Ceasuri rusesti vintage
- calin gabi
Re: Ceasuri rusesti vintage
Mili437 ,frumos Slava ! Este in conditie excelenta avand in vedere varsta ! 
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Multumesc ,este un model de Slava care m-a impresionat de la prima vedere mai ales prin culoarea cadranului.Si mecanismul este interesant prin posibilitatea reglarii rapida a datei si mai ales prin faptul ca are doua arcuri in doua casete asigurandu-i astfel o rezerva de mers mai mare.
A durat mult până am găsit o carcasă cât de cât pentru acest cadran.

Vostok 2214, 18 jew

Foarte frumos cadranul la Vostok, e nou/restaurat?
Nu se poate spune restaurare. Cadranul și indicatoarele sunt noi.
Va salut Domnilor. Cred ca aici trebuia sa postez mesajul meu referitor la ceasurile proaspat primite. Mai jos aveti cateva poze cu doua modele Raketa, mecanice,foarte frumoase(in ochii mei). Intrebarea mea pt Dvs. e: merita sa incerc sa le reconditionez si sa le port sau risc sa le distrug intr-o oarecare masura si mai bine le las asa ?

- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
- De ce ai facut asta?
Lăsați-le așa! O recondiționare făcută profesionist costă muuuuult mai mult decât ceasurile, iar ele oricum nu arată chiar așa de rău.
In plus, o recondiționare încercată de un neprofesionist va strica invariabil cadranul și alte componente și mai mult.
In plus, o recondiționare încercată de un neprofesionist va strica invariabil cadranul și alte componente și mai mult.
Multumesc pentru raspuns. Am sa incerc sa le trimit la o servisare si renunt la reconditionat,a inceput sa-mi placa felul cum arata un ceas vintage. Le-am scris un mail celor de la Raketa si i-am rugat frumos sa ma ajute cu informatii privind ceasurile mele...astept raspunsul lor...geogwww scrie:Lăsați-le așa! O recondiționare făcută profesionist costă muuuuult mai mult decât ceasurile, iar ele oricum nu arată chiar așa de rău.
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
Sunt foarte uzuale, dar au ceva ce îmi place și mie. Se găsesc pe la târguri începând cu 10 lei în stare proastă (funcționale) și la 50 în stare foarte bună. Cele placate cu aur sunt ceva mai scumpe.
Sa inteleg ca ale mele se invart pe la 25-30 de lei bucata ?geogwww scrie:Sunt foarte uzuale, dar au ceva ce îmi place și mie. Se găsesc pe la târguri începând cu 10 lei în stare proastă (funcționale) și la 50 în stare foarte bună. Cele placate cu aur sunt ceva mai scumpe.
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?
Eu așa consider. Merg des în târguri de vechituri și cam pe acolo este prețul la cele funcționale.
Salutare,
Cine ma poate ajuta cu niste info legate de folosirea mecanismelor 2603 in ceasuri Pobeda?
Intre ce ani s-au echipat ceasurile cu acest mecanism si cat de bun este?
Cine ma poate ajuta cu niste info legate de folosirea mecanismelor 2603 in ceasuri Pobeda?
Intre ce ani s-au echipat ceasurile cu acest mecanism si cat de bun este?
Mecanismul 2603 (2602 cu protectie antisoc) a echipat muuuulte ceasuri produse sub diverse denumiri (cred ca prima a fost Mayak produs de 1MCZ) de toate fabricile de ceasuri din fosta URSS de la inceputul anilor 50 pana prin anii 70 (exemplul care imi vine acum in minte este arhicunoscutul Raketa cu subsecundar). Mecanismul este unul fiabil, un adevarat cal de povara, dovada ca astfel de ceasuri se incapataneaza sa mearga chiar la 50 de ani dupa ce au fost produse si fara sa fi beneficiat de un tratament cat de cat omenos.
Au existat si cateva diferente intre modele (cu rubin in lagarul central sau fara sau cu rubin pe o placuta adaugata - Vostok).
Au existat si cateva diferente intre modele (cu rubin in lagarul central sau fara sau cu rubin pe o placuta adaugata - Vostok).
Inteleg si accept realitatea. Pacat ca aceste ceasuri pline de istorie se vand in piata de vechituri si ceasurile Fossil spre exemplu, care sunt slabe,parerea mea, se vand la niste preturi muuult peste adevarata lor valoare. Si nu vor " pupa " nici pe sfert "viata" acestor ceasuri vintage...geogwww scrie:Eu așa consider. Merg des în târguri de vechituri și cam pe acolo este prețul la cele funcționale.
- De ce ai facut asta?
- De ce ai facut asta?