegante si finute.

2. firma si istoria ei. pot sa faca chinejii cel mai bun ceas din univers la un pret acceptabil ca tot nu as avea intentia sa il achizitionez.

3. pret. nu cred ca as cumpara un ceas de peste 5000 de euro nici daca as fi presedintele bancii mondiale. cel mai mult imi plac ceasurile gasite pe jos :D, cum a gasit tatal meu acum aproximativ 15 ani un Pobeda care i-a salvat gatul de coltii unui caine si a continuat sa functioneze (im)perfect (adica normal :D ) pana l-am pierdut eu ... pe strada.
Serdar

Mesaj de Serdar »

Pai voi ma imbolnaviti de-a binelea...
Eu n-am pasiunea asta dar daca mai stau mult pe aici tre' sa-mi bag in vena.
Revenind la topic...
La nivelul meu de cunoscator (nivelul minus 1) si la nivelul meu de pasiune (4), atunci cand caut un ceas nu ma intereseaza pretul atat timp cat mi-l pot permite in 4-5 luni (sa zicem un wide range de 200 euro- 2500 euro) insa trebuie sa recunosc prefer urmatoarele (clisee):
-mecanic sau automatic nu quartz;
-rotund (nu oval, nu patrat, nu altfel)
-sa se vada cat mai mult din mecansim
-nu ma intereseaza precizia: nu foloseste la nimic, nici macar esteticului...daca pot spune asa;
-sa fie original
-sa aiba orice tara de origine dar cu ceva traditie (Japonia e cel mai bun exemplu);
-aspectul sa fie clasic iar "complicatiile" sa arate si ele clasic nu extravangant, extraterestru;
-mecanismul sa fie unul nu neaparat celebru dar macar fiabil si discutat pe piata;
Cam atat. Nu ma loviti...am fost sincer si sunt incepator...
priam

Mesaj de priam »

Serdar scrie:Pai voi ma imbolnaviti de-a binelea...
Eu n-am pasiunea asta dar daca mai stau mult pe aici tre' sa-mi bag in vena.
Revenind la topic...
La nivelul meu de cunoscator (nivelul minus 1) si la nivelul meu de pasiune (4), atunci cand caut un ceas nu ma intereseaza pretul atat timp cat mi-l pot permite in 4-5 luni (sa zicem un wide range de 200 euro- 2500 euro) insa trebuie sa recunosc prefer urmatoarele (clisee):
-mecanic sau automatic nu quartz;
-rotund (nu oval, nu patrat, nu altfel)
-sa se vada cat mai mult din mecansim
-nu ma intereseaza precizia: nu foloseste la nimic, nici macar esteticului...daca pot spune asa;
-sa fie original
-sa aiba orice tara de origine dar cu ceva traditie (Japonia e cel mai bun exemplu);
-aspectul sa fie clasic iar "complicatiile" sa arate si ele clasic nu extravangant, extraterestru;
-mecanismul sa fie unul nu neaparat celebru dar macar fiabil si discutat pe piata;
Cam atat. Nu ma loviti...am fost sincer si sunt incepator...
Ai o problema! :D Nu iti apreciezi in mod corect nivelul de pasiune si de cunoastere... De ce?! Ai formulat o lista extrem de bine definita-cum trebuie sa arate ceasul tau! :D
Bine ai venit! 8)
everything around me, but me, is changing
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cred ca deja i-a dat cineva "seringa"! :lol:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
cetateanpoznas

Mesaj de cetateanpoznas »

:lol: intra cine vrea.....scapa cine mai poate !!!! :lol:
Nu exista certitudini , doar oportunitati
Alfie

Mesaj de Alfie »

Mie imi plac chiar mult criteriile lui Serdar.
De abia acum incepe greul pentru el :D .
cetateanpoznas

Mesaj de cetateanpoznas »

poi inceputul intotdeauna este greu...dupe ce ai mai prins ceva invataminte , curaj si daca te mai si descurci financiar atunci se te tii nene ; eu unu asa am patit da' nu-mi pare rau deloc si apoi de ce sa nu recunosc ca am avut si ceva noroc ca de la un raketa si un orient automatic am ajuns destul de departe dar si banii.....pfooaaiii de mine ... :lol:
Nu exista certitudini , doar oportunitati
Scrie răspuns