Cei trei samurai !

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
Scrie răspuns
best_x_treme

Re: Cei trei samurai !

Mesaj de best_x_treme »

Seiko SEIKOMATIC-P, mecanism automatic cu armare manuala si hack, 33 jewels, doar 19,800 bph, fabricat in septembrie 1969. Un ceas de costum cu dimensiunea de 34mm si destul de subtire pentru un automatic, mai ales de la Seiko. Denumirea de SEIKOMATIC-P denota provenienta din piata japoneza, varianta pentru export s-a comercializat sub denumirea de Pressmatic. Pressmatic vine de la modul de schimbare al date, prin apasarea pe hexagonul din centrul cheitei. Data si ziua se schimba instant la ora 12.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

+++1 pentru Seikomatic!!! :)

Samuraiul meu....cel nou....purtat azi cu maaaare placere!

Imagine
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
best_x_treme

Mesaj de best_x_treme »

Zar

Mesaj de Zar »

Imagine

Imagine
AR1070-56E
best_x_treme

Mesaj de best_x_treme »

Seiko LM SPECIAL 5216-7080 23J – februarie 1975
- scurt review -

Ceasul prezentat face parte din seria 52 de mecanisme automatice Seiko, produsa intre 1970-1976. Mecanismul 5216 apartine categoriei high-end automatice Seiko si este probabil unul din ultimele automatice produse de Seiko in perioada clasica. De mentionat ca Seiko a resuscitat acest mecanism in 1992 cand a lansat seria 4S15 si derivatele acesteia, seria 52 fiind baza pentru 4s15.

5216 are toate calitatile unui automatic modern, opereaza la o frecventa de 28.800 A/h, are functie de hack si armare manuala. O slabiciune cunoscuta pentru seria 52 este posibilitatea de defectare a setarii rapide pentru zi/data, daca se incearca schimbarea in apropierea orei 12AM, asa ca daca achizitionati un ceas din aceasta serie e bine sa intrebati vanzatorul daca setarea rapida functioneza. De asemenea, mecanismul fiind destul de subtire, este recomandat sa fie servisat la timp pentru a nu dezvolta probleme.

Mentiunea SPECIAL de pe cadran arata ca ceasul a fost reglat superior in fabrica.

Ceasul este fabricat de Daini Seikosha una din cele doua companii care a produs ceasurile pentru Seiko.

Carcasa este din otel cu o latime de 34 mm, geamul cristal mineral plat, cadran argintiu cu efect sunburst, bratara originala semnata cu 18mm la anse.

Am purtat ceasul cateva zile, (nu stiu cand a avut ultima revizie, dar probabil nu recent) iar precizia este de aprox +7s/zi.

Cu un design minimalist si clasic, un mecanism care a fost destul de bun incat Seiko l-a folosit aproape neschimbat in noua serie 4S, pot sa spun ca acest Seiko LM este intr-adevar un ceas subevaluat si personal ma declar foarte multumit de achizitie :D .

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
dorin 69

Mesaj de dorin 69 »

Foarte frumoase Seiko-uri.
Si pe lista mea se afla unul..
GordonGekko

Mesaj de GordonGekko »

Un samurai viteaz :wink:
Seiko Chronograph SNDC89P2

Imagine
Bucuria și durerea măsoară rău orele : prima le face secunde, cealaltă secole.
You can run from your demons until you are exhausted…one day you will have to stop and find out what they wanted !
danny

Mesaj de danny »

Doua citizen, unul cu alarma si celalalt manual-wind

Imagine

Imagine
kistvan

Mesaj de kistvan »

Bună ziua
am si eu trei samurai...
Imagine
satiriadis

Mesaj de satiriadis »

Royal Marines-ul este fortza :).
SBLA047
mihai20

Mesaj de mihai20 »

carcasa de la citizen, cu cadranul de la orient si bezelul de la seiko si era ceasul perfect :)

foarte frumoase , fiecare in felul lui
best_x_treme

Mesaj de best_x_treme »

Cat mai ajunge un SCVS013 pentru cine este interesat. Am licitat si eu la 31.000 (plus tva 8%), dar nicio sansa... pana la urma l-a luat un japonez cu 0 feedback. Interesant e ca e mult mai scump acum, second, decat cand era nou si avea pretul de eticheta vreo 37.000 cu tot cu taxe.

http://page12.auctions.yahoo.co.jp/jp/a ... p461194473
best_x_treme

Mesaj de best_x_treme »

O carte de citit neaparat: A Journey In Time: The Remarkable Story of Seiko - http://forum.watch.ru/attachment.php?at ... 1304617320.
best_x_treme

Mesaj de best_x_treme »

Copiez si aici postarea de la ultima achizitie:

Un ceas, doua obiective atinse, GS si 36K. Cu exceptia cadranului care probabil a intrat un pic la apa, dar inca acceptabil in opinia mea (...si care mi-a permis sa-l cumpar la un pret suportabil pentru mine :D ), ceasul este in stare foarte buna. Carcasa nu a fost polishata deloc si prezinta urme minime de purtare, medalionul de pe spate este intact, iar coronita e originala. Mecanismul arata impecabil, iar precizia de -2s/zi se incadreaza inca in standardul GS (intre -3s si +5s pe zi). Ceasul sta perfect pe mana (are vreo 36-37mm, e un pic mai mare decat un KS), iar jocul de lumini pe carcasa si cadran este spectaculos, ceasul fiind un exemplu perfect de a ilustra gramatica designului creat de Toro Tanaka (am atasat si un printscreen din cartea Seiko). Mecanismul este incredibil, facut pentru precizie extrema, din ce am mai citit si prin alte parti se pare ca sta la baza excluderii japonezilor din Swiss Observatory Competitions.

Seiko GS 4522-8000 (noiembrie 1970)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
seba

Mesaj de seba »

Incredibil cat de actual este design-ul acestui GS.Aduce mai mult cu un ceas modern decat cu un ceas de la inceputul anilor
70.Foarte frumos,felicitari!
Scrie răspuns