Aradora | Victoria Arad

Ceasuri Romanesti si pentru Romania
Scrie răspuns
col1br1

Re: Aradora | Victoria Arad

Mesaj de col1br1 »

Printre altele sunt foarte ataşat şi de această piesă deosebită produsă de Aradora prin anii 1976, cu 4 rubine, dată şi sonerie muzicală. Este adevărat că acest ceas a fost produs numai în 1976? deci ar fi o ediţie limitată? M-ar interesa istoria acestui model.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine[/quote]
din nimereala am un model din 1974 :lol
[img]file:///F:/DCIM/100DSCIM/BILD0013.JPG[/img]
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Da,aceste ceasuri au fost produse pentru o perioada relativ scurta de timp,cativa ani doar.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
col1br1

Mesaj de col1br1 »

Claudiu scrie:Da,aceste ceasuri au fost produse pentru o perioada relativ scurta de timp,cativa ani doar.
ceasul e ok dar soneria muzicala a fost terminata total :cry: nu am avut o shansa sa o mai repar :cry:
Sorin M

Mesaj de Sorin M »

Am vazut (sambata 18 mai) un ceas de masa de modelul celui de mai sus cu sonerie muzicala in piata de vechituri din Timisoara (Ocico).Nu cunosc detalii intruct nu imi place acest model (prea mult plastic) dar "zace" de vreo doua saptamani pe taraba.Daca intereseaza pe cineva si are drum pe acolo,maine fiind zi de targ.
Am facut precizarea intrucat se spune mai sus ca este un model produs in putine exemplare.
ACARUL trece spre cabină să asigure parcurse,
Se-aud scrîşnete de cabluri şi de scripete neunse
Semnalele se ridică,licăresc lumini spre ele
Şi cu-n fluier raguşit se apropie TREI STELE
RobertCodescu

Mesaj de RobertCodescu »

col1br1 scrie:Printre altele sunt foarte ataşat şi de această piesă deosebită produsă de Aradora prin anii 1976, cu 4 rubine, dată şi sonerie muzicală. Este adevărat că acest ceas a fost produs numai în 1976? deci ar fi o ediţie limitată? M-ar interesa istoria acestui model.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
din nimereala am un model din 1974 :lol
[img]file:///F:/DCIM/100DSCIM/BILD0013.JPG[/img][/quote]

Mii de mulţumiri tuturor pentru informaţii, tocmai ce am primit şi eu o donaţie un ceas d-ăsta cu melodie (Love Story) şi 4 rubine şi habar NU aveam anul şi ce fabrică era sau, încă este este ( http://www.victoria-arad.ro ) ;) Victoria Arad
:D Un fel de colecţie de ceasuri: http://www.colectieceas.blogspot.com suveniruri adunate de mine din călătorii + cadourile prietenilor + câştiguri promoţii + ce-am mai avut eu şi uite ;) că s-au strâns câteva !!!
RobertCodescu

Mesaj de RobertCodescu »

Mi-am luat libertatea să mă informez şi să mă documentez pentru dumneavoastră şi am redactat un mic articol http://www.femeiastie.ro/lifestyle/ceas ... ti-aradora despre această marcă de ceasuri româneşti !!! Totodată doar dând un simplu click pe următorul link ;) http://colectieceas.blogspot.ro/2013/06 ... -arad.html veţi putea admira ceasul meu Victoria Arad sosit tocmai din anii '70 !!! :)
:D Un fel de colecţie de ceasuri: http://www.colectieceas.blogspot.com suveniruri adunate de mine din călătorii + cadourile prietenilor + câştiguri promoţii + ce-am mai avut eu şi uite ;) că s-au strâns câteva !!!
Paul_L

Mesaj de Paul_L »

Am si eu un astfel de ceas. Merge si soneria muzicală, este si varianta cu iluminat nocturn cu bec dar nu mai am butonul/capacul de la baterie .
Sorin M

Mesaj de Sorin M »

Spuneam mai demult ca este in Timisoara,in piata de vechituri un asemnea ceas cu cutie muzicala.Intrucat nu l-a cumparat nimeni l-am luat eu pe un pret de nimic.
Cutiuta muzica functioneaza perfect.Masinii ceasului i-am schimbat arcul care era scurtat.Functioneaza foarte bine,pacat ca excutia acestui ceas lasa de dorit la capitolul aspect si fineatea detaliilor (e mult sub designul ceasurilor chinezesti cu muzicuta din aceeasi perioada).
Carcasa principala este confectionata din ebonita iar cadranul (pe dosul caruia este prins mecanismul ceasului si cutia muzicala) sunt din pacate confectionate dintr-un plastic ieftin.Era mai potrivit un otel emailat sau aluminiu.
Ceasul este marcat 113-XI-72 (72 fiind probabil anul fabricatiei)

Imagine

Cutiuta muzicala este pe principiul tamburului cu stifturi si lamelelor vibrante.Din pacate ai nostrii nu au fost in stare sa faca asa ceva asa ca au importat-o (LADOR-Elvetia).Am facut un filmulet cu cutia muzicala atunci cand am demontat-o pt ungere.
LINK: http://www.youtube.com/watch?v=R2m870y5t7I
Sorin M

Mesaj de Sorin M »

Un ceas mecanic pentru export produs la Arad in '90.Pe cadran poarta inscriptia "RK Monaco" iar pe capcul din spate "Made in Romania"
ImagineImagineImagine
Victoria

Mesaj de Victoria »

Mama mea a lucrat o perioada aici la Victoria Arad, acum e pensionara (pe motive medicale), de vreo luna am inceput sa ma documentez ca sa aflu cat mai multe despre istoria acestei fabrici, insa de abia acum m-am hotorat sa-mi fac cont si sa va multumesc pentru multitudinea de informatii. Cateodata cred ca pe mine m-au botezat dupa fabrica chiar daca ei sustin altceva. Am o multime de intrebari de pus celor de aici de pe forum. ;)
Chiar si un ceas stricat indica ora corecta de doua ori pe zi !
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Vom incerca sa raspundem in masura in care avem informatiile necesare! :wink:

In ce sectie a lucrat mama ta?
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Victoria

Mesaj de Victoria »

Mama a lucrat la vopsitorie si eu personal, sunt ferm convinsa ca mediul toxic de acolo, cumulat cu lipsa echipamentelor adecvate de protectie au adus-o in stadiul asta. As indrazni o intrebare: scoala profesionala si liceul de ceasornicari cand au fost infiintate in Arad ?

P.S. Scuze de emoticonul din mesajul anterior, nu este in firea mea insa era o curiozitate de oment daca forumul suporta emoticoanele.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Scoala profesionala nu a fost.UCECOM-ul a avut o sectie de ceasornicarie infiintata prin anii 60 cred.Liceu de ceasornicarie deasemenea nu a fost,a fost o sectie de mecanica fina la Liceul Industrial nr.2,o sectie foarte cautata dealtfel.

Si de curios intreaba pe mama ta daca l-a cunoscut pe D-ul Burlan! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Victoria

Mesaj de Victoria »

"Bineinteles ca da, mama !!!" :) si a zambit asta a fost raspunsul mamei la intrebarea pusa, mi-a povestit chiar cum ca domnul maistru si-ar fi pus conducerea de partid in cap, cand a refuzat sa bage in productie ceasuri mai ieftine (ca si costuri de productie) dar mai proaste calitativ !
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Asa este! :lol: :lol: Tatal meu a avut principii ferme legate de tot ce a imsemnat ceasornicarie si ceasuri!
Salut-o pe mama ta din partea mea! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Scrie răspuns