Heroes and villains
Moderator: gherghin nicolae
Reguli forum
ATENTIE! Incepand de astazi 10.02.2010 nu se mai pot deschide topicuri noi decat pe sectiuniile dedicate. Anunturile deja postate se regasesc acolo (in caz ca nu le gasiti).
ATENTIE! Incepand de astazi 10.02.2010 nu se mai pot deschide topicuri noi decat pe sectiuniile dedicate. Anunturile deja postate se regasesc acolo (in caz ca nu le gasiti).
Re: Heroes and villains
Eram absolut convins ca nu o sa gasesc intelegere la nimeni de pe aici, va inteleg totodata pt ca sunteti atasat de dl Zait, fiind un membru foarte vechi al forumului. Din pacate nimeni nu se pune in locul cumparatorului de buna credinta... Pacat! Reclama negativa de obicei face cat alte zeci de laude.
Dl Zait, eu m-am lamurit pe deplin de seriozitatea Dvs, pe care toata lumea o apreciaza aici. Ca de obicei (tipic de altfel la nivelul societatii romanesti), altcineva este INTOTDEAUNA de vina, in fiecare situatie se gaseste un ALT tap ispasitor, noi oricum suntem perfecti si seriosi, dar nu se asumam niciun fel de responsabilitati (repet si acum - seriozitatea se reflecta si in modul in care tratati astfel de situatii si din pacate nu ati tratat-o deloc serios). Valabil si pt dl Alexandrion care nu a adus niciun fel de plus-valoare discutiei, doar a dat vina pe noi si si-a exprimat vehement punctul de vedere, fara niciun fel de argumente (alt tipic romanesc), doar acele ca vanzatorul saracul nu este deloc responsabil iar riscurile cad in totalitate in carca cumparatorului (frumos plan de business, nu am ce zice...). Si apropo dl, vedeti ca poza pusa de dl Zait a fost de la celalalt colet, cel din Constanta! Citez "Sunt la servici si am la mine numai factura pt. coletul 2 disparut."
Dl Zait, sa va reamintesc de bascalia pe care ati facut-o la adresa prietenei mele pe mail cand ti-a zis ca nu gasit nimic in colet?
"Vezi poate ti-a cazut prin masina cand ai desfacut coletul, iar siguranta auto nu are de unde fi..poate era la tine in masina.”
Eu sincer nu-mi permiteam sa vorbesc asa cu nimeni, dar se pare ca "seriozitatea" Dvs va permite foarte multe, din pacate...
Intr-un final v-as ruga macar sa aveti bunul simt sa fiti consecvent in afirmatii – prima data ne-ati spus ca nu va asumati niciun fel de responsabilitate, apoi ati trecut la replica ca „eu acum nu am nicio dovada ca tu nu vrei si ceasul si banii si din acest motiv nu iti pot returna suma si nici da alt ceas” si acum "sa lasam autoritatile sa investigheze".
Evident ma asteptam la aceasta solutie din partea Dvs, nici nu ma asteptam la altceva (evident, in Romania afacerile se fac numai in castig, niciodata in pierdere, calitate 0 si seriozitate 0) si nu ma intereseaza extrasele Dvs de cont. O sa va pun la dispozitie un cont in care sa ne virati banii, iar de restul va doresc sa va luati multe bomboane!
O seara buna in continuare!
Dl Zait, eu m-am lamurit pe deplin de seriozitatea Dvs, pe care toata lumea o apreciaza aici. Ca de obicei (tipic de altfel la nivelul societatii romanesti), altcineva este INTOTDEAUNA de vina, in fiecare situatie se gaseste un ALT tap ispasitor, noi oricum suntem perfecti si seriosi, dar nu se asumam niciun fel de responsabilitati (repet si acum - seriozitatea se reflecta si in modul in care tratati astfel de situatii si din pacate nu ati tratat-o deloc serios). Valabil si pt dl Alexandrion care nu a adus niciun fel de plus-valoare discutiei, doar a dat vina pe noi si si-a exprimat vehement punctul de vedere, fara niciun fel de argumente (alt tipic romanesc), doar acele ca vanzatorul saracul nu este deloc responsabil iar riscurile cad in totalitate in carca cumparatorului (frumos plan de business, nu am ce zice...). Si apropo dl, vedeti ca poza pusa de dl Zait a fost de la celalalt colet, cel din Constanta! Citez "Sunt la servici si am la mine numai factura pt. coletul 2 disparut."
Dl Zait, sa va reamintesc de bascalia pe care ati facut-o la adresa prietenei mele pe mail cand ti-a zis ca nu gasit nimic in colet?
"Vezi poate ti-a cazut prin masina cand ai desfacut coletul, iar siguranta auto nu are de unde fi..poate era la tine in masina.”
Eu sincer nu-mi permiteam sa vorbesc asa cu nimeni, dar se pare ca "seriozitatea" Dvs va permite foarte multe, din pacate...
Intr-un final v-as ruga macar sa aveti bunul simt sa fiti consecvent in afirmatii – prima data ne-ati spus ca nu va asumati niciun fel de responsabilitate, apoi ati trecut la replica ca „eu acum nu am nicio dovada ca tu nu vrei si ceasul si banii si din acest motiv nu iti pot returna suma si nici da alt ceas” si acum "sa lasam autoritatile sa investigheze".
Evident ma asteptam la aceasta solutie din partea Dvs, nici nu ma asteptam la altceva (evident, in Romania afacerile se fac numai in castig, niciodata in pierdere, calitate 0 si seriozitate 0) si nu ma intereseaza extrasele Dvs de cont. O sa va pun la dispozitie un cont in care sa ne virati banii, iar de restul va doresc sa va luati multe bomboane!
O seara buna in continuare!
Vad ca "galceava" continua asa ca ...
1. mnm +1
2. Ce intelegere asteptai sa gasesti? Te iei de un membru vechi si respectat, te astepti ca toata lumea sa il acuze si ca el sa iti dea banii inapoi sau un alt ceas. Si o faci intr-un mod putin cam brutal. Parerea mea (chiar daca sunt convins ca pe tine nu te intereseaza).
3. Nu inteleg cum te-ai lamurit de seriozitatea lui. Lamureste-ne si pe noi. Eu as cumpara un ceas de la el chiar si asa. Asa cum as cumpara si de la saphire, care a avut o "disputa" fara rost pe forum.
4. Pentru treaba cu "bomboanele", daca ma stiam nevinovat, iti dadeam "ignore".
Ca idee nu va cunosc pe nici unul, i-am dat un mesaj la un moment dat lui zaytusca pentru un schimb cu care nu a fost de acord, deci nu as avea de ce sa ii fiu dator
1. mnm +1
2. Ce intelegere asteptai sa gasesti? Te iei de un membru vechi si respectat, te astepti ca toata lumea sa il acuze si ca el sa iti dea banii inapoi sau un alt ceas. Si o faci intr-un mod putin cam brutal. Parerea mea (chiar daca sunt convins ca pe tine nu te intereseaza).
3. Nu inteleg cum te-ai lamurit de seriozitatea lui. Lamureste-ne si pe noi. Eu as cumpara un ceas de la el chiar si asa. Asa cum as cumpara si de la saphire, care a avut o "disputa" fara rost pe forum.
Ca idee nu va cunosc pe nici unul, i-am dat un mesaj la un moment dat lui zaytusca pentru un schimb cu care nu a fost de acord, deci nu as avea de ce sa ii fiu dator
- andreylungu
Eu nu inteleg asta cu desfacutul coletului la ghiseu... Daca il desfaci si e altceva in pachet, ce ? Cei de la Posta iti vor spune ca aia a trimis vanzatorul chiar daca in acte a scris ca trimite "ceas", iar coletul il ai in mana abia dupa ce ai platit, deci tot aia e...catalin.v scrie:Da Nic, foarte bine de retinut, parca s-a mai spus asta, asa am facut si eu cand am primit ceasul dingherghin nicolae scrie:Eu unul , desfac pachetul/coletul LA GHISEU !!!
Ca sa nu existe dubii !
Polonia; m-am dat mai deoparte, am scos Victorinox-ul si am "taiat fasu'" coletului.... asa trebuie procedat, de la voi am invatat asta si va multumesc (da' de baut nu dau doar pentru atat)!
Vanzatorul ambaleaza coletul acasa, si cand il pune la posta nimeni nu verifica daca ceea ce scrie pe hartie corespunde cu ceea ce trimite, deci mi se pare irelevanta desfacerea pachetului la ghiseu...
Delicata situatia, n-as vrea sa fiu in pielea cumparatorului, dar nici in pielea lui zaytsuca...
W. Churchill este intrebat de o ziarista :
- D-le prim ministru , acum cateva zile aveati o opinie , acum vad ca aveti o alta..............
- D-na , cand se schimba o situatie , i-mi schimb si eu opinia .......d-voastra cum procedati?!
Opinia mea :
Posta Romana (salariati) 90% vinovatie,cumparator 5% , vanzator 5% (ambii usor superficiali) Scuze daca supar vreo parte dar m-am straduit sa am o opinie cat mai neutra .
O seara buna tuturor !
- D-le prim ministru , acum cateva zile aveati o opinie , acum vad ca aveti o alta..............
- D-na , cand se schimba o situatie , i-mi schimb si eu opinia .......d-voastra cum procedati?!
Opinia mea :
Posta Romana (salariati) 90% vinovatie,cumparator 5% , vanzator 5% (ambii usor superficiali) Scuze daca supar vreo parte dar m-am straduit sa am o opinie cat mai neutra .
O seara buna tuturor !
Da,este o situatie cat se poate de neplacuta.
Trecand si eu printr-un incident similar-unde recunosc ca am parte mare din vina neverificand coletul la ridicare-inteleg ambele parti.
Iar solutia propusa de Bogdan-nicidecum nu vreau sa ma erijez in judecator,este doar o parere-cu rambursarea castigului sau cred ca este destul de corecta si da dovada de faptul ca doreste sa rezolve cumva problema.
Si inteleg si frustrarea cumparatorului care a dat bani pe ceva ce nu a primit,dar coletul trebuia verificat la ridicare.Eu stiu ca cumparatorul nu si-a pus nici o secunda problema ca Posta poate face asemenea lucruri,cum nici eu nu mi-am pus-o cu coletul impricinat,dar uite ca odata este ca niciodata.
Sincer regret incidentul si blamez Posta.Imi pare sincer rau pentru amandoua partile implicate,dar rezolvare din partea anchetatorilor nu cred ca veti avea.
Trecand si eu printr-un incident similar-unde recunosc ca am parte mare din vina neverificand coletul la ridicare-inteleg ambele parti.
Iar solutia propusa de Bogdan-nicidecum nu vreau sa ma erijez in judecator,este doar o parere-cu rambursarea castigului sau cred ca este destul de corecta si da dovada de faptul ca doreste sa rezolve cumva problema.
Si inteleg si frustrarea cumparatorului care a dat bani pe ceva ce nu a primit,dar coletul trebuia verificat la ridicare.Eu stiu ca cumparatorul nu si-a pus nici o secunda problema ca Posta poate face asemenea lucruri,cum nici eu nu mi-am pus-o cu coletul impricinat,dar uite ca odata este ca niciodata.
Sincer regret incidentul si blamez Posta.Imi pare sincer rau pentru amandoua partile implicate,dar rezolvare din partea anchetatorilor nu cred ca veti avea.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Nu blamati Posta romana, pentru ca nu puteti baga toti angajatii intr-o singura oala. Cu asigurari suplimentare pot fi evitate 99,9% din situatiile mentionate mai sus, chiar si furtul intregului colet (care pentru vanzator nu-i un lucru rau).
Si totusi... dupa aproape 24 ore de la inceputul micului conflict pe site si 3 zile de la dezamagire si pana acum nu am vazut nici o fotografie cu obiectele respective: factura si pachetul.
Situatia este nasoala pentru ambele parti. Nu as dori sa fiu in nici una din situatii. Si eu am fost intr-o situatie asemanatoare, cu un colet avariat. Am beneficiat de intelegerea cumparatorului .... Am dat inapoi parte din suma, iar cumparatorul a acceptat cumpararea mecanismelor si a ce a mai ramas din cele 2 ceasuri. Dar in situatia respectiva ceasurile au ajuns la beneficiar.
Si totusi... dupa aproape 24 ore de la inceputul micului conflict pe site si 3 zile de la dezamagire si pana acum nu am vazut nici o fotografie cu obiectele respective: factura si pachetul.
Situatia este nasoala pentru ambele parti. Nu as dori sa fiu in nici una din situatii. Si eu am fost intr-o situatie asemanatoare, cu un colet avariat. Am beneficiat de intelegerea cumparatorului .... Am dat inapoi parte din suma, iar cumparatorul a acceptat cumpararea mecanismelor si a ce a mai ramas din cele 2 ceasuri. Dar in situatia respectiva ceasurile au ajuns la beneficiar.
Ultima oară modificat 16 Dec 2011, 21:08 de către razvyy, modificat 1 dată în total.
Daca toate lucrurile s-ar intampla in mod corect, daca noi toti ne-am plati impozitele pe castigurile pe care le avem pentru ca de exemplu statul roman sa isi poata plati angajatii de la Posta cat mai motivant, daca am respecta procedurile de ambalare a coletelor, daca am respecta procedurile de predare a coletelor catre destinatarii lor, n-am mai discuta despre asta acum si am trai intr-o lume perfecta.
Nu e chiar asa, insa, atat timp cat eu procedez corect am pretentia ca toata lumea sa o faca si consider ca orice problema pe care o am trebuie sesizata.
Culmea, lucrez si eu cu clientii si mi-i respect, nu-i iau peste picior, iar daca apar incidente neplacute prefer sa imi asum o pierdere acum pentru ca stiu ca pe termen lung increderea lor e mai importanta pentru mine decat castigul meu rapid si pe termen scurt si - de ce nu? - poate voi primi 2-3 recomandari pe viitor. Asa am invatat eu ca se fac afacerile...
Concluzia mea e simpla: voi face tot ce imi sta in putinta sa rezolv aceasta situatie - pana la urma eu sunt cea care m-am simtit inselata si credeti-ma ca nu stiti prin ce am trecut cand m-am trezit cu coletul gol in fata Postei pentru ca niciunul dintre voi nu m-a vazut tremurand de nervi in fata Postei. Oricum, cel care a facut rau va primi raul inapoi pe masura.
Consider ca Bogdan a procedat corect depunand la randul lui o plangere (chiar daca dupa parerea mea ar fi revenit toata sarcina de gasire a infractorului in responsabilitatea lui) si pe aceasta cale as dori sa ma asigur ca ma va ajuta cu orice detalii necesare in gasirea faptasului + ca de asemenea ca se va prezenta la Politie pentru declaratii ulterioare despre aceasta situatie (sigur, daca va fi cazul). Cert este ca eu voi mai face cateva reveniri la Politie in cazul in care nu primesc raspuns. As fi preferat totusi sa nu imi fi fost divulgata adresa la care am solicitat livrarea coletului fara acordul meu...
Eu cred in domnii politistii cu care am discutat la sectie si ma astept sa rezolvam impreuna (eu, Bogdan, Politie) aceasta problema.
Imediat uploadam si pozele pe care le avem.
O seara frumoasa tuturor!
Nu e chiar asa, insa, atat timp cat eu procedez corect am pretentia ca toata lumea sa o faca si consider ca orice problema pe care o am trebuie sesizata.
Culmea, lucrez si eu cu clientii si mi-i respect, nu-i iau peste picior, iar daca apar incidente neplacute prefer sa imi asum o pierdere acum pentru ca stiu ca pe termen lung increderea lor e mai importanta pentru mine decat castigul meu rapid si pe termen scurt si - de ce nu? - poate voi primi 2-3 recomandari pe viitor. Asa am invatat eu ca se fac afacerile...
Concluzia mea e simpla: voi face tot ce imi sta in putinta sa rezolv aceasta situatie - pana la urma eu sunt cea care m-am simtit inselata si credeti-ma ca nu stiti prin ce am trecut cand m-am trezit cu coletul gol in fata Postei pentru ca niciunul dintre voi nu m-a vazut tremurand de nervi in fata Postei. Oricum, cel care a facut rau va primi raul inapoi pe masura.
Consider ca Bogdan a procedat corect depunand la randul lui o plangere (chiar daca dupa parerea mea ar fi revenit toata sarcina de gasire a infractorului in responsabilitatea lui) si pe aceasta cale as dori sa ma asigur ca ma va ajuta cu orice detalii necesare in gasirea faptasului + ca de asemenea ca se va prezenta la Politie pentru declaratii ulterioare despre aceasta situatie (sigur, daca va fi cazul). Cert este ca eu voi mai face cateva reveniri la Politie in cazul in care nu primesc raspuns. As fi preferat totusi sa nu imi fi fost divulgata adresa la care am solicitat livrarea coletului fara acordul meu...
Eu cred in domnii politistii cu care am discutat la sectie si ma astept sa rezolvam impreuna (eu, Bogdan, Politie) aceasta problema.
Imediat uploadam si pozele pe care le avem.
O seara frumoasa tuturor!
AdrianC scrie:Vad ca "galceava" continua asa ca ...
1. mnm +1
Da Dl, chiar nu ma intereseaza cat de vechi membru este pe acest forum dl Zait. Zice-ti-mi, Dvs cum v-ati simti in situatia mea?
Eu nu m-am luat de nimeni, chiar daca Dvs asa vi se pare; am relatat faptele exact asa cum le-am trait eu si mi-am spus punctul de vedere chiar foarte clar, fara jigniri sau brutalitati cum insinuati. Nu m-am asteptat nicio clipa sa il acuze lumea, chiar ma asteptam ca multi sa ii ia apararea. Daca Dvs vi se pare normal ca un vanzator sa nu-si asume niciun fel de responsabilitate si apoi sa mai faca si bascalie (poate am scapat ceasul prin masina?!?) atunci va respect parerea dar nu am cum sa fiu de acord cu ea!
Si da, m-am lamurit - daca era un vanzator serios proceda intocmai cu inlocuirea produsului care nu a mai ajuns. Sincer e prima data cand ma lovesc de o astfel de situatie in calitate de cumparator. Am vandut acum ceva timp cateva placi video pe un alt forum - una dintre ele a ajuns rupta in 2, foarte bine ambalata, fara niciun fel de urme de fortare a coletului si i-am platit integral cumparatorului, inclusiv taxele postale. Consider ca asa ar fi trebuit sa faca si dl Zait in aceasta situatie - in primul rand asa se dovedeste seriozitatea unui om! Stiti cum se zice - la bine e bine, dar la rau n-are cum sa fie bine... Mi-am asumat integral pierderea in acea situatie, dar macar am stiut ca nu mi-am patat onoarea! Domnilor, in afaceri se mai si pierde, pierderile respective ni le mai si asumam... daca exista un model de risc fara riscuri atunci va rog mult sa mi-l divulgati si mie poate reusesc sa pun pe tapet urmatorul imperiu financiar...
Si hai sa o luam altfel un pic: costul ceasului, dupa spusele Dl Zait ar fi de 250 de lei, eu i-am platit deja 300 de lei si, in situatia in care ar fi trimis un ceas nou pierderea pt dansul ar fi fost de 200 de lei. Vi se pare o suma enorma?!? Eventual as mai fi pus o suma in plus astfel incat sa-si mai diminueze o parte din pierdere, dar cu toata pierderea transferata mie nu mi se pare in niciun caz normal!
Va dau spre cetire si pozele promise:
1. declaratie politie:
http://i40.tinypic.com/10n55k9.jpg
2. fata colet:
http://i39.tinypic.com/16hrjsx.jpg
3. factura posta:
http://i44.tinypic.com/18g775.jpg
PS: faza cu bomboanele era o vorba de-a bunicului meu (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!).
LE: am uitat sa sterg niste adrese, drept urmare re-uplodez pozele.
Ultima oară modificat 16 Dec 2011, 21:27 de către kazzaciov, modificat de 2 ori în total.
Nu,nuuuuuuuuuuuuuuuuu...Cum sa blamam Posta Romana care acum 3-4 ani avea profit de cateva sute de millioane de dolari iar de atunci au pierderi de sute de milioane de dolari in conditiile in care au scumpit de atunci de cateva ori serviciile ! Pai atunci propun sa o denumim " Maicuta Tereza "
Bogdan are dreptate, a asigurat coletul la 250 lei. Nu va impacientati, inca suma poate fi recuperata. Aveti grija de hartia de pe colet, si Bogdan de factura lui. Sper sa nu fie aceeasi masa inregistrata si pe factura si pe colet. Din cate am inteles, prima factura (100 gr) era penru alt client. Daca-s diferente, inseamna ca sunt sanse sa recupereze Bogdan cei 250 lei plus taxele lui de expediere (vreo 12 lei). Diferenta nu este mare, posibil sa suporte Bogdan parte din diferenta. Posibil sa fiti si dvs. multumita cu 262 lei.
Insa sunt convins ca si Bogdan o sa faca tot posibilul (limitat de disponibilitatea timpului) sa recupereze prejudiciul.
Insa nu aruncati cuvinte, cat timp situatia inca se mai poate redresa.
Insa sunt convins ca si Bogdan o sa faca tot posibilul (limitat de disponibilitatea timpului) sa recupereze prejudiciul.
Insa nu aruncati cuvinte, cat timp situatia inca se mai poate redresa.
Gabi1 scrie:Nu,nuuuuuuuuuuuuuuuuu...Cum sa blamam Posta Romana care acum 3-4 ani avea profit de cateva sute de millioane de dolari iar de atunci au pierderi de sute de milioane de dolari in conditiile in care au scumpit de atunci de cateva ori serviciile ! Pai atunci propun sa o denumim " Maicuta Tereza "![]()
![]()
![]()
Ma faci sa rad. Au scumpit serviciile de cateva ori??????
Asta inseamna ca pt. un colet cu o valoare de 100 lei si fara ramburs.... cat sa fi luat, daca acum iti iau enorma suma de 2,4 lei? 80 de bani? Eu trimit colete de vreo 5 ani cu diverse produse.
Nu-s angajat al postei romane, doar ma consider un mic colaborator (prin micile colete trimise). Insa pe ce va bazati cand faceti tot felul de afirmatii gratuite????
-
Alexandrion
Domnule Kazzaciov, acestea vor fi ultimele cuvinte pe care am sa vi le spun.
Nu stiu ce vehementa ati identificat in postarile mele, cred ca am vorbit destul de politicos si la subiect. Nu am cum sa aduc plus valoare pentru cineva care plecat pe ideea lui, nu deviaza deloc de la ea.
Imi pare rau pentru dumneavoastra ca ati suferit pierderea, va doresc numai de bine si sa o recuperati integral. Imi pare insa mai rau pentru faptul ca solicitati cuiva care pana la proba contrarie a respectat termenii, sa va plateasca greseala de a nu verifica la Posta coletul.
Ce s-ar fi intampat daca se deschidea coletul la Posta ? Ar fi fost facuta o constatare oficiala a obiectelor aflate in colet si ar fi fost mai usor de recuperat paguba.
Aici ma retrag, ca nu cumva sa mai fiu acuzat de vehementa.
O seara minunata tuturor.
Nu stiu ce vehementa ati identificat in postarile mele, cred ca am vorbit destul de politicos si la subiect. Nu am cum sa aduc plus valoare pentru cineva care plecat pe ideea lui, nu deviaza deloc de la ea.
Imi pare rau pentru dumneavoastra ca ati suferit pierderea, va doresc numai de bine si sa o recuperati integral. Imi pare insa mai rau pentru faptul ca solicitati cuiva care pana la proba contrarie a respectat termenii, sa va plateasca greseala de a nu verifica la Posta coletul.
Ce s-ar fi intampat daca se deschidea coletul la Posta ? Ar fi fost facuta o constatare oficiala a obiectelor aflate in colet si ar fi fost mai usor de recuperat paguba.
Aici ma retrag, ca nu cumva sa mai fiu acuzat de vehementa.
O seara minunata tuturor.
Dl Alexandrion - vehementa Dvs este acea de a sustine ca este integral vina noastra, nici Dvs nu deviati deloc de la aceasta idee. Va intreb si pe Dvs - ce ati fi facut in situatia noastra? Vad ca se evita raspunsul la aceasta intrebare...
Recunosc ca si eu sunt vehement in a afirma ca vanzatorul este responsabil pt transport si ca nu este normal sa fie pasata vina intreaga catre cumparator; si ca ar fi de datoria vanzatorului sa rezolve aceasta situatie. Exagerez in aceasta afirmatie?!?
Corect mi se pare in continuare ca vanzatorul sa ne despagubeasca integral, iar ulterior sa faca reclamatie la Posta pt recuperea prejudiciului (vedeti citatele de mai jos din contractul cadru). Initial, dl Zait ne-a trimis pe noi la posta sa rezolvam, defapt posta nu poate actiona decat la reclamatia expeditorului!
Concret aveti experienta directa in ceea ce priveste afirmatia "Ce s-ar fi intampat daca se deschidea coletul la Posta ? Ar fi fost facuta o constatare oficiala a obiectelor aflate in colet si ar fi fost mai usor de recuperat paguba."?
Citez din contractul cadru de servicii postale:
"6.1. - Răspunderea CNPR pentru pierderea ori deteriorarea trimiterii poştale
b) în caz de pierdere parţială, distrugere parţială sau deteriorare, CNPR răspunde:
1. cu valoarea declarată pentru partea lipsă, distrusă sau deteriorată, înscrisă în nota de
inventar, pentru trimiterile poştale depuse deschise, care fac obiectul unui serviciu de trimitere
cu valoare declarată;
2. cu cota-parte corespunzătoare greutăţii lipsă din valoarea declarată, pentru trimiterile
poştale depuse închise, care fac obiectul unui serviciu de trimitere cu valoare declarată;
3. cu cota-parte din suma reprezentând de 10 ori tariful achitat, stabilită în raport cu
greutatea lipsă sau cu greutatea conţinutului deteriorat, pentru coletele care nu fac obiectul unui
serviciu de valoare declarată;
4. cu suma reprezentând de 10 ori tariful achitat, pentru trimiterile poştale care fac
obiectul serviciului de trimitere recomandată;"
"6.4. - Reclamaţia prealabilă
6.4.1. - În vederea acordării de despăgubiri, expeditorul este obligat să introducă, în
termen de 6 luni calculat de la data depunerii trimiterii poştale la punctul de acces, în cazul
trimiterilor poştale interne, sau din ziua următoare datei depunerii trimiterii poştale la punctul de
acces, în cazul trimiterilor poştale internaţionale, o reclamaţie prealabilă privind neîndeplinirea
de către CNPR a obligaţiilor sale contractuale.
6.4.2. - Expeditorul poate transmite reclamaţia prealabilă la orice punct de acces deservit
de personal, prin completarea formularului-tip pus la dispoziţia sa în mod gratuit de către CNPR
şi prezentarea dovezii depunerii trimiterii în reţeaua poştală.
6.4.3. - CNPR are obligaţia de a soluţiona reclamaţia prealabilă în termen de 3 luni de la
data introducerii.
6.4.4. - În cazul în care reclamaţia prealabilă nu a fost soluţionată în termen ori a fost
soluţionată nesatisfăcător, expeditorul poate înainta o plângere ANCOM sau poate introduce o
cerere de chemare în judecată la instanţa competentă. Termenul pentru introducerea cererii de
chemare în judecată este de 6 luni pentru trimiterile poştale interne şi de un an pentru cele
internaţionale şi curge de la data primirii răspunsului la reclamaţia prealabilă sau, în cazul în care
nu s-a răspuns la reclamaţia prealabilă, de la expirarea termenului de soluţionare a acesteia.
6.4.5. - Reclamaţia prealabilă poate fi introdusă şi de destinatar.
6.4.6. - Expeditorul poate renunţa la dreptul său de despăgubire în favoarea
destinatarului.
6.4.7. - Expeditorul poate solicita CNPR o despăgubire inferioară celei la care are dreptul
în temeiul contractului."
LE: contractul cadru se poate vizualiza aici : http://www.posta-romana.ro/media/artico ... 0final.pdf
Recunosc ca si eu sunt vehement in a afirma ca vanzatorul este responsabil pt transport si ca nu este normal sa fie pasata vina intreaga catre cumparator; si ca ar fi de datoria vanzatorului sa rezolve aceasta situatie. Exagerez in aceasta afirmatie?!?
Corect mi se pare in continuare ca vanzatorul sa ne despagubeasca integral, iar ulterior sa faca reclamatie la Posta pt recuperea prejudiciului (vedeti citatele de mai jos din contractul cadru). Initial, dl Zait ne-a trimis pe noi la posta sa rezolvam, defapt posta nu poate actiona decat la reclamatia expeditorului!
Concret aveti experienta directa in ceea ce priveste afirmatia "Ce s-ar fi intampat daca se deschidea coletul la Posta ? Ar fi fost facuta o constatare oficiala a obiectelor aflate in colet si ar fi fost mai usor de recuperat paguba."?
Citez din contractul cadru de servicii postale:
"6.1. - Răspunderea CNPR pentru pierderea ori deteriorarea trimiterii poştale
b) în caz de pierdere parţială, distrugere parţială sau deteriorare, CNPR răspunde:
1. cu valoarea declarată pentru partea lipsă, distrusă sau deteriorată, înscrisă în nota de
inventar, pentru trimiterile poştale depuse deschise, care fac obiectul unui serviciu de trimitere
cu valoare declarată;
2. cu cota-parte corespunzătoare greutăţii lipsă din valoarea declarată, pentru trimiterile
poştale depuse închise, care fac obiectul unui serviciu de trimitere cu valoare declarată;
3. cu cota-parte din suma reprezentând de 10 ori tariful achitat, stabilită în raport cu
greutatea lipsă sau cu greutatea conţinutului deteriorat, pentru coletele care nu fac obiectul unui
serviciu de valoare declarată;
4. cu suma reprezentând de 10 ori tariful achitat, pentru trimiterile poştale care fac
obiectul serviciului de trimitere recomandată;"
"6.4. - Reclamaţia prealabilă
6.4.1. - În vederea acordării de despăgubiri, expeditorul este obligat să introducă, în
termen de 6 luni calculat de la data depunerii trimiterii poştale la punctul de acces, în cazul
trimiterilor poştale interne, sau din ziua următoare datei depunerii trimiterii poştale la punctul de
acces, în cazul trimiterilor poştale internaţionale, o reclamaţie prealabilă privind neîndeplinirea
6.4.2. - Expeditorul poate transmite reclamaţia prealabilă la orice punct de acces deservit
de personal, prin completarea formularului-tip pus la dispoziţia sa în mod gratuit de către CNPR
şi prezentarea dovezii depunerii trimiterii în reţeaua poştală.
6.4.3. - CNPR are obligaţia de a soluţiona reclamaţia prealabilă în termen de 3 luni de la
data introducerii.
6.4.4. - În cazul în care reclamaţia prealabilă nu a fost soluţionată în termen ori a fost
soluţionată nesatisfăcător, expeditorul poate înainta o plângere ANCOM sau poate introduce o
cerere de chemare în judecată la instanţa competentă. Termenul pentru introducerea cererii de
chemare în judecată este de 6 luni pentru trimiterile poştale interne şi de un an pentru cele
internaţionale şi curge de la data primirii răspunsului la reclamaţia prealabilă sau, în cazul în care
nu s-a răspuns la reclamaţia prealabilă, de la expirarea termenului de soluţionare a acesteia.
6.4.6. - Expeditorul poate renunţa la dreptul său de despăgubire în favoarea
destinatarului.
6.4.7. - Expeditorul poate solicita CNPR o despăgubire inferioară celei la care are dreptul
în temeiul contractului."
LE: contractul cadru se poate vizualiza aici : http://www.posta-romana.ro/media/artico ... 0final.pdf
Foarte corect. Considerati ca puteati returna coletul? NU. Pentru ca ati platit suma si ridicat coletul. Considerati ca va incadra intr-un articol din regulamentul postat, si va returna asa zisa suma mult reclamata. NU. Pentru ca sunt o sumedenie de lucruri ce nu depind de oficiul postal respectiv. Posibil sa fi fost expediat coletul exact asa cum l-ati primit. De unde sa stie ce se afla in colet si cu ce putea dovedi ca intradevar expeditorul a trimis obiectul respectiv?Alexandrion scrie: Ce s-ar fi intampat daca se deschidea coletul la Posta ? Ar fi fost facuta o constatare oficiala a obiectelor aflate in colet si ar fi fost mai usor de recuperat paguba.
Afirmatia lui Alexandrion se bazeaza pe logica. Daca dumneavoastra sustineti contrariul.... spuneti CU CE va ajuta daca ati fi deschis coletul in prezenta operatoarei ?????? Sa vedem pe ce logica va bazati.
Ati facut referire la regulament, si spuneti ca doar la reclamatia expeditorului se poate actiona.
Pai cititi doar ce va convine. Ati omis un articol (6.4.5.), care spune:kazzaciov scrie: Initial, dl Zait ne-a trimis pe noi la posta sa rezolvam, defapt posta nu poate actiona decat la reclamatia expeditorului!
6.4. - Reclamaţia prealabilă
Nu va inflamati degeaba, desi nu-l cunosc pe Bogdan si nici nu am avut colaborari...... sunt ferm convins ca o sa va dea tot sprijinul in solutionarea problemei. Pentru ca el nu este prima data pagubit, iar daca acum nu actioneaza.... cand are dovada in mana....
Da, corect, mea culpa cu art respectiv. Noi am incercat la posta insa de acolo ni s-a spus de catre sefa oficiului postal ca doar expeditorul poate reclama, de aici am ramas cu aceasta informatie.
Eu nu am contrazis afirmatia, am vrut doar sa stiu daca exista experienta directa in ceea ce priveste afirmatia respectiva. Stiam ca doar in cazul expedierilor deschise (cu inventariere a obiectelor expediate la expeditor) ar ajuta verificarea la destinatie a coletului, in rest poate fi foarte interpretabil...
Eu nu am contrazis afirmatia, am vrut doar sa stiu daca exista experienta directa in ceea ce priveste afirmatia respectiva. Stiam ca doar in cazul expedierilor deschise (cu inventariere a obiectelor expediate la expeditor) ar ajuta verificarea la destinatie a coletului, in rest poate fi foarte interpretabil...
Ultima oară modificat 16 Dec 2011, 22:34 de către kazzaciov, modificat 1 dată în total.