Colectia mea...inceputuri

Ceasuri Diverse
Bogdan11

Re: Colectia mea...inceputuri

Mesaj de Bogdan11 »

bobo50943 scrie:salut

site-ul unde am gasit este cesuricomuniste.ro

.[/color][/color][/u]
Nu am reusit sa gasesc acel site.
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Am gasit eu in schimb...
E un tip din Ungaria.Nu merita sa postez site-ul pentru ca nu-i elocvent .
Insa nu trebuie sa va luati dupa tot felul de informatii eronate . Nu inseamna ca daca sint din alta parte , detin adevarul absolut. Verificati intotdeauna informatiile in mai multe locuri.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Din pacate pentru dumneavoastra domnule MODERATOR placarea cu aur era singurul procedeu in epoca pentru a face galbene-aurii puntile mecanismului. Nu ca valoarea aurului de placare ar conta. Problema aici era identificarea unui mecanism ca apartinand unui Vostok precisnie (precision class) sau nu. Va rog ca moderator, macar de data asta, sa aveti o pozitie moderata.
Despre acel "tip din Ungaria" (cred ca stiu la cine va referiti) va spun ca este unul dintre cei mai importanti colectori de ceasuri rusesti din lume. Omul ala si daca emite o ipoteza este foartttteeee greu sa o contraziceti.
gherghin nicolae
Moderator

N-am inteles ce vreti sa spuneti.
Caut o punte (pod ) de Wostok sau Volna galbena sa vedeti ca si in mijloc este tot acelasi tip de material .
Asa ca...cu toate cunostintele dvs despre rusesti, daca afirmati ca-i placat cu aur, dati-mi voie sa va spun ca HABAR NU AVETI !!!
Pacat, sinteti de ceva vreme pe acest forum...
Singurul procedeu...?
Dar alte mecanisme rusesti , 2209 Poljot ...sau altele ce spuneti ? Or fi si alea placate ?
Caut acum o bucata de mecanism s-o rup in doua sa vedeti .
Asta asa...degeaba ! :lol: :lol: :lol:
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Aratati tot ce puteti domnule MODERATOR.
Traim intr-o tara libera. Nu?
Eu va las sa va imprastiati cunoasterea dumneavoastra in mase.
Raul Bordas

Mesaj de Raul Bordas »

Ca veni vorba de precision class, care au fost cele testate in fabrica si care aveau precizie de Cosc? Pe alte forumuri citeam despre cele 2 mecanisme (vorbesc evident strict de 2809 alb sau galben fara alte litere dupa) si parerile sunt impartite. Maine pun link-urile. Intre timp al meu e la doctor.
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
gherghin nicolae
Moderator

Ala galben.
-Abigail Van Buren
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Eu intru in pauza. Desi postasem anterior ceva informatii utile asa a decis domnul moderator stergand si rasunsul anterior.
Deci va las. Cu bine! Si va doresc sa va fie mai bine fara mine decat cu mine.
Sa auzim numai de bine!
gherghin nicolae
Moderator

Problema ceasurilor rusesti ar fi ca nu sint prea indragite , atit aici la noi cit si prin Bulgaria sau alte tari foste comuniste.
Si asta se stie din ce motiv. Daca nu se stie, unul dintre motive ar fi ca rusii au furat pur si simplu fabrici intregi elvetiene sau germane, primite cica drept despagubire de razboi... Apoi , se stie industria lor avea precum a noastra diferite planuri cincinale sau pe o perioada de mai mult de 5 ani de dezvoltare .Datorita acestor planuri dar in primul rind al depasirii permanente a productiei in detrimentul calitatii , ceasurile rusesti din nou au avut mult de suferit.
Asa ca o anumita standardizare nu s-a prea reusit. Foloseau piese (stim si noi pe aici prin tara cum a fost...) cam ce aveau , fara sa respecte prea mult standardele. Din cauza asta nici nu pot fi datate cu precizie doar mecanismele pe care au stantat ei data.
Desigur ca toate aceste rezultate ,,remarcabile " ale industriei rusilor, se observa in primul rind in pretul ceasurilor.
Evident ca mai apar si pe alte forumuri , diversi indivizi arhiplini de suficienta cunoasterii lor, (atentie aici nu ma refer la hemidalg...pe care-l cunosc cit poate ) ci la rusii si ukrainienii, moldovenii sau alte nationalitati care au format poporul rus din epoca marelui URSS si care au impinzit Europa de Vest in cautarea slujbei bine platite. Acesti indivizi , dupa cum spuneam membri pe diverse forumuri, nu le prea place ca falsurile lor nu se mai vind asa bine ca in epoca anilor 90-95 cind internetul nu era asa ...la indemina tuturor.Fabricau diverse ceasuri din bucati, mai mult falsificau si mai multe alte ceasuri, cu alte nume pe cadran...in fine o intreaga industrie.
Faptul ca nu prea scriem aici pe aceasta arie, nu inseamna ca nu citim si trebuie sa influentam oarecum prin cele scrise pe cei tineri, generatia care nu-i nostalgica trecutului, comunismului, nu-i asa, domnule hemidalg...
Probabil tot acei indivizi, dornici sa-si vinda marfa lor , v-au spus si dvs acu citva ani despre anumite cadrane...nu-i asa ?
Acuma nu trebuie sa va luati dupa toti cei care scriu pe diverse forumuri ...
Daca doriti , aveti direct sursa ceasurilor rusesti, din MAMA RUSIE , aici forumul lor :

http://forum.watch.ru/index.php

Stiu si ei engleza si cu google translate puteti sa-i intrebati direct pe ei cind aveti dubii despre ceasurile lor rusesti .
-Abigail Van Buren
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

gherghin nicolae scrie:Problema ceasurilor rusesti ar fi ca nu sint prea indragite , atit aici la noi cit si prin Bulgaria sau alte tari foste comuniste.
Si asta se stie din ce motiv. Daca nu se stie, unul dintre motive ar fi ca rusii au furat pur si simplu fabrici intregi elvetiene sau germane, primite cica drept despagubire de razboi....
Imi permit sa va spun ca rusii NU au declarat razboi nimanui. Nemtii i-au invadat,fara o declaratie de razboi , in detrimentul in care Stalin il considera pe Hitler un "aliat/prieten" si nu se astepta, chiar daca spionii l-au avertizat de planurile lui Hitler. Iar romanii, au luat partea nemtilor, ca mai apoi, in urma pierderilor suferite si a contra-atacului rusilor, sa treaca de partea acestora din urma. La fel cum nazistii au furat colectii intregi de arta, aur, diamante si diferite obiecte de o valoare inestimabila, la fel si rusii au furat tot ce au putut. Peste tot se cerea o "despagubire de razboi" . Spre exemplu, Franta platea Germaniei echivalentul a 100.000.000 de milioane de dolari pe zi, "taxa" de ocupare, pana la urma Franta a declarat razboi Germaniei si nu invers si trebuie sa "plateasca". Ce vreau sa spun e ca nu doar rusii au "furat" pe unde au ajuns...
- De ce ai facut asta?
gherghin nicolae
Moderator

Nu doar Rusii au furat, evident.
Insa datorita regimului ,pe care probabil dvs nu l-ati trait , am ajuns sa-i iubim asa de mult...
-Abigail Van Buren
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

gherghin nicolae scrie:Nu doar Rusii au furat, evident.
Insa datorita regimului ,pe care probabil dvs nu l-ati trait , am ajuns sa-i iubim asa de mult...
Nu am trait in regimul comunist. M-am nascut la caderea acestuia, 1989. As fi preferat sa traiesc atunci, deoarece statul nu te lasa sa mori de foame. Acum in schimb, statul nu imi ofera sansa la viata. Desi am o meserie si cativa ani experienta in munca. Stiu ca vi-a fost greu, dar ati avut ce sa puneti pe masa si un acoperis deasupra capului. Interdictii si acum avem, doar ca avem falsa impresie de libertate.
- De ce ai facut asta?
gherghin nicolae
Moderator

Ok.
Hai sa nu dezvoltam subiectul in sensul asta...N-are rost. Precum n-are rost nici regretul epocii trecute.Retineti, sau intrebati daca mai gasiti oameni care au prins si nemtii pe la noi prin tara, dar si rusii. Vedeti care cum s-au comportat cu noi.
Nu mai zic de Tezaur, Basarabia, Bucovina...si multe altele. De asta nu-i avem la suflet pe rusi . Vedeti acum criza din Ukraina, Tiraspolul...
Mai bine revenim la ceasuri , fie ele rusesti sau de alta origine .
-Abigail Van Buren
Raul Bordas

Mesaj de Raul Bordas »

Un topic legat de Volna care zice multe. Voi ce parere aveti?

http://forums.watchuseek.com/f10/two-vo ... 33380.html
Inainte de a fi intelept si batran trebuie sa fii tanar si naiv
Nu aduce anul ce aduce clipa
Lucrurile bune se intampla celor ce au rabdare
doru rudeanu

Mesaj de doru rudeanu »

Un mecanism care a stat multi ani prin cutiile cu piese de schimb ale tatalui meu.
Dupa parerea mea cred ca a fost aurit.
Pe marginile mecanismului ,langa axul rotii centrale si nu numai,sunt urme de uzura si se vede ca sub "stratul galben" este alt material.
Din pacate nu mai pot pune fotografii mecanismul fiind vandut zilele trecute.

Imagine
Scrie răspuns