ETA 2824-2 vs Orient 46943
Re: ETA 2824-2 vs Orient 46943
In acest link, la "Periodic check", se spune clar care este intervalul intre revizii.
Am sa caut si pentru Orient.
http://www.seikowatches.com/support/ib/ ... _35_36.pdf
Toate cele bune
Nicu
Am sa caut si pentru Orient.
http://www.seikowatches.com/support/ib/ ... _35_36.pdf
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Iar aici , la "Servicing your watch", pentru Orient :
http://orientwatchusa.com/customer-service/policies
Toate cele bune
Nicu
http://orientwatchusa.com/customer-service/policies
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
Referitor la intrebarea de mai sus, in afara de astia 2 care se baga in seama fara sa aiba habar la ce am intrebat, poate este cineva sa dea amanunte.
...calatorule, de vei ajunge odata pe muntele Cassino, opreste-te o clipa.Poate vei auzi si acum suierul gloantelor, vuietul obuzelor si gemetele ranitilor....(Sven Hassel-Montecassino)
- gherghin nicolae
- Moderator
Intervalul de revizii recomandat de producator este maxim 3 ani .
Insa atit Orientul cit si Seiko sint slabe fata de ETA .
Daca asta ati dorit sa ...nu aflati . Indiferent cit costa .
Insa atit Orientul cit si Seiko sint slabe fata de ETA .
Daca asta ati dorit sa ...nu aflati . Indiferent cit costa .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Mersi domnul Gherghin, insa ma intreb chiar si seriile scumpe de la seiko cu mecanisme elaborate de peste 5000 USD (or more) precum Grand Seiko tot asa au asemenea hibe?....
...calatorule, de vei ajunge odata pe muntele Cassino, opreste-te o clipa.Poate vei auzi si acum suierul gloantelor, vuietul obuzelor si gemetele ranitilor....(Sven Hassel-Montecassino)
Și eu sunt curios dacă se folosesc materiale mai bune în acele ceasuri.incubus scrie:ma intreb chiar si seriile scumpe de la seiko ... tot asa au asemenea hibe?....
Exista zeci de recenzii pe aceasta tema (GS) nu am intalnit decat comentarii apreciative.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
- gherghin nicolae
- Moderator
Desi nu sint fan al marcii Seiko , am mai mult de 10 exemplare (ceasuri diferite ) .
Mecanismele mai scumpe sigur ca sint lucrate mai bine , alte materiale folosite ...insa nu cred ca o sa vedeti sefi de state , politicieni , actori sau cine stie ce vedete cu Seiko la mina .(Exceptie sportivii , care au fost sponsorizati de Seiko si au prevazut prin contract sa poarte Seiko ) De ce ? Sa fie snobism ? Sau imposibilitatea Seiko de a se face perceput altfel decit un ceas ieftin ?
Personal , desi sint subiectiv , nu as da un ETA 2824 pe vre-un Seiko ...
Mai ales ca seria 6R15 se stie este derivat dintr-un mecanism ieftin si cu multe probleme .
GS-ul probabil este altceva , insa nu am si nu pot sa spun nimic despre gama GS .
Insa aici mai bine sa scrie cei pasionati de aceasta marca .
Mecanismele mai scumpe sigur ca sint lucrate mai bine , alte materiale folosite ...insa nu cred ca o sa vedeti sefi de state , politicieni , actori sau cine stie ce vedete cu Seiko la mina .(Exceptie sportivii , care au fost sponsorizati de Seiko si au prevazut prin contract sa poarte Seiko ) De ce ? Sa fie snobism ? Sau imposibilitatea Seiko de a se face perceput altfel decit un ceas ieftin ?
Personal , desi sint subiectiv , nu as da un ETA 2824 pe vre-un Seiko ...
Mai ales ca seria 6R15 se stie este derivat dintr-un mecanism ieftin si cu multe probleme .
GS-ul probabil este altceva , insa nu am si nu pot sa spun nimic despre gama GS .
Insa aici mai bine sa scrie cei pasionati de aceasta marca .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Ca orice producător de masă care se respectă, Seiko nu asigură piese de schimb decât 10 ani. După această perioadă, există riscul ca dragul tău GS să devină nimic mai mult decât un prespapier supraevaluat.
S-a schimbat modificarea.
Seiko UK a raspuns la aceasta intrebare ( rereferitor la cei 10 ani ) ca, de fapt, au sa asigure piese inca 20-30 de ani.
Toate cele bune
Nicu
Seiko UK a raspuns la aceasta intrebare ( rereferitor la cei 10 ani ) ca, de fapt, au sa asigure piese inca 20-30 de ani.
Toate cele bune
Nicu
Buna seara ,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la o situatie.Am un Orient ca si cel din foto de mai jos , cod FEM7G002W9.Spre deosebire de ceasurile cu 2824 pe care le am , la acesta miscarea rotorului nu este silentioasa.Se aude un mic zgomot cand se intampla acest lucru.Este normal acest lucru , sau ar trebui sa merg cu el in service ?Ceasul a fost cumparat anul trecut si purtat foarte rar.

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la o situatie.Am un Orient ca si cel din foto de mai jos , cod FEM7G002W9.Spre deosebire de ceasurile cu 2824 pe care le am , la acesta miscarea rotorului nu este silentioasa.Se aude un mic zgomot cand se intampla acest lucru.Este normal acest lucru , sau ar trebui sa merg cu el in service ?Ceasul a fost cumparat anul trecut si purtat foarte rar.

Din ce stiu eu, asa se manifesta sistemul de armare, se simte miscarea rotorului cu armarea arcului. Mie chiar imi place sa se simta si aude discret clinketul mecanismului de armare. Nu nu este defect, asa este proiectat.amedeus scrie:Buna seara ,
Imi puteti spune care sunt respectivele probleme? Cunosc pe cineva care are un seiko 5 din anii `70 care merge si acum la care nu i-a facut nimeni servisare pana in prezent. Evident autonomia de functionare la armare maxima este cu cateva ore in minus si nici precizia nu este f buna (-23 sec/zi)gherghin nicolae scrie:Mai ales ca seria 6R15 se stie este derivat dintr-un mecanism ieftin si cu multe probleme
- gherghin nicolae
- Moderator
incubus scrie:Imi puteti spune care sunt respectivele probleme? Cunosc pe cineva care are un seiko 5 din anii `70 care merge si acum la care nu i-a facut nimeni servisare pana in prezent. Evident autonomia de functionare la armare maxima este cu cateva ore in minus si nici precizia nu este f buna (-23 sec/zi)gherghin nicolae scrie:Mai ales ca seria 6R15 se stie este derivat dintr-un mecanism ieftin si cu multe probleme
Nu , nu va pot spune acum toate problemele . Insa exista pe net o multime de postari .
Din experienta ceasurilor personale , care le-am desfacut si am constatat uzurile . Nu sint fan Seiko si nu pun accent pe aceasta marca . Pentru mine conteaza doar Seiko pina in anul 1990 sa zicem . Si la alea se observa uzurile imense si mizeria dintr-un mecanism folosit intens ...
De altfel le-au scris mai multi si aici pe forum , mai ales cei care au reparat asa ceva. Claudiu a scris foarte clar .
De retinut , indiferent cit de multa reclama i se face marcii Seiko , inclusiv aici pe forum ...este ca sint niste ceasuri care se muleaza perfect zicalei ,,ceasuri ieftine -cit platesti atita ai ..." si multa vreme de aici incolo tot asa o sa fie , indiferent ce alte carcase , indecsi sau mai stiu eu ce alte ,,Monstru-ozitati " vor mai aparea .
E frumos la mina , e mare ...insa unul care stie , intotdeauna o sa-l compatimeasca pe posesor si o sa se gindeasca totusi ca-i ieftin . Inclusiv posesorul isi da seama la scurt timp dupa ce l-a achizitionat , uneori cu foarte multi bani raportat la calitate, ca mai bine-si lua altceva... Este genul de ceas care nu asigura acea satisfactie si suficienta ...nu stiu cum sa ma exprim ca sa intelegeti ...insa un posesor de Seiko , intotdeauna isi mai doreste inca un ceas .Are impresia ca nu-i ceasul perfect ...ca-i mai lipseste ceva ...ma rog o senzatie de acest gen . Nu la fel se poate spune despre Rolex sa zicem . Insa nu-i cazul aici sa comparam mere cu pere ...
Astept sa-mi sara fanii Seiko si alte marci japoneze ...pentru ca se incadreaza cam toate la ceea ce am scris mai sus .
P.S.
Cunosc si eu multe filmulete si site-uri pe net despre marcile japoneze , imi place sa le citesc /privesc ...insa stiu sa diferentiez marketingul de situatiile reale .
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Mulțumesc frumos pentru clarificări și pentru răbdare domnule Nicolae.
Pentru mine răspunsurile dvs. au fost edificatoare.
Pentru mine răspunsurile dvs. au fost edificatoare.