Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.
Re: Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.
E foarte frumos ca aspect, dar e departe de dimensiuni ideale la o asa grosime, am avut diver mai subtire de atat.
- calin gabi
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Baselworld 2015 :
Citizen - http://www.citizenwatch.com/en-us/expan ... orld-2015/
Seiko - http://www.ablogtowatch.com/grand-seiko ... tics-1967/
Casio - http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/n ... CW-G1000E/
Citizen - http://www.citizenwatch.com/en-us/expan ... orld-2015/
Seiko - http://www.ablogtowatch.com/grand-seiko ... tics-1967/
Casio - http://www.casio-intl.com/asia-mea/en/n ... CW-G1000E/
AR1070-56E
Casio Oceanus mi se pare chiar spectaculos. Dacă va avea şi un preţ bun, are toate şansele să fie primul japonez de la mâna mea. 
Si pt. mine e spectaculos si foarte tentant. Va fi (probabil) in jur de 2000 $.
AR1070-56E
OCW-G1000E (cal. 5412) : http://forums.watchuseek.com/f17/up-clo ... 07890.html
AR1070-56E
XII mi se pare ca arata ca nuca in perete si i-au mai pus si mop, altfel chiar cred ca era perfect din punctul meu de vedere, cu indice baton.
Exista asa la modelele similare anterioare, inclusiv fara ''pietre" la secundar si coroana. Mie imi plac ambele variante.
AR1070-56E
-
dbonddental
Dar safiru` de la coroana?Clipper scrie:XII mi se pare ca arata ca nuca in perete si i-au mai pus si mop, altfel chiar cred ca era perfect din punctul meu de vedere, cu indice baton.
Pacat, in rest arata chiar bine.
Nu stiu ce sa zic, nu m-ar deranja bucata de la coronita, nu cred ca are un impact vizual la fel de mare si parca nu te lasa cu intrebari, precum indicele XII cu mop.
-
dbonddental
Indicele ala chiar sare in ochi, nici mie nu-mi place...dar poate chiar asta s-a intentionat, vezi descrierea lui; unora s-ar putea sa le placa.
Aia cu safirul era doar o remarca " en passant", un safir la remontor poate ar merge la un ceas finut, dressy, in nici un caz la o carcasa de tipul robust ca aceasta. Dar repet...chestie de gusturi.
Aia cu safirul era doar o remarca " en passant", un safir la remontor poate ar merge la un ceas finut, dressy, in nici un caz la o carcasa de tipul robust ca aceasta. Dar repet...chestie de gusturi.
- timetwister
Desti articolul de pe Fratello Watches (inceput pe 19), a fost publicat a doua zi dupa lansare, pe 20 Martie, nu a tinut cont prea tare de critica, dar a introdus-o in discutie, la pachet cu faptul ca "in 100 de ani de orologerie, nu prea ai mai avea ce noutati sa prezinti", aruncand astfel, polemica in derizoriu.
Am comentat aici despre aceste aspecte inca de pe 19 Martie. Apoi am vazut ca altii mi-au luat-o inainte pe forumurile internationale, comentand despre aceasta aparitie inca de pe 18 Martie.
Chiar daca nu a fost o premiera decat in limba romana, ma bucur pentru anticipare (in descriere), caci se pare ca sentimentul general e acealsi.
Acum ca se cunosc si preturile, dezbaterile se vor intensifica si mai tare.
In acealsi timp, sunt putin surprins de tactica ostila din partea colectionarilor experimentati, caci au taxat vehement modelul si se pare ca momentan nu se lasa sedusi de aceasta aparenta miscare de avangarda. Sunt insa ingaduitor cu timpul, si aspect curios reactiile de dupa ce primii cumparatori il vor fi prezentat in toate spatiile. Probabil ca le va merge la suflet ca apa trandafirului de Jericho, dupa seceta de Constellation-uri... ce-a trecut.

Si daca nu era clar, intre timp, am primit si confirmarea. Pana la urma, Globemaster-ul va face parte din colectia Constellation, purtand elementele consacrate pe spate.

Cu respect
-
dbonddental
Admir eleganta GS-ului, chiar si a celor vintage, dar...niciodata nu vor reusi sa se impuna in fata Rolexului, fie si numai pentru ca se adreseaza unui segment de piata totalmente diferit.
Sorry...am postat gresit!
Sorry...am postat gresit!
-
dbonddental
Era reply la postarea aceasta...xxxbanxxx scrie:Pariu ca nu?Poseidon scrie:A Rolex killer?
Longines Novelties 2015 / The Longines Heritage Diver 1967

Technical Specifications
Calibre Self-winding mechanical movement with column wheel chronograph mechanism
Calibre L688.2 (ETA A08.231)
13¼ lines, 27 jewels, 28,800 vibrations per hour
54 hours of power reserve
Functions
Hours, minutes, small seconds at 9 o'clock, date at half past four, tachymeter
Chronograph
Central 60-second hand
30-minute counter at 3 o'clock
12-hour counter at 6 o'clock
Case Round, Ø 42 mm, steel with bordeaux aluminium bezel graduated from 0 to 60 and 1 to 12
Screw-in case back and crown
Sapphire crystal with several layers of anti-reflective treatment
Water-resistant To 30 bar (300 metres)
Dial Black opaline and silver-coloured, 9 indexes with Super-LumiNova®, inner flange with tachymetric scale
Hands Rhodium-plated with Super-LumiNova® on the hours and minutes hands
Bracelet/Strap Steel bracelet with double security folding clasp and integrated diving extension
Black alligator strap with diving buckle
Black rubber strap with double security folding clasp and integrated diving extension

Technical Specifications
Calibre Self-winding mechanical movement with column wheel chronograph mechanism
Calibre L688.2 (ETA A08.231)
13¼ lines, 27 jewels, 28,800 vibrations per hour
54 hours of power reserve
Functions
Hours, minutes, small seconds at 9 o'clock, date at half past four, tachymeter
Chronograph
Central 60-second hand
30-minute counter at 3 o'clock
12-hour counter at 6 o'clock
Case Round, Ø 42 mm, steel with bordeaux aluminium bezel graduated from 0 to 60 and 1 to 12
Screw-in case back and crown
Sapphire crystal with several layers of anti-reflective treatment
Water-resistant To 30 bar (300 metres)
Dial Black opaline and silver-coloured, 9 indexes with Super-LumiNova®, inner flange with tachymetric scale
Hands Rhodium-plated with Super-LumiNova® on the hours and minutes hands
Bracelet/Strap Steel bracelet with double security folding clasp and integrated diving extension
Black alligator strap with diving buckle
Black rubber strap with double security folding clasp and integrated diving extension
cu stima,
bogdan buza
bogdan buza