gravare capac spate

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
dumitruvld

gravare capac spate

Mesaj de dumitruvld »

Buna ziua si scuzele de rigoare daca nu am reusit sa utilizez in mod corect forumul.
Intrebarea mea, poate/sigur mitocaneasca pentru cei cu experienta, este urmatoarea:
-Doresc sa achizitionez un ceas mecanic (sau automatic dar preferabil mecanic) din gama Atlantic (de preferat), Hamilton sau Mido putand urca undeva si la 3000 lei al carui capac spate sa il gravez cu un mesaj. Problema este ca au capace ori transparente ori deja impopotzanate cu tot felul de marcaje si variantele de gravura de pe watchshop sau alte site-uri mi s-au parut prea de talcioc. As dori o gravura frumoasa, eleganta pe un capac "virgin" sau cat mai aproape de asta, fiind dispus sa mai dau vreo 5-600 lei la nevoie. Exista vreo varianta pentru asta? incluzand chiar si schimbarea capacului spate sau acoperirea marcajelor in vreun fel si gravarea ulterioara?
Va multumesc pentru rabdare si sfaturi.
Alexvintage

Re: gravare capac spate

Mesaj de Alexvintage »

De ce nu incercati sa va faceti viata mai usoara?
Cumparati un ceas cu capac metalic dar cu gravuri superficiale, dati-l la slefuit ptr. a inlatura inscriptiile si gravati in spatiul ramas liber ce vreti d-vs.
In cazul unui ceas cu capac vitrat; confectionati un medalion metalic rotund si plat (din ce metal doriti) de dimensiunea ferestrei capacului, il gravati si il lipiti pe sticla cu adeziv epoxidic.
Simplu, nu?!
dumitruvld

Mesaj de dumitruvld »

Multumesc mult pentru ajutor.
Pentru partea cu confectionarea medalionului metalic si gravarea ar trebui sa apelez la un bijutier, nu?
doomduke

Mesaj de doomduke »

Gravura laser se face pe str. Spatarul Stelea, nr. 1, Bucuresti.
În apropiere de perpetuum mobile.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Dar gravura manuala e mai selecta.
dumitruvld

Mesaj de dumitruvld »

va multumesc mult pentru ajutorul prompt :)
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Alexvintage scrie:De ce nu incercati sa va faceti viata mai usoara?
Cumparati un ceas cu capac metalic dar cu gravuri superficiale, dati-l la slefuit ptr. a inlatura inscriptiile si gravati in spatiul ramas liber ce vreti d-vs.
In cazul unui ceas cu capac vitrat; confectionati un medalion metalic rotund si plat (din ce metal doriti) de dimensiunea ferestrei capacului, il gravati si il lipiti pe sticla cu adeziv epoxidic.
Simplu, nu?!
D-le Alex , imi cer scuze daca sunt putin offtopic...va rog sa-mi spuneti daca se schimba capacul original cu unul simplu in vederea inscriptionarii unui mesaj, etanseitatea va ramane la fel sau nu ? Multumesc
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
viorel

Mesaj de viorel »

D-le Alex , imi cer scuze daca sunt putin offtopic...va rog sa-mi spuneti daca se schimba capacul original cu unul simplu in vederea inscriptionarii unui mesaj, etanseitatea va ramane la fel sau nu ? Multumesc[/quote]

cine a zis ca se scimba capacul cu unul simplu :?:
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

viorel scrie: cine a zis ca se scimba capacul cu unul simplu :?:
D-nl Alex a spus asta, in mod indirect. Cel putin asta am inteles eu ca ar vrea sa spuna.
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu a spus sa schimbi capaculci sa aplici o placuta gravata pe capacul existent.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
nihilx

Mesaj de nihilx »

Pentru a nu deschide un topic nou, doua intrebari legate de gravarea unui JLC Reverso:
- unde se poate face o gravura manuala de calitate in .ro?
- la gravura laser mai este nevoie de scoaterea capacului pentru gravura (ma gandesc ca la manuala este absolut necesar).

Multumesc pentru ajutor!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Gravurile manuale se fac la bijutier.Dar la unul adevarat,car mai stie ce sunt daltile de gravat si are mana pentru asta.personal,nu cunosc. Gravurile se fac de obicei cu ploterul la noi.
Gravarea cu laser este o alternativa buna,dar trebuie dat jos capacul.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
nihilx

Mesaj de nihilx »

Multumesc frumos pentru sfaturi!

Deci plotter sau laser, ambele cu scoaterea capacului spate. Uof, speram ca la cea laser sa nu mai fie cazul sa il deschid.
Scrie răspuns